România – Slovacia 1-1 la EURO. Generația de suflet și-a urcat Golgota, ne-a făcut mândri și a devenit Generația din suflet. Sufletul tuturor românilor!

România - Slovacia 1-1 la EURO. Generația de suflet și-a urcat Golgota, ne-a făcut mândri și a devenit Generația din suflet. Sufletul tuturor românilor!
  • Publicat:
  • Actualizat:
20:51

Minutul 90+4. S-a terminat meciul! Ne-am calificat!

S-a terminat partida de la Frankfurt: România – Slovacia 1-1! După un meci cu mari emoții, tricolorii au reușit să se califice de pe primul loc al grupei E!  Felicitări, Edi Iordănescu! Felicitări, băieți!

20:50

Minutul 90+2. Dublă schimbare Slovacia

Pekarik și Duda au fost schimbați cu Gyomber și Bero.

20:49

Minutul 90+1. Galben Slovacia!

Duda e avertizat pentru un fault la Man.

20:45

Minutul 88. Cartonaș galben România

Pușcaș îl „rașchetează” pe Skriniar și vede cartonașul galben. O nouă decizie corectă a centralului.

20:44

Minutul 86. Schimbare România

Adrian Rus a fost trimis pe teren de Edi Iordănescu în locul lui Răzvan Marin.

20:38

Minutul 84. Calificarea în optimi e aproape

Echipele riscă din ce în ce mai puțin, iar rezultatul de pe teren le califică, împreună, în faza următoare.

20:30

Minutul 78. Schimbare Slovacia

Duris a fost introdus pe teren în locul lui Schranz.

20:28

Minutul 71. Dublă schimbare la Slovacia

Haraslin și Strelec au fost înlocuiți de Suslov și Bozenik.

20:26

Minutul 66. Două schimbări pentru România

Ianis Hagi și Denis Drăguș sunt înlocuiți cu Dennis Man și, respectiv, George Pușcaș.

20:23

Minutul 64. Slovacia ratează din nou

Haraslin șutează extrem de aproape de plasa laterală a porții lui Niță. Am avut din nou emoții!

20:21

Minutul 64. Ocazie imensă Slovacia!

Niță respinge miraculos un șut pe care scria 2-1 pentru Slovacia!

20:17

Minutul 62. Ocazii mari pentru România

Răzvan Marin șutează puternic, dar portarul slovac respinge. Apoi, mingea ajunge la Drăguș, care încearcă un gol în stilul lui Del Piero, dar balonul trece peste poartă.

20:13

Minutul 58. Schimbare în naționala României

Florinel Coman este înlocuit cu Deian Sorescu.

20:09

Minutul 51. Ocazie Slovacia

Haraslin îl întoarce pe Rațiu, dar șutul său e reținut de Niță.

20:04

Minutul 50. Ocazie Slovacia

Rațiu e depășit de o minge lungă, Drăgușin dă o „lumânare” și Niță salvează in extremis.

19:51

Minutul 46. A început repriza secundă

Începe Golgota Generației de Suflet. Hai, băieți!

19:50

Minutul 45+3. Cartonaș galben România

Nicușor Bancu vede cartonașul galben pentru o intrare imprudentă. Apoi, arbitrul fluieră finalul reprizei.

19:45

Minutul 45+1. Cartonaș galben România

Andrei Burcă a luat cartonaș, după o intrare tare în margine. Faultul a fost evident.

19:42

Minutul 43. Ocazie mare Drăguș

Atacantul lui Trabzonspor scapă pe contraatac și șutează pe lângă poartă, spre furia lui Edi Iordănescu: vârful putea pasa cu Hagi sau cu Bancu, ambii fotbaliști aflați în poziții bune de a marca.

19:41

Minutul 41

Stadionul din Frankfurt este un vulcan din care țâșnește fierbinte, ca o lavă, un strigăt de luptă: Româniaaa, Româniaaa!

19:37

Minutul 37. GOOOOOOOL ROMÂNIA!

Ianis Hagi obține un penalty, acordat destul de ușor, la VAR, iar Răzvan Marin egalează cu o execuție perfectă. E 1-1!

19:31

Minutul 33

Andrei Rațiu șutează, dar mingea e pe centrul porții și portarul Slovaciei reține fără mari probleme.

