Ultimele declarații ale lui Edi Iordănescu și Răzvan Marin înainte de România – Olanda în optimi la EURO! „Nu vă lăsați înșelați, sunt favoriți! Să mergem în sferturi ar fi fabulos, dar eu cred în asta! E capital să nu facem greșeli individuale importante”

Ultimele declarații ale lui Edi Iordănescu și Răzvan Marin înainte de România - Olanda în optimi la EURO! „Nu vă lăsați înșelați, sunt favoriți! Să mergem în sferturi ar fi fabulos, dar eu cred în asta! E capital să nu facem greșeli individuale importante”
  • Publicat:
  • Actualizat:

Naționala României susține conferința de presă oficială premergătoare partidei cu Olanda din optimile de finală EURO 2024 în sala media din Allianz Arena Munchen. Stadionul unde mâine, de la 19:00 ora României, tricolorii vor aborda cea mai tare provocare a carierei lor fotbalistice. Visul unui sfert de finală la European, prin confruntarea cu reprezentativa lui Depay, Gakpo, Dumfries și Van Dijk.

Selecționerul Edi Iordănescu și mijlocașul Răzvan Marin sunt în fața jurnaliștilor pentru ultimele declarații înaintea marelui meci. Iar echipa ProSport de la fața locului îți prezintă, așa cum te-ai obișnuit, toate răspunsurile acestora și informațiile de ultimă oră din vestiarul României.

Top declarații Edi Iordănescu înainte de România – Olanda

  • „Când joci cu istoria în față, e clar că îți dorești foarte mult și ești pregătit să pui tot ce ai mai bun în joc. Nu va fi ușor, va fi extrem de greu. Noi tot ce am construit am construit cu realism și vă spun realist că Olanda e favorită. Avem și noi setul nostru de puncte forte, am consolidat un grup foarte bun sportiv și uman, avem în spate o țară care respiră în același timp cu echipa”
  • „Nu vă lăsați înșelați de anumite momente din jocul Olandei sau de un rezultat. Ne trebuie un meci aproape perfect. Echipele de nivelul acesta au o capacitate fantastică de a se aduna. Dacă fizic ne-am regenerat, mental trebuie să fim hotărâți în tot ce facem. Să ne dorim cu adevărat să mergem mai departe, să demonstrăm asta prin fapte. Ca organizare de joc trebuie să fim extraordinari, fără greșeli individuale importante, e capital!”

  • „Am anumite răspunsuri pentru echipa de start, rămâne să decidem în cursul serii, după antrenamentul oficial de azi ultimele detalii privind primul 11, împreună cu staff-ul. Urmează și alte discuții individuale cu jucătorii, vom vedea. E important să punem totul în joc, indiferent de cine joacă din primul minut”
  • „Să mergem în sferturi de finală ar fi fabulos, dar cred în asta! Am repetat și loviturile de la 11 metri, cu siguranță, da. Trebuie să fim pregătiți total. Trebuie să avem grijă inclusiv la reacțiile noastre de pe margine, funcție de direcția pe care o va lua jocul. Trebuie să fim disciplinați și cu hotărâre totală, asta e esențial”
  • „De ce credeți că ar trebui să copiem modelul Austriei? Analizăm, tragem concluzii, ne inspirăm, dar copy-paste nu facem. Știm că trebuie să fim compacți, agresivi, să nu primim jocul între linii și în spatele noastre, să avem dublaj. Suntem conștienți! Dar avem mijloacele noastre și armele noastre. Cu eficiență și pragmatism. Nu copiem pe nimeni”

Edi Iordănescu, mesaj copleșitor către suporteri și tricolori în această dimineață

Selecționerul Edi Iordănescu a publicat în această dimineață prin intermediul FRF un mesaj copleșitor, respectând deja tradiția mesajelor trimise către fani și jucători în preziua meciurilor de la EURO 2024 dar și după disputarea fiecărei partide:

„În mod cert ne aflăm în fața celei mai mari provocări din parcursul nostru împreună. O spune istoricul duelurilor cu Olanda, o spun valorile individuale ale adversarului, experiența lui uriașă în astfel de contexte la acest nivel. Tot ce am cucerit până acum am cucerit cu realism: da, Olanda e favorită.

Iar tot ce am cucerit până acum am cucerit prin unitate, ambiție și sacrificiu. Acum e nevoie de unitate în fiecare secundă, ambiție fără precedent și sacrificiu total într-o singură direcție.

Edi Iordănescu a răspuns ofertei de 5.000.000 de euro de la Al Wahda direct de la EURO

Dacă înaintea fiecărui meci de la EURO am spus că băieții sunt pregătiți, acum spun că sunt pregătiți dar e nevoie și de un răspuns din partea lor pe care nu pot să-l ofer decât după meci. Un răspuns pe care nimeni nu ni-l poate oferi acum în afară de ei: cât de tare ne dorim mai mult?

