Gică Hagi, discurs-manifest împotriva lui Rangers, în cazul Ianis Hagi. A ieșit la suprafață iubirea de tată a „Regelui” pentru fiul său: „Interese meschine! E grav, nu l-au primit la echipa unde și-a rupt piciorul”

Redactor:
Călin MNERIE
Gică Hagi, discurs-manifest împotriva lui Rangers, în cazul Ianis Hagi. A ieșit la suprafață iubirea de tată a „Regelui” pentru fiul său: „Interese meschine! E grav, nu l-au primit la echipa unde și-a rupt piciorul”
  • Publicat:
  • Actualizat:

Luni seară, 26 august 2024, la scurt timp după fluierul final din duelul UTA Arad – Farul Constanța 1-1, Gică Hagi a ținut un discurs-manifest împotriva lui Rangers, în cazul Ianis Hagi.

La conferința de presă de după meciul menționat, „Regele” nu s-a mai putut abține și a izbucnit în premieră împotriva clubului scoțian, unde fiul său în vârstă de 25 de ani este legitimat din ianuarie 2020.

S-a dezlănțuit Gică Hagi! „Regele”, discurs-manifest împotriva lui Rangers, după tratamentul pe care l-a primit Ianis Hagi în ultimele luni

Ianis Hagi mai are contract cu Rangers până la data de 31 mai 2026, însă cu toate acestea, scoțienii fac tot posibilul pentru a-l îndepărta de echipă și a-i rezilia înțelegerea. Mijlocașul român nu a mai fost primit să se antreneze alături de prima formație, iar antrenorul Philippe Clement a declarat în repetate rânduri că nu se va mai baza pe fotbalist în sezonul 2024 – 2025.

Asta e, nu pot să le pun pistolul la tâmplă pentru a-i forța să plece de aici”, Philippe Clement, despre Ianis Hagi și Todd Cantwell, care nu mai fac parte din planurile lui Rangers, citat de BBC.

Ianis trece printr-o situație de neînțeles, având în vedere că în sezonul 2020 – 2021 a fost unul dintre principalii pioni care au contribuit la cucerirea titlului din Scoția. A fost al 55-lea astfel de trofeu adăugat în vitrina lui Rangers, iar la finalul stagiunii menționate, Hagi Jr. a înscris 7 goluri și a oferit 12 pase decisive doar în campionat. Din păcate, în ianuarie 2022, Ianis a suferit o accidentare gravă la genunchi, care l-a scos din circuit mai bine de un an. Iar în momentul în care a revenit pe teren, Rangers a părut că a uitat de el.

Gică Hagi a fost în mod evident nemulțumit de tratamentul pe care l-a primit fiul său pe Ibrox, însă a evitat mereu să atace clubul scoțian. Până acum! La conferința de presă de după meciul UTA Arad – Farul Constanța, „Regele” nu a mai suportat și a spus lucrurilor pe nume prin intermediul unui discurs-manifest:

Ianis nu vine, rămâne afară. El are contract cu Rangers în primul rând, după aceea, ce i se întâmplă lui la Rangers, e o poveste. O poveste urâtă din partea celor care au făcut-o. Urâtă! N-am vrut să vorbesc, dar atâta spun și le transmit și celor de acolo. Urâtă. Un jucător care a jucat de tânăr, cel mai bun jucător al lor, s-a accidentat acolo, s-a dus să joace și s-a întors și se antrenează singur sau cu cine se antrenează. Dar când în Europa de vest se întâmplă aceste lucruri, păi ce pretenții să mai avem noi din România? Dacă acolo, la nivelul cel mai mare, se întâmplă așa ceva, scuzați-mă, ce pot să înțeleg eu de aici, din România, care am jucat fotbal la nivelul cel mai mare. Tac din gură, cum am spus, că la un moment dat am zis să tac din gură. Nu vine, e acolo, că el a dovedit că poate acolo. A fost cel mai bun jucător la Rangers”, a tunat Gică Hagi, în debutul discursului de după UTA Arad – Farul Constanța.

A amintit de performanțele fiului său din Scoția

Gică Hagi a amintit și de impactul pe care Ianis Hagi l-a avut în primul sezon complet disputat în tricoul lui Rangers. Este vorba despre stagiunea 2020 – 2021, în care mijlocașul a marcat 8 goluri și a oferit 15 pase decisive în toate competițiile.

