IMPECABIL la debut!** Singurul transfer pentru care Becali se poate felicita deja! Analiza steliștilor pe posturi
Jucătorul venit de la Pandurii a fost cel mai bun stelist în meciul cu Twente, arătând că anihilarea lui Benzema din meciul cu Franța nu a fost o întâmplare
Unii spun că Steaua nu a excelat deloc în primul meci oficial, în timp ce jucătorii afirmă că nu meritau să piardă. Conform monitorizării ProSport, dintre debutanți a impresionat Chiricheș, care a fost cel mai bun stelist, în timp ce Dănănae a fost cel mai slab de pe teren. Mai mult, jucătorii de care Becali vrea să scape, Geraldo și Bicfalvi, s-au descurcat admirabil.
Cum a evoluat fiecare jucător al stelei
Tătărușanu – procentaj bun la șuturi apărate
A fost vinovatul principal din punctul de vedere al patronului, însă foști mari portari ai României spun că Tătărușanu nu este responsabil la golul marcat de Ola John. A parat două din cele trei șuturi pe spațiul porții sale.
Dănănae (45 de minute) – cel mai slab
A fost „jucăria” lui Ola John în prima repriză, fiind permanent depășit de atacantul olandez. Adversarul său, Ola John, a avut 83 de incursiuni pe partea sa, din care 57 au avut succes, având astfel un procentaj de reușită de 70%.
Chiricheș – imperial
A fost cel mai bun jucător al roș-albaștrilor. Foarte sigur pe el a reușit să blocheze orice atac pe partea sa. S-a luptat de nouă ori cu vârful olandezilor, Luuk de Jong, reușind fără probleme să îl blocheze pe acesta. În unele momente a urcat cu mingea la picior în terenul advers.
Geraldo – l-a anihilat pe De Jong
A avut sarcina de a-l bloca pe Luuk de Jong și a reușit cu succes, de 12 ori disputându-se lupta între cei doi, cu Geraldo câștigător de fiecare dată. Portughezul s-a completat foarte bine cu Chiricheș, deși a fost primul meci oficial pe care cei doi l-au jucat împreună.
Brandan – modest
Argentinianul poartă o parte de vină la golul lui Ola John. Prins în poziție statică, fundașul stânga a fost depășit ușor de atacantul olandezilor care a scăpat singur cu Tătărușanu. Nu a reușit nicio acțiune ofensivă utilă, arătând că îi stă mai bine pe postul de mijlocaș central.
Rusescu – nimic în defensivă
A fost folosit pe un post care nu îi place, cel de mijlocaș dreapta. A căutat mereu să apară în fața porții și astfel, nu l-a ajutat pe Dănănae în defensivă. A irosit două ocazii de gol în prima repriză.
Prepeliță (65 de minute) – șters
A greșit decisiv la golul lui Ola John luftând la o minge ușoară venită
din terenul advers. Nu a fost playmaker-ul de care Steaua are nevoie, având doar două acțiuni utile ofensive din cele 47 de atingeri pe care le-a făcut pe durata întregului meci.
Bicfalvi – luptător
A îndeplinit cu succes rolul lui Bourceanu. În prima repriză, l-a ajutat pe Dănănae, jucător care întâmpina probleme cu Ola John. A fost implicat în 36 de dueluri cu adversarii de la mijlocul terenului, dintre care 12 cu Leroy Fer.
Tănase – cel mai bun pasator
Nu a ieșit în evidență prin acțiuni individuale, dar a fost jucătorul pe la care au trecut cele mai multe baloane. Este jucătorul pe la care au trecut cele mai multe mingi, 33, fiind cel mai activ jucător: a pasat pentru colegii săi de 50 de ori. Totuși, superioritatea lui Twente a fost dovedită și la acest capitol, Brama servindu-și colegii de 63 de ori și primind, la rându-i, 44 de pase bune.
Tatu – individualist
Jucătorul brazilian a fost cap de linie. A preferat să se aventureze în acțiuni individuale, deși colegii din atac erau mai bine plasați. Putea înscrie în repriza a doua, dar șutul său s-a dus puțin pe lângă poartă.
Nikolic (73 de minute) – ineficient
Și-a făcut din nou treaba de pivot și s-a bătut de la egal la egal cu Douglas, stâlpul din apărarea lui Twente, dar fără efect pe tabelă.
A fost înlocuit de Mihai Costea.
REZERVE
Martinovic (45 de minute)
A redus din problemele pe care Steaua le avea pe partea dreaptă a terenului în prima repriză.
F. Costea (25 de minute)
Nu s-a evidențiat în minutele în care a fost folosit, chiar dacă a încercat mai multe acțiuni individuale.
M. Costea (18 minute)
A fost periculos pentru poarta lui Mihailov când a prins un șut din marginea careului, mingea ducându-se peste poartă.
12 șuturi spre poartă a avut Steaua, dintre care doar două au atins ținta
-
Cercetătorii au descifrat legătura dintre ceasul biologic și sistemul imunitar