19:28

Minutul 29

România se clatină! România nu își revine după golul încasat și greșește foarte multe pase simple. Mijlocul naționalei nu funcționează și Edi Iordănescu trebuie să schimbe urgent ceva, cât încă se mai poate schimba.

19:23

Minutul 24. GOL Slovacia!

Duda marchează din mijlocul careului României, cu o lovitură plasată de cap. Nemarcat, slovacul îl execută pe Niță!

19:15

Minutul 22. Ocazie Slovacia

Lovitură liberă foarte periculoasă, executată de Duda la colțul lung, iar mingea se scurge agonizant pe lângă stâlpul din stânga porții lui Niță. Am scăpat!

19:08

Minutul 11. Dublă ocazie România

Andrei Rațiu are o incursiune spectaculoasă în atac, șutează, dar mingea e respinsă de portarul advers până la Ianis Hagi, care o trimite mult peste!

19:03

Minutul 4

Meciul începe tare. Fotbaliștii intră la limita regulamentului și arată că partida va fi orice numai una de relaxare, cu un rezultat previzibil, nu!

19:00

Minutul 1

A început partida dintre România și Slovacia. Meciul unei generații. Meciul marilor speranțe. Meciul revenirii în fotbalul de elită al Europei! Visul poate deveni realitate. Și va deveni! Hai, România!

Astăzi, de la 19:00 ora din țară, avem România – Slovacia la EURO 2024, ultimul meci din faza grupelor pentru tricolori și partida care trebuie să ne aducă o calificare în optimi de finală! Ar fi a doua performanță similară din istorie, după EURO 2000.

De dimineață și până la finalul zilei, doar pe ProSport trăiești un „maraton” de la fața locului cu informații și imagini în timp real despre tot ce se întâmplă la Frankfurt și pe Waldstadion!

După cum ProSport a anunțat deja în exclusivitate AICI, vor fi aproximativ 33.000 de români în tribune, capacitatea arenei fiind de 47.000 de locuri la Campionatul European. Așadar, ne așteaptă o atmosferă tulburătoare și emoții uriașe! Hai, România!

Ora 13:30. Românii domină autoritar Waldstadion! Practic jucăm pe Arena Națională!

Arena Națională din București e construită din modelul Waldstadion din Frankfurt, iar atmosfera în aceste momente pe arena germană e aproape identică celei de acasă!

Ba mai mult, cântecele patriotice tulburătoare răsună din peluză, emoțiile uriașe îi fac pe conaționalii noștri să strige cu toată ființa fiecare cuvânt!

Am anunțat 33.000 de români pe stadion, e posibil chiar ca numărul acesta să fie depășit! Descoperă în GALERIA FOTO a acestui liveblog mai multe imagini emoționante cu suporterii români pe Waldstadion!

Ora 17:45. Echipa de start oficială a României! ProSport, confirmat din nou

Selecționerul Edi Iordănescu a anunțat primul 11 al tricolorilor pentru România – Slovacia. În echipa de start a României apar titulari Ianis Hagi și Florinel Coman, față de formula utilizată la Koln cu Belgia, mutări confirmate în exclusivitate de ProSport în această dimineață (vezi mai jos în liveblog)!

Iată echipa de start a României:

  • Niță – Rațiu, Drăgușin, Burcă, Bancu – M. Marin – Hagi, R. Marin, Stanciu, Fl. Coman – Drăguș

Meciul poate fi văzut online pe voyo.ro.

Ora 16:00. Imnul României, la saxofon în Frankfurt, cu mii de români cântând!

Începând de aseară, mii de români au început să umple străzile și piețele din Frankfurt! Vom fi undeva la 33.000 de pe stadion la România – Slovacia, așa cum ProSport a anunțat în exclusivitate AICI. Până la emoțiile meciului, Germania redevine pământ românesc și la Frankfurt!

Imnul nostru a răsunat copleșitor în inima orașului, cântat la saxofon, fani de toate vârstele strigând cu toată ființa cuvintele din „Deșteaptă-te, române!”. Azi, 26 iunie, e Ziua Tricolorului, Ziua Drapelului Național, să nu uităm!

Ora 14:00. Am câteva întrebări, te rog să îmi răspunzi…

Într-un vestiar meschin la Budapesta, pe un stadion gol, un bărbat în negru complet, filmat doar din spate. Ridică brațul drept în mijlocul tricolorilor care așteaptă îmbrățișați pe după umeri într-un oval înspăimântător de perfect, laolaltă cu maseurii, analistul video, bucătarul…

Bărbatul în negru crește vocea de la cuvânt la cuvânt:

  • Mergem afară și arătăm două lucruri. Că sunteți mai fotbaliști decât ei, pentru că sunteți! Și doi, că sunteți mai bărbați ca ei!