Am auzit multe, am observat, am văzut câte se scriu și câte se zic. Ianis a ieșit cel mai bun jucător la Rangers, cel mai bun tânăr jucător la Rangers cu nu știu câte reușite. Când a fost Ianis la Rangers, Rangers a câștigat campionatul. Când a plecat Ianis, n-a mai câștigat campionatul. Dacă niciun jucător care vine și câștigă campionatul, după nu știu câți ani, și după aceea se accidentează la forma la care s-a accidentat, pentru Rangers, jucând pentru Rangers, nu în altă parte și după aia tu îl tratezi cum l-ai tratat? Scuzați-mă, ce facem? Unde am ajuns? Ce-i în fotbalul ăsta, până la urmă? Fotbalul unde a ajuns?
Scuzați-mă, prea departe, cel puțin din punctul meu de vedere, al unui fost mare jucător. E acolo, mai vă scrie câte una? Mai dă câte una, el stă. Asta e, te adaptezi. Situație foarte dură pentru un jucător care a dat totul în Rangers, care a făcut orice, care e iubit de public, de toți acolo și care iubește clubul. Cum să nu te antrenezi cu echipa mare? Cum să nu te antrenezi? Singurul jucător care era în națională. Nu, nu, tu te antrenezi singur”, a completat Gică Hagi.

Le cere scoțienilor să îl reprimească pe Ianis la prima echipă

În continuare, Gică Hagi le-a transmis cât se poate de direct celor de la Rangers să îl reprimească pe Ianis la prima echipă, pentru ca jucătorul să se poată antrena într-un mod profesionist alături de ceilalți colegi ai săi.

Păi ce interese sunt? Unde au ajuns interesele astea? Până unde? Până unde? E jucătorul vostru. E jucătorul vostru care v-a făcut campioni, păi să intre cu ceilalți, bineînțeles, Cu Gerard, cu toată echipa. Și cum? Și tânăr, că nu are 35 de ani, are 25 de ani. Și e singurul jucător care a fost la Europene, a jucat. Se întoarce la club după un an după ce s-a accidentat. Un an de zile a lipsit, s-a dus în Spania, a jucat cât a jucat, a fost la Europene. N-avem nevoie de tine. Unde? În vest, unde credem că există exemple. E dură. Nu credeam niciodată că în fotbal se va ajunge la așa ceva, la interese atât de interese meschine. E dură.
Eu am jucat fotbal la nivelul cel mai mare. Deci e grav. Grav că se întâmplă așa ceva, la nivelul din Scoția. Ce prezent să mai avem noi în România după? Ce prezent să mai am? Ok, să fie exemplu prin ce fac. Pentru că un jucător care a făcut, i-a respectat pe toți, a făcut acolo, a făcut bine. Să vine și zice, du-te, stai, te antrenezi singur, nu cum a zis antrenorul. A zis să te antrenezi singur? Sau era echipa a doua? A fost trimis la discuție, a fost trimis. Nu că el nu știe nimic, că nu el i-a spus. Ba da, el i-a zis, antrenorul i-a zis, cu directorul sportiv. Nu știu care e, nu știu cum îl cheamă. Așa i-a zis, adică, du-te și antrenează-te singur. E dureros din punctul meu de vedere. Vă dați seama, un jucător care-i iubit, v-a respectat, a venit acolo, vă iubește și tu-l arunci. Și e valoros, pentru că, atunci când a fost el acolo, a câștigat campionatul Rangers. După aceea n-a mai câștigat. Oare e întâmplare? Zic și eu, oare e o întâmplare? Pentru că sunt niște fapte. Eu vorbesc de niște fapte.
Le zic ca să audă și ei. Dacă la nivelul ăsta s-a ajuns așa, dragilor… În România e posibil orice atunci, dacă în Scoția s-a ajuns la așa ceva cu un jucător care ți-a făcut … Are un contract cu Rangers, mai are un an de contract. Nu doi, nu trei, întrebați-i pe cei de acolo, nu stau eu să zic toate … Asta e colaterală. Chestia gravă e că el s-a întors și nimeni nu l-a dus să se antreneze cu echipa mea. Cu echipa unde era el. Unde s-a lovit. Unde și-a rupt piciorul. Unde a stat un an și ceva, dar înainte a ieșit campion cu Rangers. Deci a dovedit că e cel mai bun pasator din ligă, la 22 de ani, și acum dintr-o dată nu mai e că vine cineva, un director și un antrenor și …
Mulțumesc, pa, pa, la revedere. E dur dacă se întâmplă așa ceva, ce să mai vorbim. Am vrut democrație și globalizare. Da, cam asta. Îmi pare rău, dar asta e. Viața merge înainte”, a mai spus Gică Hagi, la conferința de presă de la finalul meciului UTA Arad – Farul Constanța 1-1.

