ANALIZĂ‚ | Cum a evoluat fiecare stelist în meciul pierdut la Kiev. Balint: „Nu l-am înțeles pe Gâlcă”

Meciul de la Kiev dintre Dinamo și Steaua, care a avut loc joi seara în cadrul grupei J a Ligii Europa, a fost câștigat meritat cu scorul de 3-1 de echipa gazdă. Însă diferența putea fi mai mică dacă jucătorii lui Gâlcă ar fi dat dovadă de maturitate la faza din minutele de prelungire când s-au oprit să ceară henț la Ribalka. Nici antrenorul principal al Stelei nu a dat dovadă de prea multă inspirație. L-a introdus pe Stanciu în repriza a doua, când îl avea pe bancă pe Rusescu și echipa ar fi avut mai mult timp să obțină ceea ce dorea el. După a doua etapă din grupele Europa League, roș-albaștrii rămân cu cele trei puncte obținute pe teren propriu cu Aalborg și sunt la egalitate în clasament cu formația daneză care a câștigat joi seară cu 1-0 în fața lui Rio Ave.

Mai jos, puteți citi o analiză pe care ProSport i-a făcut-o fiecărui jucător stelist care a evoluat în meciul de la Kiev:

ARLAUSKIS (nota 7) Portarul stelist a luat trei goluri, dar la niciunul nu i se poate imputa ceva. Ba dimpotrivă, lituanianul și-a salvat echipa, în repriza a doua, pentru că în prima, în afară de gol, nu a avut vreun șut pe poartă. În minutul 48, el a scos bine în corner o minge șutată pe jos de Iarmolenko, din afara careului, apoi în minutul 62, Arlauskis a ieșit din poartă opurtun și l-a blocat excelent pe Lens. În fine, în minutul 83, lituanianul a apărat foarte bine șutul lui Buialski.

PAPP (4) A fost titularizat special pe flanc pentru a-l bloca pe Lens, Gâlcă mizând pe forța și calitățile defensive ale jucătorului său. Dar olandezul a jucat inteligent, nu a căutat contactul direct cu românul și l-a depășit cam de fiecare dată, chiar și din preluare. A avut o singură incursiune în atac și o centrare care n-a ajuns la niciun coechipier. La golul doi primit de Steaua, el s-a retras greoi, astfel că pe spațiul liber lasat de el, Lens a primit mingea și i-a trimis în careu lui Iarmolenko, iar recentrarea acestuia a fost fructificată de Kraveț.


Steaua arată bine când jucătorii ei au mingea la picior, dar când nu sunt în posesie, e dezastru

Mihai Stoichiță, fost antrenor la Steaua


SZUKALA (5) S-a complicat în unele faze, când a avut mingea la picior. Așa a provocat lovitura liberă din minutul 77 care s-ar fi putut solda cu gol din partea lui Belhanda. Ca de obicei, a urcat în careul advers la cornere, dar fie a trimis cu capul (min. 51), fie a șutat mingea mult peste poartă (min. 70).

VARELA (6) A avut acuratețe în deposedări și a alergat mult să-și dubleze colegii, mai ales când Iarmolenko lua mingea cu el. A fost foarte aproape de un gol, trebuia doar să împingă balonul de pe linia porții în minutul 58, dar reacția lui a fost ușor întârziată.

LATOVLEVICI (5) Titularizat după ce a fost pedepsit cu banca de rezerve la meciul din campionat cu Astra și în partida de cupă cu Berceni, Latovlevici n-a mai fost atât de dezastruos ca la Ploiești, dar nici la Kiev nu a făcut un meci aproape de valoarea lui. Din nou, s-a apărat superficial, inclusiv la faza în care Iarmolenko a recentrat pentru golul lui Kraveț, când a fost plasat prost, dar și în alte faze.

PREPELIȚĂ‚ (5) Joc slab făcut și de mijlocașul stelist care de obicei e constant în fiecare meci. A încercat să țină de balon în momente când era bine să paseze din prima și pierdea astfel posesia. Plasament prost și ajungea foarte târziu în zona pe care trebuia să o acopere. A părut mai degrabă obosit.