În liniștea asurzitoare de dincolo de el se pot face operații pe creier. Dar când încheie bătând cu pumnul în dreptei în palma stângă și cu urletul ridicându-i tot corpul câțiva centimetri de la pământ, toată liniștea e un răcnet al celor care vor să dea totul, până la capăt:

  • Dacă trebuie să curgă sânge, să curgă sânge!

Revelatia pe care a avut-o Edi Iordanescu in finalul partidei Belgia - Romania 2-0! Selectionerul a primit cea mai importanta lectie din cariera de antrenor si face dezvaluiri coplesitoare

Asta s-a întâmplat în vestiarul naționalei cu Edi Iordănescu și tricolorii înainte de Israel – România, la Budapesta, meciul în care ne trebuia un punct pentru EURO 2024.

Suntem acum în vestiarul somptuos de pe Waldstadion din Frankfurt. Urmează România – Slovacia, meciul în care ne trebuie un punct pentru optimi de finală.

Lung drum a mai fost până aici, grele ore ne mai așteaptă azi!

Sufletul, fotbalul, copiii, bărbăția

„Am câteva întrebări, / Te rog să îmi răspunzi”… Vocea lui Leo de la Roșiori îmbracă străzile din Frankfurt din boxele date la maximum în mașini românești.

De ce să ne fie rușine cu ceea ce ne place? Nu prin realism și sinceritate față de noi înșine și armele noastre s-a născut această națională care ne-a adus aici, în Germania, la un pas de optimi?

Am și eu câteva întrebări, te rog să îmi răspunzi, România! Azi, cu Slovacia!

Sufletul ne-a adus unde suntem, dar nu doar el. La fel cum doar cu suflet nu se poate „până la capăt”, cum ne-au învățat tricolorii și Edi Iordănescu. Am văzut cu Belgia, locul 3 mondial. Și-atunci, azi când Slovacia pare totuși de categoria noastră, mergeți afară și arătați că sunteți mai fotbaliști ca ei?

Am așteptat înfrigurați să crească generația U21 semifinalistă la EURO 2019. Toți părinții se grăbesc să le crească într-o noapte copiii și apoi plâng că nu-i mai au mici și aproape. Iată, au crescut! Sunteți suficient de maturi încât să jucați pentru victorie așa cum simțiți și voi, și Edi Iordănescu, dar fără să puneți sub risc de văpaie punctul acela care ne duce în optimi? Mergeți afară și arătați că sunteți și mai bărbați ca ei?

„Dacă inima mea…

Ultima întrebare e pentru români, zecile de mii de aici, de la Frankfurt și milioanele din toate colțurile lumii care azi, de Ziua Drapelului, au în ce să creadă prin fotbal.

Nici măcar nu e a mea, o scriu din partea echipei naționale înspre români. Dacă totul se termină azi la EURO? Și nici nu o formulez, în las tot pe Leo de la Roșiori, stăpânul străzilor din Frankfurt acum:

„Dacă inima mea să nu mai bată ar decide / Oare ai veni de dor și tu după mine / Sau în două-trei zile m-ai uita?”

Gabriel Berceanu

Ora 12:00. Ianis Hagi, titular de Ziua Drapelului! ProSport, confirmat din nou de echipa de start a României

Selecționerul Edi Iordănescu s-a decis cu privire la echipa de start a României pentru meciul cu Slovacia! După cum ProSport a anunțat în exclusivitate AICI încă de acum două zile, avem noutăți în zona extremelor. Din fericire, se pare că Andrei Burcă s-a refăcut și poate juca, la fel ca și trio din linia mediană, Nicolae Stanciu – Marius Marin – Răzvan Marin.

  • Jucăm meciul decisiv pentru optimi la EURO azi, pe 26 iunie, adică Ziua Drapelului Național! O sărbătoare instituită prin lege din 1998 pentru a cinsti ziua de 26 iunie 1848 când Guvernul revoluționar a decretat Tricolorul drept steag al tuturor românilor.