Călin MNERIE / Redactor
Jurnalist sportiv din anul 1998, și-a început cariera la Ziarul Adevărul din Arad, al șaptelea cotidian din țară ca tiraj la acea vreme. Absolvent al Liceului ”Moise Nicoară” un an mai devreme, a terminat și Facultatea de Istorie și Jurnalism din cadrul Universității de Vest ”Vasile ... citește mai mult
Urmărește ProSport.ro pe Google News
Știri despre
Pe aceeași temă
Meteorologii Accuweather au modificat prognoza. Pe ce dată exactă vin ninsorile în București
Meteorologii Accuweather au modificat prognoza. Pe ce dată exactă vin ninsorile în București
Vestea pe care Horațiu Moldovan nu voia să o audă, după ce l-a refuzat pe Mircea Lucescu la națională
Vestea pe care Horațiu Moldovan nu voia să o audă, după ce l-a refuzat pe Mircea Lucescu la națională
Mama lui Gabriel Vasiliu rupe tăcerea, după ce nora ei a fost ucisă în Olanda! Femeia face primele dezvăluiri despre crima halucinantă. Ce s-a întâmplat, de fapt, cu Ana-Maria
Mama lui Gabriel Vasiliu rupe tăcerea, după ce nora ei a fost ucisă în Olanda! Femeia face primele dezvăluiri despre…
Mo Salah a decis! Anunțul agentului
Mo Salah a decis! Anunțul agentului
El 64 de ani, ea 30! Cuplu BOMBĂ în showbiz. S-au amorezat când nu se aștepta nimeni
El 64 de ani, ea 30! Cuplu BOMBĂ în showbiz. S-au amorezat când nu se aștepta nimeni
Divorţul anului în România, e cutremur. Ion Ţiriac a făcut marea dezvăluire
Divorţul anului în România, e cutremur. Ion Ţiriac a făcut marea dezvăluire
BANCUL ZILEI. Bulă: - Iubito, ce mâncăm azi? Bubulina: - Crize de nervi la grătar cu garnitură de…
BANCUL ZILEI. Bulă: - Iubito, ce mâncăm azi? Bubulina: - Crize de nervi la grătar cu garnitură de…
Ciclonul Boris aduce val de frig şi ninsori în România. Va ploua în câteva ore cât pentru o lună
Ciclonul Boris aduce val de frig şi ninsori în România. Va ploua în câteva ore cât pentru o lună
ULUITOR! Un posibil SEMNAL de la EXTRATEREȘTRI a ajuns pe Pământ
ULUITOR! Un posibil SEMNAL de la EXTRATEREȘTRI a ajuns pe Pământ
Cum arată soţia lui Florin Prunea. Imagini rare cu femeia pe care fostul portar o iubeşte enorm
Cum arată soţia lui Florin Prunea. Imagini rare cu femeia pe care fostul portar o iubeşte enorm
Orașul de pe litoralul românesc în care un apartament cu 2 camere costă doar 5.000 de euro 😲
Orașul de pe litoralul românesc în care un apartament cu 2 camere costă doar 5.000 de euro 😲
Bani dați înapoi din pensiile recalculate. Decizie pentru românii care au primit pensii prea mari
Bani dați înapoi din pensiile recalculate. Decizie pentru românii care au primit pensii prea mari
"Inima și sufletul meu" Durere imensă la înmormântarea Denisei, tânăra ucisă de Șacalul din Constanța! Este condusă pe ultimul drum…
A murit maestrul naiului din România! Artistul s-a stins din viață după ce a făcut infarct
A murit maestrul naiului din România! Artistul s-a stins din viață după ce a făcut infarct
Sony a anunțat PlayStation 5 Pro. PREȚUL și data lansării
Sony a anunțat PlayStation 5 Pro. PREȚUL și data lansării
Fotbalist din LaLiga, condamnat pentru agresiune sexuală asupra unei mascote pe stadion
Fotbalist din LaLiga, condamnat pentru agresiune sexuală asupra unei mascote pe stadion
TOP SPEED & consum Dacia Duster 2024 pe Autobahn. Cum se descurcă – VIDEO
TOP SPEED & consum Dacia Duster 2024 pe Autobahn. Cum se descurcă – VIDEO
Din ce face bani ispita Maria Tebieș după Insula Iubirii. Cu ce se mai ocupă pe lângă medicină
Din ce face bani ispita Maria Tebieș după Insula Iubirii. Cu ce se mai ocupă pe lângă medicină
×