Primarul Sorin Oprescu a spus joi că Stadionul Național era o groapă la începutul mandatului său, iar în trei ani a fost ridicată o arenă care se pregătește pentru cel mai mare eveniment sportiv organizat de Capitală, el precizând că dacă atunci coșmarul lui era stadionul, acum este „gazonul”.
„La începutul mandatului meu, acolo era o groapă și în trei ani am reușit să ridicăm o arenă ce rivalizează cu marile stadioane din Europa”, a spus primarul general al Capitalei, la prezentarea bilanțului celor patru ani de mandat.
Oprescu a ținut să precizeze în discursul său despre Stadionul Național că dacă la începutul mandatului „coșmarul” lui a fost stadionul, „acum este gazonul”. „Ă‚sta-i coșmarul meu, să nu sară gazonul pe 9 mai, pentru că de fiecare dată când am vorbit de stadion m-ați întrebat: «Da’ gazonu’, gazonu’ ….»”, a subliniat primarul Sorin Oprescu.
Edilul șef al Capitalei a mai spus că alt obiectiv de importanță alături de stadion îl reprezintă și realizarea unei parcări supraterane în vecinătatea arenei, care va avea o terasă amenajată cu terenuri de sport în suprafață de 5.500 de metri pătrați. Capacitatea parcării supraterane va fi de 1.300 de locuri, pe patru niveluri cu o înălțime de 13,5 metri, parcarea urmând să fie finalizată parțial până la finala Europa League programată în 9 mai.
Cu o capacitate de 55.000 de locuri pentru spectatori, Arena Națională a fost inaugurată pe 6 septembrie 2011. Inițial, noua arenă ar fi trebuit să fie inaugurată pe 10 august 2011, cu un meci amical între reprezentativa României și cea a Argentinei, însă partida a fost anulată.
La meciul inaugural România – Franța, disputat în 6 septembrie 2011, în preliminariile Euro-2012, peluza de pe Arena Națională, montată de firma Gama Verde a lui Adrian Oprișan, a cedat sub crampoanele fotbaliștilor, numeroase bucăți de gazon desprinzându-se pe toată suprafața acesteia. După acest meci, constructorul arenei și-a asumat înlocuirea gazonului și a optat ca lucrarea să fie făcută de firma olandeză Hendriks-Graszoden.
Gazonul de pe Arena Națională este înlocuit pentru finala Ligii Europa din 9 mai. Municipalitatea preciza că stadionul trebuie să respecte cerințele care se impun pentru buna organizare și desfășurare a finalei Ligii Europa, printre care și înlocuirea gazonului cu unul nou. De asemenea, până la finala Ligii Europa nu va mai fi organizată nicio altă competiție pe stadion.
Primăria Capitalei preciza că până în prezent s-au jucat pe Arena Națională 18 meciuri de fotbal, fără incidente majore, la care au participat aproape 500.000 de spectatori, respectiv: trei meciuri oficiale în Champions League; șase meciuri oficiale în Europa League; trei jocuri ale echipei naționale, din care două oficiale și unul amical; șase meciuri oficiale din Liga națională.
Mediafax
Introdu cuvântul căutat și apasă ENTER