Noutățile vor veni, așadar, în benzile ofensive acolo unde Ianis Hagi îi ia locul lui Dennis Man, iar Florinel Coman, lui Valentin Mihăilă, față de primul 11 al României cu Belgia. ProSport a aflat și îți dezvăluie în exclusivitate motivele din strategia gândită de staff-ul nostru!

O stare de oboseală în dreptul lui Man a întărit ideea că impactul lui Dennis ar fi mult mai consistent în ultima treime a meciului care are potențialul să decidă calificarea. Foarte probabil miza se va tranșa după minutul 70, cu Belgia – Ucraina disputându-se la aceeași oră. Cu viteza și impetuozitatea lui, Man ar putea fi decisiv pe oboseala unei naționale a Slovaciei cu jucători mai în vârstă.

În același timp, Ianis Hagi are capacitatea prin profilul lui să destabilizeze defensiva și linia mediană a Slovaciei, una mai degrabă statică, prin dribling și gestionarea duelurilor directe într-o manieră diferită de Man, dar și prin pase între linii ori în diagonală care să deblocheze periculos ofensiva noastră.

Florinel Coman în stânga este soluția optimă cum Bancu nu e tocmai redutabil pe parte defensivă iar aportul lui Florinel în această direcție este mult mai consistent decât al lui Mihăilă (vezi și meciul cu Ucraina).

Așa va arăta echipa de start a României cu Slovacia în meciul de diseară, configurată în premieră de Fanatik și pe care sursele ProSport o confirmă în zi de meci cu toate informațiile de mai sus oferite în exclusivitate!

  • Niță – Rațiu, Drăgușin, Burcă, Bancu – M. Marin – Hagi, R. Marin, Stanciu, Fl. Coman – Drăguș

Cum se califică România azi în optimi de finală la EURO

Clasamentul în grupa noastră, E, unde azi se joacă România – Slovacia și Ucraina – Belgia, este acesta și știm în proporție de 99% că primele trei locuri de aici se califică în optimi de finală:

  1. România – 3p (3-2, golaveraj +1)
  2. Belgia – 3p (2-1, golaveraj +1)
  3. Slovacia – 3p (2-2, golaveraj 0)
  4. Ucraina – 3p (2-4, golaveraj -2)

Pentru România câștigătoare de grupă, urmând să joace pe 2 iulie la Munchen cu Slovenia sau Olanda e nevoie de oricare dintre scenariile de mai jos:

  • România – Slovacia – 1 și Ucraina – Belgia – 1X
  • România – Slovacia X și Ucraina – Belgia X dar să rămânem cu mai multe goluri marcate în grupă decât Belgia (egalul nostru să fie cu cel puțin la fel de multe goluri marcate ca remiza cealaltă)

Pentru România pe locul 2 în grupă, urmând să joace pe 1 iulie la Dusseldorf cu Franța e nevoie de oricare din următoarele scenarii:

  • România – Slovacia 1 și Ucraina – Belgia 2
  • România – Slovacia X și Ucraina – Belgia 1
  • România – Slovacia X și Ucraina – Belgia X dar avem mai puține goluri marcate în grupă decât Belgia (egalul nostru are mai puține goluri marcate decât remiza cealaltă)

Pentru România pe locul 3 în grupă, urmând să joace pe 30 iunie fie cu Spania (Koln), fie cu Anglia (Gelsenkirchen) e nevoie de următorul scenariu:

  • România – Slovacia 2 și Ucraina – Belgia 2 (practic, rezultatul de aur pentru tricolori!)

Ratăm calificarea în optimi de finală doar în varianta:

