Dat afară de UEFA pentru gestul scandalos de la EURO, jurnalistul dezvăluie de ce s-a răzbunat așa! „Eu am traume de la război! Mi-au bombardat casa”

16 June 2024, North Rhine-Westphalia, Gelsenkirchen: England's players inspect the pitch ahead of the UEFA EURO 2024 Group C soccer match between Serbia and England at Arena AufSchalke. Photo: Bernd Thissen/dpa/HEPTA/SPORT PICTURES
Vezi galeria foto - 5 poze

Demis de UEFA pentru gestul reprobabil de la EURO 2024, jurnalistul face dezvăluiri despre motivul răzbunării sale.

Arlind Sadiku (34 de ani) a făcut un gest scandalos la partida Serbia – Anglia, scor 0-1, din prima etapă a Grupei C de la turneul final din Germania. Din acest motiv, el a fost exclus de UEFA de la EURO 2024.

Demis de cei de la UEFA pentru gestul reprobabil de la turneul final din Germania, jurnalistul kosovar a recunoscut de ce a vrut să se răzbune! „Eu am traume de la război! Mi-au bombardat casa”

Kosovarul a mers în zona în care se aflau suporterii sârbi și a imitat vreme de câteva secunde vulturul albanez, motiv pentru care forul continental a decis să-i retragă acreditarea pe tot parcursul Campionatului European din Germania.

Jurnalistul kosovar, care are origini albaneze, a venit cu explicații pentru gestul său demn de a fi blamat, el spunând care a fost motivul pentru care a decis să provoace un scandal la EURO 2024.

Arlind Sadiku a spus că încă resimte traumele trăite în copilărie, din timpul războiului, el dezvăluind că propria-i casă a fost bombardată la acea vreme. Jurnalistul a descris cum au fost răniți de respectivul bombardament el și familia sa. Totuși, Sadiku a recunoscut că gestul său a fost unul lipsit de profesionalism.

„Oamenii nu știu ce am simțit în acel moment, pentru că eu am traume provocate de război. Casa mea a fost bombardată în miezul nopții când eram copil.

Dormeam și țin minte că m-am trezit cu cioburi și sânge pe față și corp. Știu că a părut lipsă de profesionalism din perspectiva unui jurnalist, dar să-mi văd familia în acea situație a fost traumatic pentru mine și nu pot uita”, a spus Sadiku, potrivit publicației britanice The Guardian.

Războiul din Kosovo încă mai provoacă ură și scindare în rândul grupurilor etnice din regiune. Independența statului Kosovo, obținută în anul 2008, nu este recunoscută nici de țara noastră

Războiul din Kosovo a avut loc între anii 1996-1999, părțile beligerante fiind iugoslavii și Armata de Eliberare din Kosovo (compusă din 15 țări și NATO), dar și o grupare paramilitară albaneză.

Vulturul cu două capete este considerat un simbol al națiunii din Albania, stat rămas într-un conflict cu Serbia după războiul din Kosovo, între anii 1998-1999.

În anul 2008, Kosovo, dominată de cetățeni de etnie albaneză, și-a obținut independența față de Serbia. De altfel, țara noastră se numără printre statele care nu au recunoscut independența Kosovo.

Publicat: 20 06. 2024, 20:17