Steliștii urmează dieta Liverpool! Ilie a ‘xeroxat’ meniul englezilor

Ilie Dumitrescu e un admirator al campionatului englez, dar și
al metodelor nutriționiste aplicate în Premier League. Meniul pe
care îl aplică el acum la Steaua e furat chiar de la cei de la
Liverpool.
La începutul anului, cei de la Liverpool au fost în România pentru
a juca împotriva celor de la Unirea Urziceni. Întâmplător, Ilie
Dumitrescu se afla în același hotel cu „cormoranii” și, cunoscând
un angajat al respectivului stabiliment, el a reușit să facă rost
de meniul pe care cei de la Liverpool îl aveau pentru cele câteva
zile cât au stat la București.

„Sper
să-i batem cu armele lor!”

„Am zis: ia să văd și eu ce mănâncă Gerrard și compania. Am rămas
surprins când am văzut că mâncau până și fasole. În Anglia se
obișnuiește acest lucru. Fasolea e un aliment bogat în proteine,
dar pe care eu nu îl aplic la Steaua. În rest, tot ce am văzut în
meniul lor am aplicat aici, la club. Culmea, acum vom juca contra
lui Liverpool. Sper să-i batem cu armele lor”, a spus antrenorul
stelist. Ilie a aplicat meniul „cormoranilor” încă de când a venit
ca antrenor în Ghencea.

Astfel, jucătorii consumă numai carne de pește sau vită la
grătar. Pastele sunt iar foarte importante. Și, după modelul celor
de la Liverpool, Ilie le-a lăsat jucătorilor libertatea de a alege
la masa de prânz ce fel de paste preferă, pentru că fiecare
fotbalist poate alege dintre tagliatelle, fusilli, penne etc.
Bucătarul poate găti pentru fiecare, mai ales că e veteran la
echipă. Ca desert, Dumitrescu obișnuiește să le ofere jucătorilor
crostata, o tartă gătită la cuptor asemănătoare cu o plăcintă.

Petrescu a fost șocat
de ce mâncau englezii!

Dan Petrescu povestea că atunci când a ajuns în Anglia a fost șocat
de modul de viață al colegilor săi de la Chelsea. Se referea la
englezi. Consumau bere în puburi și mâncau destul de nesănătos.
Doar italienii care erau atunci la echipă aveau un stil de viață
profesionist. De aceea, el s-a împrietenit cu Di Matteo și cu Zola.
Gullit a fost cel care a impus un meniu ca în Serie A la Chelsea,
iar apoi și alte echipe englezești au acordat o mai mare atenție
alimentelor pe care le consumă jucătorii, mai ales acele cluburi
care aduceau antrenori de pe continent.


Din ce
e alcătuit prânzul unei zile obișnuite pentru
steliști

â–ºCarne de pește sau de vită la grătar

â–ºPaste – la alegerea fiecărui jucător

â–ºDesert: crostata – tartă gătită la cuptor

Publicat: 16 09. 2010, 02:20
Actualizat: 16 09. 2010, 03:51