  • România – Slovacia 2 și Ucraina – Belgia 1X
Andrei Trifan / Autor
Fotbalul este viața lui. Actualul Redactor-șef al ProSport s-a îndrăgostit de Sportul Rege pe vremea Generației de Aur și a jucat, el însuși, la nivel de juniori, pentru formațiile de Liga 1 Rocar și FC Național mai bine de 11 ani. A absolvit Colegiul Național Tudor Vianu, dar pasiunea ... citește mai mult
Ofițerul de presă al Echipei Naționale de Fotbal a Românei (2014-2022) și creatorul de content dedicat tricolorilor. A creat și dezvoltat Departamentul Comunicare al FRF, fiind vreme de aproape 8 ani Manager Comunicare, Proiecte Speciale sau Șeful Biroului de Presă FRF. În paralel a activat ... citește mai mult
Mihai Pop (foto&video) / FOTO & VIDEO
Urmărește ProSport.ro pe Google News
Știri despre
Pe aceeași temă
Atâta perversiune e inimaginabilă! Andreea Raicu – ce i-a făcut în crucea nopții lui Virgil Ianțu
Atâta perversiune e inimaginabilă! Andreea Raicu – ce i-a făcut în crucea nopții lui Virgil Ianțu
Italienii au reacționat, după anunțul făcut despre Dennis Man în România
Italienii au reacționat, după anunțul făcut despre Dennis Man în România
Doliu în familia lui Edward Iordănescu! Vestea tristă vine la scurt timp după ce România s-a calificat în optimi la EURO 2024
Doliu în familia lui Edward Iordănescu! Vestea tristă vine la scurt timp după ce România s-a calificat în optimi la…
Liverpool a pus ochii pe starul lui Real Madrid în valoare de 110.000.000€
Liverpool a pus ochii pe starul lui Real Madrid în valoare de 110.000.000€
Imagini mult prea INDECENTE! Cum arată actrița de 57 de ani în costum de baie. Le dă clasă multor tinerele
Imagini mult prea INDECENTE! Cum arată actrița de 57 de ani în costum de baie. Le dă clasă multor tinerele
Sfinții Apostoli Petru și Pavel, ziua în care cerurile se deschid, iar Sf. Petru poate fi zărit la dreapta Tatălui. Ce să NU faci în această zi ca să nu atragi răul
Sfinții Apostoli Petru și Pavel, ziua în care cerurile se deschid, iar Sf. Petru poate fi zărit la dreapta Tatălui.…
BANCUL ZILEI. Bulă: - Bună ziua, televizoare color aveţi? Vânzătorul:- Bineînţeles!
BANCUL ZILEI. Bulă: - Bună ziua, televizoare color aveţi? Vânzătorul:- Bineînţeles!
"Am urcat?" Reacţia a doi bunici când zboară prima dată cu avionul. Bătrânica şi-a făcut cruce şi nu şi-a putut…
S-a aflat ce s-a întâmplat cu LOCUITORII de pe INSULA PAȘTELUI! Experții au RECUNOSCUT!
S-a aflat ce s-a întâmplat cu LOCUITORII de pe INSULA PAȘTELUI! Experții au RECUNOSCUT!
Ce a ajuns să facă Irinel Columbeanu pentru a trăi de pe o zi pe alta. A pierdut 150 de milioane de euro
Ce a ajuns să facă Irinel Columbeanu pentru a trăi de pe o zi pe alta. A pierdut 150 de…
5 zodii care au parte de noroc în iulie și august 2024. Viața lor se va schimba la 180 de grade
5 zodii care au parte de noroc în iulie și august 2024. Viața lor se va schimba la 180 de…
Veste tristă despre Celine Dion. Imaginile cu artista îți rup sufletul
Veste tristă despre Celine Dion. Imaginile cu artista îți rup sufletul
Detalii șocante despre măcelul din camera de hotel. Ce s-a întâmplat cu Alexandra: A fost...
Detalii șocante despre măcelul din camera de hotel. Ce s-a întâmplat cu Alexandra: A fost...
Cod roşu de senzualitate! Vedetele au făcut spectacol în public pe plajele din România
Cod roşu de senzualitate! Vedetele au făcut spectacol în public pe plajele din România
Au început reducerile de vară la jocuri video. 6000 de jocuri și colecții la prețuri reduse
Au început reducerile de vară la jocuri video. 6000 de jocuri și colecții la prețuri reduse
De ce ne e foame în intervalele 10:00 – 11:00 dimineața şi 4:00 – 5:00 după-amiaza. Gustările sănătoase care nu ne îngrașă
De ce ne e foame în intervalele 10:00 – 11:00 dimineața şi 4:00 – 5:00 după-amiaza. Gustările sănătoase care nu…
Flashscore: cum arată cel mai bun 11 după faza grupelor de la Euro 2024
Flashscore: cum arată cel mai bun 11 după faza grupelor de la Euro 2024
Mașina avariată după ce ai dat cu ea în groapă? Cum primești despăgubiri?
Mașina avariată după ce ai dat cu ea în groapă? Cum primești despăgubiri?
Mesaje de Sf. Petru și Pavel 2024. Urări și felicitări pentru cei care își serbează onomastica
Mesaje de Sf. Petru și Pavel 2024. Urări și felicitări pentru cei care își serbează onomastica
×