Momentul adevărului: cum văd jurnaliștii străini naționala noastră la EURO! Luc Hagege, reporterul L’Equipe dedicat României și Slovaciei la turneul final, dă verdictul într-o analiză spectaculoasă în exclusivitate pentru ProSport! 

Momentul adevărului: cum văd jurnaliștii străini naționala noastră la EURO! Luc Hagege, reporterul L'Equipe dedicat României și Slovaciei la turneul final, dă verdictul într-o analiză spectaculoasă în exclusivitate pentru ProSport! 
  • Publicat:

De 23 de ani reporter special al prestigioasei publicații franceze L’Equipe, un reper mondial incontestabil pentru presa sportivă, Luc Hagege acoperă parcursul naționalelor României și Slovaciei la EURO 2024. A realizat o documentare specială înainte turneului pentru a fi pregătit de misiunea pe care i-a încredințat-o L’Equipe și a strâns informații inclusiv de la Ladislau Boloni, Florin Răducioiu, Viorel Moldovan și Claudiu Keșeru, toți cu un istoric legat de fotbalul francez.

  • ProSport îți oferă cele mai tari exclusivități, interviuri speciale și reportaje de poveste de la EURO 2024! Andrei Trifan, Gabriel Berceanu și Mihai Pop (foto & video) sunt zilnic alături de tricolori în Germania și au acces în timp real la toate informațiile din lotul României!

Mistuit de pasiunea pentru fotbal și îndeosebi pentru zona tactică, Luc te copleștește instantaneu cu câte lucruri știe și câte ar mai vrea să afle! Dar, în ciuda faptului că din 2002 scrie pentru L’Equipe, iar experiența lui pe stadioane ca jurnalist se întinde încă dinainte, e total cucerit de naționala noastră și povestea ei!

Entuziasmat să scrie în ProSport, după 23 de ani pentru L’Equipe

Am trăit alături de Luc Hagege, la masa presei de pe RheinEnergieStadion din Koln, un România – Belgia 0-2 cu emoții mari, sacrificiu și speranțe retezate pentru tricolorii lui Edi Iordănescu. Însă gazetarul francez apreciază chipul echipei României. Și savurează cu tot sufletul atmosfera uluitoare pe care o creează fanii români. La Munchen, la Koln, în toată Germania. Sigur și la Frankfurt!

L-am văzut pe Luc (foto sus, în stânga, alături de antrenorul francez Jean-Marc Nobilo) aplaudând cântecele românilor din peluză, ascultând în picioare „Deșteaptă-te, române!”, vizibil emoționat și prins realmente în vraja emoționantă cu care tot ce e românesc îmbogățește EURO 2024.

Printre cronicile, portretele, analizele, reportajele și calificativele pe care le acordă în L’Equipe, l-am invitat pe Luc să împărtășească, în exclusivitate pentru ProSport, viziunea lui despre ce simte că este și, mai ales, cât poate, naționala României la EURO 2024. A acceptat cu entuziasm!

Avem o analiză tranșantă, obiectivă, cu plusurile încurajatoare și minusurile acute în perspectiva unui jurnalist sportiv L’Equipe cu multă experiență. Fără locuri comune și fără să evite verdictele nominale!

„Presingul avansat și constant plus contrapresingul belgienilor a sufocat mijlocașii tricolori”

„În mod logic, naționala României a suferit mai mult contra Belgiei decât Ucrainei, în fața căreia a făcut un meci reușit, ținând cont de faptul că aceste prime două adversare ale nu au fost, realmente, de același nivel. Însă, în ambele partide, s-a remarcat faptul că tricolorii au dificultăți în a intra în meci.

În primele 20-25 de minute cu Ucraina le-a fost puțin dificil să controleze având în vedere calitatea tehnică a adversarilor, dar au reușit să nu le permită ucrainenilor să-și creeze mari ocazii de gol și, mai mult decât atât, să deschidă scorul la prima lor mare ocazie. Iar golul minunat al lui Nicolae Stanciu a schimbat total fizionomia jocului.

