Ce mănâncă fotbaliștii României la EURO 2024! Meniul tricolorilor în cantonamentul de la Wurzburg, de la mic dejun cu ouă preparate fără ulei spre cină cu supă de linte și ton roșu la grătar! Abundență de salate variate și de fructe! EXCLUSIV
La Melchior Park din Wurzburg, delegația României și-a fixat cantonamentul iar tricolorii au început deja sub comanda lui Edi Iordănescu pregătirea partidei cu Ucraina, din 17 iunie, prima pentru noi în grupele EURO 2024. Fiecare detaliu e tratat cu maximă seriozitate, se știe deja firea exigentă a selecționerului!, astfel încât în culise totul trebuie pregătit perfect astfel încât fotbaliștii să beneficieze de cele mai bune condiții pentru performanță.
- ProSport îți oferă cele mai tari exclusivități, interviuri speciale și reportaje de poveste de la EURO 2024! Andrei Trifan, Gabriel Berceanu și Mihai Pop (foto & video) sunt zilnic alături de tricolori în Germania și au acces în timp real la toate informațiile din lotul României!
ProSport a aflat meniul tricolorilor în cantonamentul de la Wurzburg și îți dezvăluie în exclusivitate ce mănâncă fotbaliștii României la EURO 2024! E zona pe care au autoritate medicul Claudiu Stamatescu, coordonatorul staff-ului medical al tricolorilor, și bucătarul Andrei Voica, colegi inclusiv la echipa de club, pentru că amândoi activează în afara acțiunilor la Universitatea Craiova.
Ce mănâncă fotbaliștii României la EURO 2024! Meniul tricolorilor în cantonamentul de la Wurzburg
Cei doi au fost responsabili de configurarea meniului pentru jucători, adaptat la perioada specială de competiție, cu trei meciuri de intensitate maximă în faza grupelor EURO 2024, dar și pentru zilele de antrenament și pregătire de până la debutul cu Ucraina.
La nivel de implementare, medicul Claudiu Stamatescu și chef Andrei Voica (foto sus) împreună cu echipa de bucătari a Melchior Park se vor asigura că totul e așa cum trebuie la mic dejun, prânz, gustările de după-amiază și cină!
Dar să descoperim cum arată o zi de cantonament pentru tricolori la EURO 2024 din punct de vedere culinar!
Mic dejun bogat și diversificat, de la fructe, iaurturi și humus la ouă preparate fără ulei
Pentru mic dejun, în regim bufet, tricolorii vor avea la dispoziție mereu muesli și cereale de mai multe tipuri, lapte cald și rece cu conținut scăzut de grăsimi, dar și lapte de migdale și lapte de soia!
Pe jucători îi vor aștepta fructe uscate, precum smochine, prune și caise, alături de migdale, semințe de dovleac ori caju, dar și, zi de zi, o multitudine de fructe proaspete. De la pere, pepene, mango și kiwi, până la mere, căpșuni, struguri ananas ori pepene galben!
- Descoperă AICI cele 5 episoade neobservate în care Edi Iordănescu s-a pus scut în fața tricolorilor!
Partea mai consistentă a micului dejun e alcătuită, la alegere, din șuncă de curcan, somon afumat, prosciutto crudo, bresaola, mai multe tipuri de brânză, împreună cu ouă preparate după prefererință însă totdeauna fără ulei! Humus, castraveți, roșii cherry și avocado, în completare.
Lista se încheie cu pâine albă, integrală și toase, brioșe cu afine, unt și unt bio de migdale, miere, gem, suc fresh de portocale și de mere, iaurturi diferite și cafea.
Prânzul „lansează” salatele, carne pregătită atent
La prânz există, firește, un grad de variațe mai mare de la zi la zi, comparativ cu micul dejun. Dar, pe toată durata cantonamentului, regăsim cumulat cam următoarele preparate în meniul tricolorilor, fără ca toate să fie vreodată la aceeași masă!
Bufetul de salate este unul consistent și impresionat, iar în el se află mai multe combinații și tipuri de salată:
- cu roșii, pesto și mozzarella
- cu rucola și nuci
- de ton
- de avocado cu ulei de măsline extravirgin
- de castraveți / sfeclă / varză roșie / morcovi / porumb / fasole neagră / salată verde
Tot la acest capitol avem brânză de mai multe tipuri, tataki de ton, prosciutto crudo, parmezan, roșii uscate. În plus, platoul generos și diversificat cu fructe proaspete, detaliat la micul dejun, este omniprezent! Pe post de desert la prânz, rareori apare câte un ștrudel cu mere sau panna cotta!
La feluri principale regăsim, tot în format bufet:
- supă de roșii / dovlecel / cartofi cu crutoane
- paste: spaghetti / raviolli cu legume / penne cu parmezan și sos roșu / fusilli integrale
- copane de pui la cuptor / piept de pui la grătar / pulpe de rață
- vită în suc propriu la cuptor / ficat de vită la grătar
- file de pește alb pe grătar / file de somon sau biban de mare sau ton la cuptor / creveți la grătar
Pentru garnituri, orez basmati, legume la grătar sau cartofi la cuptor cu rozmarin ori saute de baby spanac în ulei de măsline.
Descoperă AICI lotul României la EURO 2024!
Cina tricolorilor, de la supă de linte și paste spre file de curcan și vită la grătar
Cum programul naționalei la EURO 2024, cel puțin până la meciul de debut cu Ucraina, propune un antrenament programat cu precădere dimineața, între prânz și cină se vor afla deseori gustări pentru jucători, în jurul amiezii, după odihnă. Acestea sunt compuse din biscuiți integrali, fructe proaspete și uscate, iaurturi și doar 2-3 variante de șuncă sau brânzeturi, cât pentru un snack.
Pentru cină, care va fi disponibilă în restaurantul Melchior Park (foto sus), bufetul amplu de salate prezent în meniul de prânz revine de fiecare dată, la fel și cel de fructe!, semn că staff-ul naționalei marșează puternic în această direcție, dar și că jucătorii preferă această opțiune. Regăsim, ca opțiuni pentru masa de seară, alternativ:
- supă de linte / conopidă / cartofi cu crutoane
- penne integrale cu sos roșu și parmezan / lasagna / tagliatelle cu șuncă de curcan
- file de somon la cuptor / file de biban sau ton roșu la grătar
- file de curcan / frigărui de pui la grătar
- vită la grătar / pulpă de vită la cuptor
La garnituri avem de această dată orez cu legume, orez asiatic, legume mexicane saute, piure de cartofi, saute de conopidă și baby morcov cu ulei de măsline, mazăre cu sos de roșii.