Ilie Dumitrescu e un admirator al campionatului englez, dar și al metodelor nutriționiste aplicate în Premier League. Meniul pe care îl aplică el acum la Steaua e furat chiar de la cei de la Liverpool. La începutul anului, cei de la Liverpool au fost în România pentru a juca împotriva celor de la Unirea Urziceni. Întâmplător, Ilie Dumitrescu se afla în același hotel cu „cormoranii” și, cunoscând un angajat al respectivului stabiliment, el a reușit să facă rost de meniul pe care cei de la Liverpool îl aveau pentru cele câteva zile cât au stat la București.
„Sper să-i batem cu armele lor!” „Am zis: ia să văd și eu ce mănâncă Gerrard și compania. Am rămas surprins când am văzut că mâncau până și fasole. În Anglia se obișnuiește acest lucru. Fasolea e un aliment bogat în proteine, dar pe care eu nu îl aplic la Steaua. În rest, tot ce am văzut în meniul lor am aplicat aici, la club. Culmea, acum vom juca contra lui Liverpool. Sper să-i batem cu armele lor”, a spus antrenorul stelist. Ilie a aplicat meniul „cormoranilor” încă de când a venit ca antrenor în Ghencea.
Astfel, jucătorii consumă numai carne de pește sau vită la grătar. Pastele sunt iar foarte importante. Și, după modelul celor de la Liverpool, Ilie le-a lăsat jucătorilor libertatea de a alege la masa de prânz ce fel de paste preferă, pentru că fiecare fotbalist poate alege dintre tagliatelle, fusilli, penne etc. Bucătarul poate găti pentru fiecare, mai ales că e veteran la echipă. Ca desert, Dumitrescu obișnuiește să le ofere jucătorilor crostata, o tartă gătită la cuptor asemănătoare cu o plăcintă.
Petrescu a fost șocat de ce mâncau englezii! Dan Petrescu povestea că atunci când a ajuns în Anglia a fost șocat de modul de viață al colegilor săi de la Chelsea. Se referea la englezi. Consumau bere în puburi și mâncau destul de nesănătos. Doar italienii care erau atunci la echipă aveau un stil de viață profesionist. De aceea, el s-a împrietenit cu Di Matteo și cu Zola. Gullit a fost cel care a impus un meniu ca în Serie A la Chelsea, iar apoi și alte echipe englezești au acordat o mai mare atenție alimentelor pe care le consumă jucătorii, mai ales acele cluburi care aduceau antrenori de pe continent.
Din ce e alcătuit prânzul unei zile obișnuite pentru steliști
â–ºCarne de pește sau de vită la grătar
â–ºPaste – la alegerea fiecărui jucător
â–ºDesert: crostata – tartă gătită la cuptor
Introdu cuvântul căutat și apasă ENTER