Edi Iordănescu și Andrei Burcă înainte de România – Slovacia: „Ne dăm viața pe teren, asta ne-a adus pe primul loc! E singurul drum solid spre o națională și pentru viitor! Nu avem voie să ne pierdem spiritul și demnitatea!”

Edi Iordănescu și Andrei Burcă înainte de România - Slovacia: „Ne dăm viața pe teren, asta ne-a adus pe primul loc! E singurul drum solid spre o națională și pentru viitor! Nu avem voie să ne pierdem spiritul și demnitatea!”
  • Publicat:
  • Actualizat:

În sala de conferințe de la Waldstadion din Frankfurt, arenă unde mâine de la 19:00 ora României echipa noastră națională va întâlni Slovacia în ultimul meci din faza grupelor EURO 2024, fundașul central Andrei Burcă și selecționerul Edi Iordănescu răspund întrebărilor adresate de jurnaliștii acreditați la turneul final. Sunt ultimele declarații din partea tricolorilor înaintea decisivului pentru optimi de finală!

  • ProSport îți oferă cele mai tari exclusivități, interviuri speciale și reportaje de poveste de la EURO 2024! Andrei Trifan, Gabriel Berceanu și Mihai Pop (foto & video) sunt zilnic alături de tricolori în Germania și au acces în timp real la toate informațiile din lotul României!

Conferința de presă oficială a României premergătoare meciului cu Slovacia este prezentată în timp real de echipa ProSport aflată la fața locului, iar ulterior vei descoperi tot aici imagini și informații de ultimă oră despre echipa națională de la antrenamentul oficial care va fi efectuat în această seară pe Stadion am Brentanobad, la 19 km de Waldstadion, pentru a proteja suprafața de joc în vederea disputării meciului de mâine.

Top declarații Edi Iordănescu înainte de România – Slovacia

  • „Suntem în fața unui moment istoric pentru echipa națională, cel mai frumos moment pentru carierele noastre de până acum. Această echipă are deja o identitate. Românii încep să o învețe. După calificare, unul dintre cele mai mari câștiguri îl reprezintă faptul că ne-am regăsit spiritul și ne-am recâștigat demnitatea. Iar aceste lucruri au fost observate rapid de către suporteri, care au venit în spatele naționalei. Sunt lucruri pe care le-am câștigat și care trebuie să persiste. Indiferent ce se întâmplă cu noi, antrenorii, nu mai avem voie să le pierdem”
  • „În 2000, când România a ieșit din grupe la EURO, am trăit cu sufletul la gură. Echipa națională înseamnă prea mult pentru familia noastră ca să fi fost altfel. Acum, pun toate resursele mele în luptă ca să ieșim din grupă”

  • „Jucăm pentru calificare! Ne dorim locul 1, da! Pentru că am fost de la început și suntem și acum pe locul 1. Vrem să rămânem până la final! Pentru că ai și zile în plus de recuperare, ai și avantajul unor posibili adversari mai abordabili”
  • „Pentru mine, Slovacia e una dintre cele mai bine organizate echipe de la EURO și îmi asum ceea ce spun. Un selecționer pe care îl apreciez foarte mult, cu o școală solidă în spate. O echipă matură, echilibrată. Dar mâine nu vedem decât calificarea, indiferent cum s-ar întâmpla asta!”
  • „Am mare încredere în talentul și în potențialul băieților noștri. Talenți am avut tot timpul, dar poate nu am fost suficient de pregătiți și de competitivi, poate de aceea am stat acasă atât de mult. Belgia este o forță mondială, locul 3 mondial, ne-a pus în dificultate în multe momente. Dar cred totuși că, în ciuda cursului jocului, puteam obține mai mult cu puțină șansă. Știam că și adversarul e vulnerabil în anumite momente. Și a fost. Cred însă că Belgia nu va învinge Ucraina mâine!”
  • „Nu am vrut să vorbesc despre credința mea pentru că sunt lucruri intime, nu pentru că m-am temut că voi fi judecat de cineva. Fiecare are gândirea lui, dar suntem un popor creștin, apropiat de Dumnezeu. Nu știu dacă echipa a preluat de la mine sau nu, dar are un discurs similar și mă bucur. Ne dorim să avem jucător de la Dumnezeu și nu ascund asta!”