Cu Belgia, golul încasat de la Tielemans încă din minutul 2 le-a dăunat foarte mult tricolorilor și, mai mult decât atât, adversarii și-au creat ocazii pe toată durata partidei. Presingul avansat și constant al belgienilor, uneori chiar și cu un contrapresing care a sufocat complet linia de mijloc R. Marin – M. Marin – Stanciu, mult mai confortabilă contra Ucrainei, nu le-a permis cu adevărat tricolorilor să existe în acest meci”.

„Jocul României e combativ, disciplinat tactic, dar lipsesc forța de a percuta și calitatea tehnică. Echipa depinde de Stanciu”

„Principiile de joc ale lui Edward Iordănescu au fost foarte clare în aceste două meciuri: nu se abate deloc de la un 4-1-4-1 foarte compact fără balon, un 4-3-3 când are posesia. Este un joc combativ, foarte disciplinat tactic, dar căruia îi lipsește per total calitatea tehnică și forța de a percuta.

Denis Drăguș este luptător și a fost oportunist pentru a marca împotriva Ucrainei, dar îi lipsește puțină calitate pentru concura cu echipele mari. Construcția jocului depinde enorm de Stanciu, jucător căruia îi sunt la îndemână pasele lungi, echipa pare să depindă mult, la rândul ei, de Stanciu. Când la nivel tehnic, când la nivel mental”.

„Man e cel mai impactant și interesant. Drăgușin, veritabil luptător. România e în postura ideală cu Slovacia”

„În plan ofensiv, jucătorul cel mai impactant și interesant până acum este Dennis Man, extremă dreapta care a reușit două pase de gol cu Ucraina și care caută deseori să își așeze mingea pe piciorul stâng pentru execuție. Încă mai are de câștigat la preicizie și forță în șuturile la poartă.

În apărare, fundașii cei mai de încredere și cu joc solid sunt Drăgușin, pe ax, un veritabil luptător cu o capacitate bună de a recupera baloane, și Bancu, fundașul stânga, prin faptul că e foarte implicat și activ. În fața Belgiei, Burcă și Rațiu au suferit enorm.

Pentru meciul cu Slovacia, care evoluează la rându-i într-un 4-3-3, perspectivele sunt foarte interesante. Având în vedere că tricolorii se pot mulțumi și cu un rezultat de egalitate, ei se află în postura ideală pentru a-și pune în valoare soliditatea în fața unei echipe aproape de nivelul lor”

Descoperă AICI câte modificări în echipa de start pregătește Edi Iordănescu pentru România – Slovacia la EURO!

Rămâi pe ProSport ca să trăiești în timp real EURO 2024 alături de tricolori!

