Steaua și-a aflat adversarul din 16-imile Europa League. Roș-albaștrii au evitat „titanii” Manchester United și Manchester City, dar și alte grupări de temut ca Valencia sau Atletico Madrid.
Trupa lui Ilie Stan va da piept cu olandezii de la Twente Enschede și, în cazul în care se va califica, o va întâlni pe învingătoarea dintre Schalke și Viktoria Plzen.
Cei de la Twente i-au făcut Stelei o scurtă prezentare, pe site-ul oficial. Olandezii amintesc că cele două formații s-au întâlnit și acum doi ani, în grupele Europa League. Ambele partide s-au încheiat la egalitate, 0-0 în Olanda și 1-1 în Ghencea.
„Steaua își joacă meciurile de acasă pe Național Arena, stadionul echipei naționale, care are 55.600 de locuri. Arena a fost inaugurată acum câteva luni, cu ocazia meciului România-Franța (0-0). În urma problemelor cu gazonul, stadionul nu a putut găzdui meciuri europene, fiind refuzat de UEFA. Abia în noiembrie Steaua a putut juca primul meci pe Național Arena, câștigând 4-2 cu Maccabi Haifa.
Antrenorul Stelei este Ilie Stan. Are 44 de ani și a evoluat ca mijlocaș pentru mai multe echipe din România. Stan a jucat pentru Steaua în trecut. 187 de meciuri a strâns Stan în tricoul Stelei, pentru care a înscris de 59 de ori. După ce și-a pus ghetele în cui, Ilie Stan e plecat la Al Ain, unde a fost antrenor secund. Pentru prima dată a fost antrenor principal în 2003, la Al Seeb, în Oman.
Cei mai mulți dintre jucătorii Stelei sunt români, dar sunt și jucători din Armenia, Bulgaria, Serbia, Portugalia, Grecia, Brazilia, Nigeria. Căpitan este Alex Bourceanu. Acesta a ieșit mult în evidență, fiind singurul mijlocaș defensiv care a jucat pentru Steaua în acest sezon. Bourcenau a jucat, de asemenea, 7 jocuri în acest an pentru națională. Ceilalți doi internaționali sunt Tătărușanu și Tănase, dar au avut puține apariții sub tricolor.
Fanii Stelei nu au de ce să se plângă în ceea ce privește istoria și rezultatele din Europa. Steaua a participat de nu mai puțin de 49 de ori în cupele europene. Cel mai mare succes a fost înregistrat în sezonul 1985-1986, atunci când Steaua a câștigat Cupa Campionilor, la penalty-uri, în fața Barcelonei. Tot în acel sezon Steaua a câștigat și Supercupa Europei. 3 ani mai târziu, Steaua a ajuns din nou în finala Cupei Campionilor, pierdută cu 4-0.”, scriu cei de la Twente pe site-ul oficial.
Deși pe site-ul oficial al lui Twente Național Arena este trecut ca stadionul pe care Steaua își dispută meciurile de acasă, în filmulețul de prezentare atașat interviului cu antrenorul Co Adriaanse sunt prezentate imagini cu staidionul Ghencea. Alte lucruri reprezentative pentru România, în viziunea olandezilor, sunt Casa Poporului și….Dacia.
Introdu cuvântul căutat și apasă ENTER