1-5, rezultat mincinos?** Statistica meciului nu confirmă diferența uriașă de pe teren! Tactică falimentară sau noroc? Ce spun cifrele

1-abc-1697

Steaua a pierdut pe Național Arena cu un neverosimil 5-1, în fața germanilor de la VfB Stuttgart, dar a rămas pe primul loc în grupa E din Europa League.

Roș-albaștrii au rămas primii în grupă și după aceste rezultat, urmând ca meciul care va decide dacă trupa lui Reghecampf va juca în primăvara europeană să se dispute peste două săptămâni, la Copenhaga.

Posesia inutilă a Stelei
Reghecampf a început meciul cu o așezare 3-4-3, Labbadia optând pentru un 4-2-3-1 ofensiv.

În ciuda diferenței clare de scor, steliștii nu au fost mult inferiori nemților, ba chiar, din punct de vedere statistic, Tănase & co. au dominat partida. Cu o posesie de 53,4% Steaua a tras la poartă de 16 ori, față de cele 18 șuturi ale lui Stuttgart. Germanii au nimerit de 9 ori poarta, băieții lui Reghecampf doar de 6.

Steaua chiar a fost mai ofensivă din punct de vedere al paselor reușite în jumătatea de teren adversă. Din cele 124 de combinații, 75 au fost reușite, cu 2 mai multe decât ale celor de la Stuttgart. Și per ansamblu jocul de pase al gazdelor a fost comparabil cu cel al echipei antrenate de Labbadia. Din cele 462 de pase , steliștii au reușit 371 (80%), în timp ce nemții au combinat de 328 de ori din cele 407 încercări (81%).

Defensivă de fler vs. defensivă de fier

În timp ce Steaua a abordat meciul cu trei fundași pe linia de fund, Chipciu și Latovlevici fiind însărcinați să „țină” benzile, germanii au apelat la o apărare rigidă, compactă și organizată. Dovadă o fac și cele 36 de intercepții realizate de oaspeți, față de cele dor 8 intercepții realizate de steliști. Totodată, formația din Ghencea a abuzat de mingi înalte, o formalitate pentru fundașii nemți. Din cele 11 centrări în careul lui Stuttgart, 6 au fost rezolvate de apărători fără mari bătăi de cap. Compartimentul defensiv al lui Labbadia a fost unul de netrecut, realizând 30 de deposedări din cele 31 de încercări, în timp ce steliștii au avut numai 19 din 24.

Steaua – în centru, Stuttgart – pe benzi
Bourceanu și Chiricheș au fost pasatorii serii pe Național Arena, cu 74, respectiv 52 de pase reușite. De cealaltă parte, Molinaro a fost cel mai combinativ german, cu 43 de pase, urmat de Kuzmanovic, cu 42 și Kvist cu 40. Ibisevic și Ibrahima Traore au terorizat și ei defensiva stelistă, ambii reușind âte 4 dribliguri. În ciuda sarcinilor ofensive primite, Okazaki și Harnik nu au lăsat nimic să treacă de ei, jamponezul realizând 7 din 7 tacklinguri, în timp ce austriacul a deposedat de 5 ori din tot atâtea încercări.

Publicat: 23 11. 2012, 18:19
Actualizat: 23 11. 2012, 18:33