SĂ‚NMĂ‚RTEAN (5) A alternat momentele bune cu unele mai puțin inspirate. Poartă vina la golul marcat de Iarmolenko, când nu l-a urmărit pe ucrainean și acesta a înscris, după ce s-a strecurat șmecherește prin spatele zidului. În plus, Lucian a pierdut uneori balonul în situații periculoase pentru poarta Stelei. A fost primul stelist care a încercat poarta adversă, în minutul 8, când mingea șutată de el a trecut puțin pe lângă. A avut și câteva acțiuni ofensive bune, dar fie a fost încurcat de Iancu, fie a fost faultat.


Tănase a revenit după o lună într-un meci al echipei sale, după ce a evoluat, doar 5 minute, în meciul de la Sofia cu Ludogoreț

CHIPCIU (6) Ca de obicei a avut mai multe acțiuni individuale, majoritatea cu succes. În minutul 23, el a recuperat o minge la marginea propriului careu și după o cursă frumoasă de aproape 40 de metri a pierdut posesia, deși avea soluții să paseze unor coechipieri. A avut cea mai mare ocazie din prima repriză, când în minutul 30, după o pasă a lui Keșeru, a trimis din 6 metri periculos și mingea respinsă de Ribka a nimerit bara. I-a mai oferit o centrare bună lui Iancu în minutul 45.

IANCU (4) Postat de Gâlcă în spatele lui Keșeru, Iancu nu și-a găsit locul pe teren. La pressingul firav încercat de colegii săi, el era spectator. Singura realizare a lui a fost obținerea unei lovituri libere în preajma careului advers, după ce a reușit să strecoare mingea printre doi adversari. A fost schimbat cu Stanciu în minutul 56.

TĂ‚NASE (5) A jucat din nou după o lună de absență cauzată de o accidentare. A rezistat binișor și a încercat să-și aducă contribuția pe faza defensivă, acolo unde Iarmolenko, susținut și de Vida, făcea ravagii. Pe faza ofensivă n-a realizat mai nimic. A încercat acțiuni individuale sortite eșecului. În primul sfert de oră al meciului a pierdut 80% din mingile jucate.


Nu îl înțeleg pe Costel Gâlcă! De ce l-a preferat pe Stanciu în dauna lui Rusescu atunci când l-a scos de pe teren pe Iancu. E evident o greșeală de strategie

Gabi Balint, fost jucător la Steaua


KEȘERU (6) S-a zbătut să aibă realizări, chiar dacă nu a fost susținut deloc de Iancu. În minutul 30, i-a centrat excelent, la bara a doua, lui Chipciu și a oferit un assist superb la golul lui Rusescu, o deviere frumoasă cu călcâiul, tot la bara a doua.

STANCIU (4) A jucat doar 22 de minute. Gâlcă l-a introdus în locul lui Iancu și l-a schimbat apoi să-l introducă pe Rusescu. A atins o singură dată mingea.

RUSESCU (7) A avut probleme cu umărul de la meciul cu Astra și a fost introdus mai târziu în joc (min. 82). Dar intrarea lui a revitalizat atacul Stelei și cu un plasament bun, el a reușit să marcheze un gol care încă mai dădea speranțe echipei. Dar totul s-a năruit la o eroare in corpore a echipei, în minutele de prelungire, când steliștii s-au oprit în speranța că arbitrul va considera henț la preluarea stângace a lui Ribalka, unde mingea i-a atins și mâna.


Statistica meciului Dinamo Kiev vs. Steaua:

  • șuturi la poartă: 7-5
  • șuturi pe poartă: 7-4
  • posesie: 52-48
  • cornere: 4-6
  • faulturi comise: 10-16
  • faulturi suferite: 16-10
  • pase reușite: 333-285

 

 

Publicat: 03 10. 2014, 09:01
Actualizat: 03 10. 2014, 10:59