Corigenți la 3-4-3!** Cauzele umilinței din partida cu Stuttgart: care sunt principalele „BUBE” ale Stelei
*Fragilitatea liniei defensive formată din Szukala, Chiricheș și Gardoș, dar și ineficiența „benzilor” Chipciu și Latovlevici sunt principalele explicații pentru scorul final
*Steaua nu a contat nici în atac, acolo unde nemții au creat mereu superioritate numerică
1-5 contra lui VfB Stuttgart, un rezultat dezastruos pentru Steaua în condițiile în care un egal i-ar fi asigurat, matematic, prezența în primăvara europeană. Reghecampf a găsit explicații în greșelile personale ale fotbaliștilor săi, cei care nu s-au adaptat sistemului 3-4-3 folosit joi seară. „Au fost greșeli mari, în special la fazele fixe, acolo unde nu au fost responsabili, nu au fost concentrați”. Experimentul tactic al tehnicianului român a fost speculat de Bruno Labbadia, omologul său de la Stuttgart. „Am jucat cu trei atacanți pentru că știam că Steaua va folosi trei fundași. A fost o alegere bună”. De ce nu a dat Steaua randament în 3-4-3?
Chipciu și Latovlevici, principalele „bube”
Sistemul 3-4-3 ar fi trebuit să se transforme în 5-4-1 atunci când Steaua era în faza de apărare. Concret, Chipciu și Latovlevici, jucătorii de bandă din linia mediană, nu au asigurat suport pentru defensivă, iar Stuttgart a profitat. Okazaki și Harnik, benzile din 4-3-3-ul lui Labaddia, au avut nenumărate culoare de pătrundere și au „întins” linia defensivă a Stelei, una formată din jucători mai puțin mobili: Chiricheș, Gardoș și Szukala. În acest context au apărut probleme mari. Pe lângă cele trei goluri reușite de aceștia, două Okazaki și unul Harnik, cele două extreme au obținut lovituri de corner sau lovituri libere periculoase pentru că fundașii au fost nevoiți să-i oprească prin fault. „Am văzut că au jucat 3-4-3 cu Molde și am zis că acest sistem ne va da ocazia să adoptăm o tactică ofensivă. Harnik și Okazaki au fost foarte buni, și-au făcut treaba așa cum le‑am cerut”, a remarcat Bruno Labaddia după meci.
Nemții, mai buni pe tot terenul
Superioritatea nemților a fost evidentă în toate compartimentele, asta datorită adaptării sistemului de joc. Stuttgart a atacat în 4-3-3, însă pe fază ofensivă sistemul s-a transformat în 4-1-4-1. Asta a însemnat că nemții au avut superioritate și pe faza defensivă (4 contra 3), și la mijloc, iar în atac, cei trei oameni ofensivi au primit suport din partea extremelor. Totul în timp ce Steaua a fost imobilă, 3-4-3-ul lui Reghe fiind același indiferent de situația de pe teren.
Trebuia să joace 4-4-2 ca să le dea spații mici nemților. Nu trebuie să ne fie frică să recunoaștem că a fost o tactică infectă
Dumitru Dragomir, președintel LPF
GLUME DE PE NET, DUPĂ‚ STEAUA – STUTTGART 1-5
» Care este ziua preferată a steliștilor? Black FiveDay!
» Ce telefon își vor cumpăra jucătorii Stelei începând de acum? iPhone 5
» Steaua trebuie să mai adauge 11 spectatori la asistența de la meciul cu Stuttgart
» Ce le-a spus managerul la pauza meciului? „Stați calmi, tot patru am luat și eu. Patru ani, evident…”
» Jucătorii Stelei vor renunța la Facebook și își vor face conturi pe Hi5
» Gigi Becali renunță la Palatul din Aleea Alexandru și se mută la Pentagon
» Cantonamentul de iarnă nu va mai fi făcut în Spania, la Marbella, ci la Cincinnati
» Steaua s-a energizat cu băutura Aktiv3. Stuttgart cu Aktiv5