Ce poți face împotriva echipei care a chinuit Real Madrid în urmă cu doar câteva zile în Primera și care, spre deosebire de alții, ia în serios și Europa League? Ce poți face atunci când ești atât de mic încât ziarele din Spania ți-l trec pe spitalizatul Aganovic titular în linia de mijloc și pe Hamroun fundaș dreapta în caseta meciului? Ce poți face când aproape totul e împotriva ta? Poveștile frumoase continuă de la un astfel de început. Clasicul outsider, pricăjit și luat în seamă de prea puțini, care se scutură de praf și răzbește împotriva gigantului arogant spre bucuria spectatorilor, microbiștilor.
Totuși, piticul are în povești de fiecare dată o calitate. Fie că e muncitor, talentat, curios, îndrăzneț sau măcar insistent, povestitorul are nevoie de o calitate pe care să construiască istorisirea. Ori la Steaua lui Reghecampf e aproape imposibil de identificat așa ceva. Muniru scoate asta în evidență cu trei gafe uriașe, pase la adversari, toate până în minutul unu și nouă secunde. Lucrurile merg prost, iar Toșca aleargă bezmetic la o minge trimisă de Soriano în atac, dar o face pe exterior și Borre înscrie nestingherit. Spuneam că „piticul” din povestea noastră nu are calități, dar are noroc. Boldrin bate scurt un corner, De Amorim trimite slab în fața porții, însă Andres scapă mingea și Muniru o împinge în poartă. Cu un Pato barbar (wink!) de slab și cu o apărare organizată prin… aglomerare, Steaua reușește să omoare următoarele 25 de minute și intră cu un egal la vestiare.
Penalty mai clar decât abuzul lui Putin în Crimeea
Felul în care reușește să mototolească PET-ul cu apă plată în finalul primei părți e un indiciu asupra stării lui Reghecampf. De la vestiar se aud, probabil, țipete și asta se vede pe teren. Steaua iese bine și De Amorim, cel pe care suporterii începuseră să-l suspecteze că e sud-american din Bolivia și nu din Brazilia, zguduie transversala. Echipa care e aproape de liderul Primera Division continuă să doarmă și același mijlocaș adus de la Astra cere un penalty. Clar precum abuzul lui Vladimir Putin din Crimeea, însă ucraineanul Aranovski e convins că mâna lui Rukavina n-a atins mingea. A atins-o! „Steaua are nevoie de atacanți”, se aude de la microfonul ProTV pentru a câta oară din februarie 2015 încoace, atunci când Keșeru a fost momit cu dolari incerți de niște amatori din Qatar?
Schimbările nu aduc nimic, nici la români și nici la spanioli. Tănase se bate la marginea careului lui Andres, dar e fragil. Bakambu apare în prim-plan doar atunci când e certat de arbitru, iar lucrurile se încheie pașnic după ce Jakolis încearcă poarta din unghi. Un punct bun pentru o echipă care poate obține calificarea în dubla Zurich. Așa e planul, însă livescore dă vești proaste, elvețienii câștigă cu 2-1 în fața lui Osmanlispor și încurcă grupa. Final de povestire.
Introdu cuvântul căutat și apasă ENTER