Ceea ce am obținut până acum nu e deloc puțin. Dar cei care își iau soarta în propriile mâini, ca bărbați adevărați, sunt cei care nu se mulțumesc nici cu mult, nici cu puțin. Sunt cei care vor TOT!

Când milioane de români cântă în același timp cu jucătorii imnul nostru, e un vers care azi contează mai mult ca oricând pentru noi: «Acum ori niciodată, croiește-ți altă soarte».

E un meci de acum ori niciodată, acesta e adevărul. Cu care te întâlnești o dată în viață. Iar dacă grupul va reacționa după chipul în care a fost construit și a performat, atunci își va croi cu adevărat o soartă. Un destin”

Top declarații Răzvan Marin înainte de România – Olanda 

  • „Sunt bine, a fost doar o mică răceală din cauza căreia am lipsit de la un singur antrenament. Sunt gata să dau totul pe teren! Nu cred că e neapărat mai multă presiune acum din partea fanilor, știam că vor fi așteptări mult mai mari după ce ne-am calificat la EURO, acum sunt și mai mari după ce am câștigat grupa. Dar mental suntem foarte bine, rezistăm. Suntem pregătiți să facem lucruri mari!”
  • „Trebuie să dorm la noapte, ca să mă odihnesc și să fiu 100% pentru meciul de mâine! Ne-am pregătit foarte bine în această săptămână, am avut 6 zile de recuperare și sunt sigur că oricine intră mâine dă totul pentru a califica România mai departe”

  • „Mă gândesc mai puțin la faptul că am marcat două goluri și sunt golgheterul acum. Mă bucur am îndeplinit un prim obiectiv și că am ajutat prin realizări și evoluții bune la acest lucru. Dorința mea e să meargă România cât mai departe, atâta doar!”
  • „Poate că Olanda a avut un start mai greu în acest turneu, dar noi trebuie să ne concentrăm pe ce avem noi de făcut. Am învățat multe din perioada mea la Ajax dar a trecut, face parte din trecutul meu, am mers mai departe. Poate nu e tocmai un avantaj faptul că am jucat acolo, pentru că naționala și campionatul intern sunt diferite”

Radiografia lui Răzvan Marin la EURO 2024 până acum

Deși are doar 28 de ani, Răzvan Marin este deja unul din cei mai experimentați fotbaliști ai echipei noastre naționale. Atât prin prisma evoluției carierei lui până azi la nivel de club, cu sezoane în Belgia (Standard Liege), Olanda (Ajax Amsterdam) și Italia (Cagliari, Empoli), cât și la nivel de primă reprezentativă. Răzvan este pe locul 2 la capitolul selecții pentru România în lotul de 26 de tricolori de la EURO, depășit doar de Nicolae Stanciu!

În cele trei partide ale noastre din faza grupelor, 3-0 cu Ucraina, 0-2 cu Belgia și 1-1 cu Slovacia, Răzvan Marin a fost de fiecare dată titular și a avut o contribuție esențială la parcursul de excepție al tricolorilor. Iată câteva repere importante:

  • Gol pentru 2-0 cu Ucraina la Munchen în debutul României la EURO
  • Gol din penalty pentru 1-1 cu Slovacia, scorul final al calificării noastre în optimi din postura de echipă câștigătoare de grupă
  • 32.2 kilometri acoperiți, locul 2 din lot după Stanciu (34 km)
  • 6 șuturi expediate spre poartă, cele mai multe din lotul României

România – Olanda se joacă sold-out și cu record de români la EURO!

După cum ProSport a dezvăluit în exclusivitate în această dimineață, la România – Olanda, mâine pe Allianz Arena din Munchen, organizatorii se așteaptă să fie 40.000 de români! Un record privind susținerea naționalei noastre la European, după 32.000 cu Ucraina (tot Allianz Arena), 27.000 cu Belgia (Koln) și 33.000 cu Slovacia (Frankfurt). Toate detaliile despre cum s-a ajuns la acest record și ce strategie genială au avut fanii noștri poți descoperi AICI.

În plus, partida va fi sold-out, câtă vreme aproximativ 1.200 de bilete mai erau disponibile azi dimineață, potrivit surselor noastre, din capacitatea totală de 65.302 locuri a arenei pe durata EURO 2024. Normele de securitate și organizare UEFA limitează capacitatea stadioanelor, Allianz Arena are în mod normal puțin peste 75.000 de locuri.