Top declarații Andrei Burcă înainte de România – Slovacia

  • „Ne așteaptă un meci foarte dificil dar suntem pe primul loc după două etape. Acest loc l-am construit cu anumite principii. Unul dintre ele este că dăm totul pe teren. Iar românii asta au apreciat, că ne dăm viața pe teren. Nu ne abatem de la el. E gândul nostru. Am construit aceste principii și valori de doi ani și ceva împreună cu Edi Iordănescu. Iar dacă vrem să construim o națională de viitor, nu trebuie să ne abatem de la asta! Avem drumul nostru, e cel mai solid, singurul pentru performanță pe viitor”
  • „Chiar dacă eram obosit după meciul cu Belgia, la final am simțit că e una din cele mai triste zile din viața mea când am ajuns în fața fanilor. Am încercat să facem tot ce depinde de noi. Dar noi nu avem o experiență la acest nivel și se vede, abia acum 8 ani am mai fost la acest nivel. Dar ce e sigur e că mereu vom da totul pe teren! Fanii români sunt cei mai tari de la EURO, pentru ei mi-aș da viața pe teren, dau 120%!”

  • „Ce probleme de energie, de dureri… Când vezi cum românii îți scandează numele, cum te încurajează, că ne uităm și noi la presă, la ce filmulețe apar, dincolo de ce simțim pe stadion… Uiți tot, intri și dai tot! N-ai cum să nu faci asta!”
  • „Slovacia e o echipă arțăgoasă care are însă chiar și valori individuale. Are trasee, se vede că au lucrat mult timp împreună. Știm ce presing fac, știm cum stau tactic în teren, dar cheia meciului e la noi. Dar sper să continuăm cât mai mult timp în Germania.
  • Nu am nicio superstiție înainte de meci, îmi spun doar rugăciunile și vreau să fie totul pus la punct, în ordine, acolo unde mă schimb, ca să mă simt confortabil mental. Pentru mine credința ortodoxă înseamnă foarte mult, dacă îl am pe Dumnezeu în spate mă simt puternic și știu că drumul pe care merg este cel mai bun”

Radiografia lui Andrei Burcă la EURO până acum

Stoperul Andrei Burcă (31 ani) a fost titular și integralist pentru România la EURO 2024 până la meciul cu Slovacia de mâine, în 3-0 cu Ucraina și 0-2 cu Belgia. Asta deși venea după 51 de zile fără fotbal, în urma rupturii musculare suferite în prima ligă din Arabia Saudită unde activează la nivel de club, pentru Al Okhdood!

Dăruirea și impactul pozitiv al lui Burcă în jocul defensiv al României au fost apreciate, evoluția lui în cuplu cu Radu Drăgușin pe ax defensiv atât la Munchen, pe Allianz Arena, cât și la Koln, pe RheinEnergieStadion, contribuind la faptul că naționala noastră este acum liderul grupei E! Succes fără gol primit cu ucrainenii și o înfrângere în care s-a evitat afectarea profundă a golaverajului tricolor, în fața locului 3 mondial la zi.

Iată câteva repere relevante despre evoluțiile apărătorului cu Ucraina și Belgia:

  • 6 din 7 dueluri a câștigat Burcă în meciul cu Belgia, unde i-a avut adversari direcți pe Lukaku, Doku sau Lukebakio
  • 18 acțiuni defensivre reușite sunt în dreptul său, cumulat, pentru cele două meciuri. Cu Belgia a fost liderul la acest capitol (11)
  • O singură dată a fost driblat Burcă în ambele meciuri! S-a întâmplat cu Ucraina

Rămâi pe ProSport ca să trăiești în timp real EURO 2024 alături de tricolori!