  • Vodafone este partener de conectivitate al ProSport la EURO 2024! Toate acestea sunt posibile și pentru că Vodafone este partenerul de conectivitate al ProSport la EURO 2024 astfel încât și își pune infrastructura de roaming la bătaie pentru ca românii să aibă acces în timp real la cele mai proaspete informații corecte
Andrei Trifan / Autor
Fotbalul este viața lui. Actualul Redactor-șef al ProSport s-a îndrăgostit de Sportul Rege pe vremea Generației de Aur și a jucat, el însuși, la nivel de juniori, pentru formațiile de Liga 1 Rocar și FC Național mai bine de 11 ani. A absolvit Colegiul Național Tudor Vianu, dar pasiunea ... citește mai mult
Ofițerul de presă al Echipei Naționale de Fotbal a Românei (2014-2022) și creatorul de content dedicat tricolorilor. A creat și dezvoltat Departamentul Comunicare al FRF, fiind vreme de aproape 8 ani Manager Comunicare, Proiecte Speciale sau Șeful Biroului de Presă FRF. În paralel a activat ... citește mai mult
Mihai Pop (foto&video) / FOTO & VIDEO
Urmărește ProSport.ro pe Google News
Știri despre
Pe aceeași temă
BAC 2024 | Rezolvarea subiectelor la limba română de la Bacalaureat. Unde au greșit majoritatea elevilor
BAC 2024 | Rezolvarea subiectelor la limba română de la Bacalaureat. Unde au greșit majoritatea elevilor
„Să-ți fie rușine!”. Explicația găsită de Bellingham pentru gestul golănesc din Anglia – Slovacia: „De ce minți?”
„Să-ți fie rușine!”. Explicația găsită de Bellingham pentru gestul golănesc din Anglia – Slovacia: „De ce minți?”
Urlete de durere la înmormântarea lui Cristian, tânărul luat de viitură în Italia! Imagini copleșitoare
Urlete de durere la înmormântarea lui Cristian, tânărul luat de viitură în Italia! Imagini copleșitoare
Transfer de 5 stele pentru Andrei Burcă! Fundașul României poate deveni coleg cu un alt tricolor după EURO 2024
Transfer de 5 stele pentru Andrei Burcă! Fundașul României poate deveni coleg cu un alt tricolor după EURO 2024
Andreea Antonescu, mai sexy după a doua naștere. Artista are ACUM o siluetă de invidiat! Secretele sale pentru a se menține în formă la 41 de ani
Andreea Antonescu, mai sexy după a doua naștere. Artista are ACUM o siluetă de invidiat! Secretele sale pentru a se…
Ce nu s-a văzut la nunta Andei Adam. Luxul şi opulenţa le-au luat ochii invitaţilor, dar au existat detalii mai puţin vizibile
Ce nu s-a văzut la nunta Andei Adam. Luxul şi opulenţa le-au luat ochii invitaţilor, dar au existat detalii mai…
BANCUL ZILEI. Bubulina e dusă la Urgență. Doctorul către Bulă: - Îmi pare rău, domnule, pare în comă!
BANCUL ZILEI. Bubulina e dusă la Urgență. Doctorul către Bulă: - Îmi pare rău, domnule, pare în comă!
Comuna din Suedia unde se vând terenuri cu 10 eurocenţi pe mp este inundată cu oferte. Cât costă să ridici o casă
Comuna din Suedia unde se vând terenuri cu 10 eurocenţi pe mp este inundată cu oferte. Cât costă să ridici…
PROGRES tehnologic remarcabil: au fost creat CELULELE SOLARE care se „VINDECĂ” singure!
PROGRES tehnologic remarcabil: au fost creat CELULELE SOLARE care se „VINDECĂ” singure!
Cum a putut reacţiona Monica Gabor când şi-a văzut fiica alături de tatăl falit pe care îl ajută cu bani, la doar 17 ani
Cum a putut reacţiona Monica Gabor când şi-a văzut fiica alături de tatăl falit pe care îl ajută cu bani,…
BAC 2024 | Ce subiecte au picat la limba și literatura română, prima probă scrisă de la Bacalaureat
BAC 2024 | Ce subiecte au picat la limba și literatura română, prima probă scrisă de la Bacalaureat
Românii vor primi banii înapoi. Ordinul pregătit de Guvern: Ai 500 de lei să-i foloseşti
Românii vor primi banii înapoi. Ordinul pregătit de Guvern: Ai 500 de lei să-i foloseşti
Polițistă din penitenciar, filmată în timp ce se iubește cu un deținut periculos, în celula acestuia
Polițistă din penitenciar, filmată în timp ce se iubește cu un deținut periculos, în celula acestuia
Cod roşu de senzualitate! Vedetele au făcut spectacol în public pe plajele din România
Cod roşu de senzualitate! Vedetele au făcut spectacol în public pe plajele din România
Au început reducerile de vară la jocuri video. 6000 de jocuri și colecții la prețuri reduse
Au început reducerile de vară la jocuri video. 6000 de jocuri și colecții la prețuri reduse
Wimbledon evidențiază drama lui Halep: imaginea care pare a fi acum dintr-o altă viață FOTO
Wimbledon evidențiază drama lui Halep: imaginea care pare a fi acum dintr-o altă viață FOTO
O vedetă OnlyFans, ofiţer de penitenciar, face sex cu un deţinut din Londra. Videoclipul devine viral, iar ea este arestată
O vedetă OnlyFans, ofiţer de penitenciar, face sex cu un deţinut din Londra. Videoclipul devine viral, iar ea este arestată
Amenda pentru rovinietă: Unde se plătește și cum verifici perioada de valabilitate?
Amenda pentru rovinietă: Unde se plătește și cum verifici perioada de valabilitate?
Primele declarații ale soțului Ilenei Stana Ionescu după moartea actriței. Andrei Ionescu e sfâșiat de durere
Primele declarații ale soțului Ilenei Stana Ionescu după moartea actriței. Andrei Ionescu e sfâșiat de durere
×