Andrei Trifan / Autor
Fotbalul este viața lui. Actualul Redactor-șef al ProSport s-a îndrăgostit de Sportul Rege pe vremea Generației de Aur și a jucat, el însuși, la nivel de juniori, pentru formațiile de Liga 1 Rocar și FC Național mai bine de 11 ani. A absolvit Colegiul Național Tudor Vianu, dar pasiunea ... citește mai mult
Ofițerul de presă al Echipei Naționale de Fotbal a Românei (2014-2022) și creatorul de content dedicat tricolorilor. A creat și dezvoltat Departamentul Comunicare al FRF, fiind vreme de aproape 8 ani Manager Comunicare, Proiecte Speciale sau Șeful Biroului de Presă FRF. În paralel a activat ... citește mai mult
Mihai Pop (foto&video) / FOTO & VIDEO
Urmărește ProSport.ro pe Google News
Știri despre
Pe aceeași temă
Tatăl lui Vlad Pascu, criminalul de la 2 Mai, filmat în ipostaze strigătoare la cer. Imagini uluitoare!
Tatăl lui Vlad Pascu, criminalul de la 2 Mai, filmat în ipostaze strigătoare la cer. Imagini uluitoare!
Internetul a ”explodat” după apariția lui Ianis Hagi de la EURO 2024! Imaginile au făcut înconjurul lumii
Internetul a ”explodat” după apariția lui Ianis Hagi de la EURO 2024! Imaginile au făcut înconjurul lumii
Tragedie în Dolj! Un băiat de doar 11 ani a murit, iar sora și mama lui se află în stare gravă la spital, după ce s-ar fi intoxicat cu insecticid
Tragedie în Dolj! Un băiat de doar 11 ani a murit, iar sora și mama lui se află în stare…
L’Equipe dă de pământ cu naționala României: un singur tricolor a primit notă de trecere după meciul cu Olanda
L’Equipe dă de pământ cu naționala României: un singur tricolor a primit notă de trecere după meciul cu Olanda
Dieta Mădălinei Ghenea: ce consumă zilnic pentru a avea un trup fără celulită! Și-a dezvăluit SECRETELE
Dieta Mădălinei Ghenea: ce consumă zilnic pentru a avea un trup fără celulită! Și-a dezvăluit SECRETELE
E cutremur la naţională! Incredibil, răsturnare de situaţie la meciul decisiv cu Olanda
E cutremur la naţională! Incredibil, răsturnare de situaţie la meciul decisiv cu Olanda
BANCUL ZILEI. Profesorul: - Bulă, dacă într-un măr sunt 3 viermi și tu mănânci unul, câți mai rămân?
BANCUL ZILEI. Profesorul: - Bulă, dacă într-un măr sunt 3 viermi și tu mănânci unul, câți mai rămân?
Un bărbat de 45 de ani din Bucureşti şi-a infectat intenţionat iubita cu HIV. Individul ştia că are virusul. Ce pedeapsă riscă
Un bărbat de 45 de ani din Bucureşti şi-a infectat intenţionat iubita cu HIV. Individul ştia că are virusul. Ce…
Au fost descoperite resturi din SCOARȚA PRIMORDIALĂ a PĂMÂNTULUI!
Au fost descoperite resturi din SCOARȚA PRIMORDIALĂ a PĂMÂNTULUI!
Venită în România pentru a-şi vizita tatăl falit, aflat în azil, Irina Columbeanu a luat masa cu un celebru milionar român!
Venită în România pentru a-şi vizita tatăl falit, aflat în azil, Irina Columbeanu a luat masa cu un celebru milionar…
Gabi Bădălău și Ramona Gabor, împreună după 15 ani! PRIMELE IMAGINI
Gabi Bădălău și Ramona Gabor, împreună după 15 ani! PRIMELE IMAGINI
Marea actriță a României s-a stins. Doamna noastră a tras cortina
Marea actriță a României s-a stins. Doamna noastră a tras cortina
Vaticanul a dezvăluit abia acum adevărul.
Vaticanul a dezvăluit abia acum adevărul. "Fecioara Maria care plânge" din Trevignano, un fals?
Cod roşu de senzualitate! Vedetele au făcut spectacol în public pe plajele din România
Cod roşu de senzualitate! Vedetele au făcut spectacol în public pe plajele din România
Adevărul șocant despre Paper Mario, 20 de ani mai târziu!
Adevărul șocant despre Paper Mario, 20 de ani mai târziu!
Primul interviu cu George Maior de când a plecat de la SRI. Ce ne așteaptă dacă Trump iese președinte în SUA
Primul interviu cu George Maior de când a plecat de la SRI. Ce ne așteaptă dacă Trump iese președinte în…
„Generaţia de Suflet” se întoarce acasă miercuri seară şi invită suporterii în Casa Tricolorilor
„Generaţia de Suflet” se întoarce acasă miercuri seară şi invită suporterii în Casa Tricolorilor
Volkswagen Passat de RECORD. Autonomia atinsă cu un singur plin – VIDEO
Volkswagen Passat de RECORD. Autonomia atinsă cu un singur plin – VIDEO
Primele declarații ale soțului Ilenei Stana Ionescu după moartea actriței. Andrei Ionescu e sfâșiat de durere
Primele declarații ale soțului Ilenei Stana Ionescu după moartea actriței. Andrei Ionescu e sfâșiat de durere
×