  • Vodafone este partener de conectivitate al ProSport la EURO 2024! Toate acestea sunt posibile și pentru că Vodafone este partenerul de conectivitate al ProSport la EURO 2024 astfel încât și își pune infrastructura de roaming la bătaie pentru ca românii să aibă acces în timp real la cele mai proaspete informații corecte
Andrei Trifan / Autor
Fotbalul este viața lui. Actualul Redactor-șef al ProSport s-a îndrăgostit de Sportul Rege pe vremea Generației de Aur și a jucat, el însuși, la nivel de juniori, pentru formațiile de Liga 1 Rocar și FC Național mai bine de 11 ani. A absolvit Colegiul Național Tudor Vianu, dar pasiunea ... citește mai mult
Ofițerul de presă al Echipei Naționale de Fotbal a Românei (2014-2022) și creatorul de content dedicat tricolorilor. A creat și dezvoltat Departamentul Comunicare al FRF, fiind vreme de aproape 8 ani Manager Comunicare, Proiecte Speciale sau Șeful Biroului de Presă FRF. În paralel a activat ... citește mai mult
Mihai Pop (foto&video) / FOTO & VIDEO
Urmărește ProSport.ro pe Google News
Știri despre
Pe aceeași temă
Maria Campai (42 de ani) a dispărut fără urmă, după ce a plecat la o întâlnire cu un băiat de 17 ani. Ce s-a întâmplat cu ea 7 zile mai târziu
Maria Campai (42 de ani) a dispărut fără urmă, după ce a plecat la o întâlnire cu un băiat de…
”Băi, Ștefănescule!” Gigi Becali l-a certat în direct, iar fotbalistul ”a răspuns”: ”Ai văzut?”
”Băi, Ștefănescule!” Gigi Becali l-a certat în direct, iar fotbalistul ”a răspuns”: ”Ai văzut?”
Gabriela a murit într-un accident, iar soțul ei, pompier chemat la intervenție, a leșinat când a aflat
Gabriela a murit într-un accident, iar soțul ei, pompier chemat la intervenție, a leșinat când a aflat
Radu Drăgușin și-a aflat pedeapsa după cartonașul roșu văzut în minutul 7 la Tottenham – Qarabag
Radu Drăgușin și-a aflat pedeapsa după cartonașul roșu văzut în minutul 7 la Tottenham – Qarabag
Walter Zenga a semnat
Walter Zenga a semnat
Oana Roman a slăbit fără să facă sport. Ce regim alimentar are acum: „Sunt în cea mai bună formă a mea din ultimii 15 ani”
Oana Roman a slăbit fără să facă sport. Ce regim alimentar are acum: „Sunt în cea mai bună formă a…
Ce pensie are acum Traian Băsescu, după ce a pierdut indemnizaţia de fost şef de stat ca urmare a deciziei de colaborare cu Securitatea
Ce pensie are acum Traian Băsescu, după ce a pierdut indemnizaţia de fost şef de stat ca urmare a deciziei…
BANCUL ZILEI. Bulă, în pat cu fata unui fermier din Vaslui: - Bulă, încetează sau îl chem pe tata!
BANCUL ZILEI. Bulă, în pat cu fata unui fermier din Vaslui: - Bulă, încetează sau îl chem pe tata!
Anchetă în poliţie, după ce patroana unui salon din Galaţi şi-a făcut reclamă îmbrăcată în uniformă. Femeia voia, astfel, să atragă clienţi angajaţi la stat
Anchetă în poliţie, după ce patroana unui salon din Galaţi şi-a făcut reclamă îmbrăcată în uniformă. Femeia voia, astfel, să…
Fenomen EXTREM de rar observat la acceleratorul de la CERN
Fenomen EXTREM de rar observat la acceleratorul de la CERN
Cum arată iubitul fiicei lui Leonard Doroftei! Vanessa, imagini rare cu parterenul ei: Meriţi tot!
Cum arată iubitul fiicei lui Leonard Doroftei! Vanessa, imagini rare cu parterenul ei: Meriţi tot!
Ce mâncau Nicolae și Elena Ceaușescu la micul-dejun, de fapt. Românii duceau lipsa acestor alimente, în anii ’80
Ce mâncau Nicolae și Elena Ceaușescu la micul-dejun, de fapt. Românii duceau lipsa acestor alimente, în anii ’80
Lege pentru toți românii care nu locuiesc la adresa din buletin. Devine obligatoriu la divorț
Lege pentru toți românii care nu locuiesc la adresa din buletin. Devine obligatoriu la divorț
O româncă de 42 de ani a fost ucisă
O româncă de 42 de ani a fost ucisă "din curiozitate" de un tânăr de 17 ani. Femeia avea doi…
Pictorial de senzaţie cu cei mai obraznici 'iepuraşi' din România. Andreea Bălan, Anda Adam, Lavinia Pârva
Pictorial de senzaţie cu cei mai obraznici 'iepuraşi' din România. Andreea Bălan, Anda Adam, Lavinia Pârva
Age of Mythology Retold Review: slăviți zeii nostalgiei
Age of Mythology Retold Review: slăviți zeii nostalgiei
WADA contestă achitarea tenismenului Jannik Sinner în cazul de dopaj
WADA contestă achitarea tenismenului Jannik Sinner în cazul de dopaj
🔥 Preț bun la Dacia Duster III! Descoperă reducerile și dotările!
🔥 Preț bun la Dacia Duster III! Descoperă reducerile și dotările!
Dansuri lascive într-un jacuzzi plin de spumă!  Video-ul cu ispitele de la Insula Iubirii care a pus pe jar imaginația fanilor
Dansuri lascive într-un jacuzzi plin de spumă! Video-ul cu ispitele de la Insula Iubirii care a pus pe jar imaginația…
×