România le-a unit pe FCSB și CSA Steaua înaintea meciului cu Belgia. Fotografia de la Koln care a devenit virală

SURSA FOTO: SPORT PICTURES
Vezi galeria foto - 4 poze

Oficialii celor de la FCSB și CSA Steaua au uitat rivalitatea pentru titlul de continuatoare a vechii echipe și s-au întâlnit amical, la Koln, unde s-au fotografiat înaintea meciului României.

Selecționata lui Edi Iordănescu va întâlni Belgia, la Koln, în etapa a doua a Grupei E a Campionatului European 2024, pe RheinEnergieStadion.

România a îngropat „securea războiului” dintre FCSB și CSA Steaua

O fotografie cu președintele campioanei FCSB, Valeriu Argăseală, unul dintre oamenii de încredere ai patronului Gigi Becali, în compania fostului comandant al CSA Steaua, George Boroi, a început să circule pe rețelele sociale.

George Boroi și Valeriu Arăgseală s-au fotografiat într-o ipostază inedită, în ținând cont de conflictul aprig dintre FCSB și Clubul Sportiv al Armatei.

George Boroi nu mai lucrează pentru clubul „militar”, în prezent e secretar general al Comitetului Olimpic și Sportiv Român. Cu toate acestea, cum imaginea acestuia e în continuare asociată cu Steaua, nu mică a fost surprinderea celor care au sesizat fotografia cu el în preajma lui Argăseală.

SURSA FOTO: FACEBOOK

CSA Steaua a cerut palmaresul

CSA Steaua a emis un comunicat oficial pe Facebook prin care solicită FRF și UEFA să aplice decizia și să recunoască palmaresul echipei din Ghencea.

„Ziua în care s-a făcut dreptate!

După mulți ani în care numele și performanțele echipei Steaua București au fost însușite, în mod ilegal, de către clubul celor patru consoane (FCSB) a venit momentul adevărului!

palmaresul echipei de fotbal Club Sportiv al Armatei Steaua București, din 1947 și până în 1998, aparține reclamantului”, adică formației STEAUA BUCUREȘTI. De asemenea, Curtea a constatat că echipa din Popești-Leordeni a folosit ilegal palmaresul istoric al Stelei.

Deși nu este o hotărâre definitivă, este evident că, plamaresul pentru perioada 1947-1998 are autoritate de lucru judecat, ceea ce înseamnă că toate trofeele câștigate în această perioadă aparțin Clubului Sportiv al Armatei Steaua București. 20 de titluri de campioană, 19 Cupe ale României, 2 Supercupe ale României, Cupa Campionilor Europeni și Supercupa Europei sunt în vitrina clubului nostru și fac din Steaua București cel mai titrat club din România.

Precizăm că vom trimite motivarea hotărârii Curții de Apel București, Federației Române de Fotbal. Totodată, vom solicita FRF să înștiințeze UEFA, că toate rezultatele obținute în cupele europene până în 1998, aparțin Clubului Sportiv al Armatei Steaua București.

De asemenea, cerem public, atât Federației Române de Fotbal, cât și Ligii Profesioniste de Fotbal, să prezinte opiniei publice, ce măsuri vor lua, ținând cont că s-a demonstrat faptul că înscrierea în prima ligă a FCSB-ului a fost ilegală. Ar fi interesant să fie publicate de către cele două instituții documentele care au stat la baza acestei decizii, care au provocat atât prejudicii de imagine, cât și financiare, clubului STEAUA.

Considerăm că, aceste lămuriri sunt obligatorii, pentru că timp de 21 de ani iubitorii Stelei au fost induși în eroare cu privire la identitatea celei mai iubite echipe din România. Sperăm ca și cei care au pus umărul la acest furt de identitate, și aici ne referim la anumite publicații și jurnaliști, să respecte deciziile instanțelor și să înceteze cu propagarea în spațiul public, a unor informații neadevărate.

În final, ținem să mulțumim tuturor fanilor steliști, celor care nu au trădat niciodată și au continuat să susțină și să lupte împreună cu noi, cu gândul la ziua în care adevărul va învinge.

Steaua a fost, este și va fi doar în Ghencea!”, a fost comunicatul emis de CSA Steaua pe Facebook.

Publicat: 23 06. 2024, 19:51