A comis-o rău de tot de data asta! Zlatan Ibrahimovic este făcut praf în Suedia, după ce a împușcat un leu în Africa de Sud și i-a luat colții și craniul drept trofee

Zlatan Ibrahimovic a comis-o rău de tot și și-a pus în cap toată Suedia, după ce a împușcat un leu în Africa de Sud.

Animalul ar fi fost apoi ținut într-un țarc un an de zile, înainte să fie lăsat spre a fi vânat. Ulterior, pielea, craniul și colții săi au ajuns în Suedia, ca trofee.

Ca o ironie a sorții, însuși atacantul lui AC Milan se numește pe sine ca fiind un adevărat leu.

Zlatan Ibrahimovic este acuzat în Suedia că a împușcat un leu în Africa de Sud, în 2011, și apoi a importat pielea, craniul și colții ca trofee în țara sa natală

Veteranul suedez Zlatan Ibrahimovic, care s-a asemănat adesea de-a lungul anilor cu animalul sălbatic pe care se presupune că l-a ucis, a fost criticat în țara sa natală pentru această faptă.

Cotidianul suedez Expressen susține că Ibrahimovic a obținut un permis de vânătoare și, la mai puțin de un an după aceea, a împușcat și a ucis un mascul leu, în sălbăticia din Africa de Sud.

Leii sunt clasificați drept „vulnerabili” de Lista Roșie a Speciilor Amenințate pentru Conservarea Naturii.

Vânătoarea de lei este legală, însă, în Africa de Sud, cu condiția acordării autorizațiilor corecte.

Animalul a fost ținut un an în captivitate înainte de a fi scos pentru a fi vânat

Ca parte a dezvăluirii lor explozive, cei de la Expressen au examinat un total de 82 de vânători din Suedia, care au căutat să ia acasă un trofeu.

Ei susțin conform unei surse că leul împușcat de Ibrahimovic a petrecut peste un an într-o incintă închisă, înainte de a fi eliberat pentru a fi vânat, iar apoi elemente ale carcasei sale ar fi fost transportate la casa fotbalistului, din Malmo, ca și trofee.

Ziarul suedez l-a contactat pe Ibrahimovic pentru comentarii, dar nu a primit niciun răspuns din partea acestuia.

Are tatuat un leu pe spate

Ibrahimovic, în vârstă de 39 de ani, are desenat pe spate un tatuaj mare cu un leu care rage.

Cei care au ca hobby vânătoarea de trofee aleg, de regulă, animale de categorie superioară, cum ar fi un leu, atunci când iau parte la un safari.

Există mai multe organizații din Africa care oferă această experiență unică oamenilor bogați din străinătate care sunt interesați.
Vânătoarea „la conservă”, în care un animal este plasat într-o zonă închisă, fără nicio șansă de evadare, este interzisă în Africa de Sud, dar este permisă în schimb vânătoarea de leu crescut în captivitate.

Un raport al Fondului Internațional pentru Bunăstarea Animalelor spune că, între 2004 și 2014, 1,7 milioane de animale au fost ucise pe post de trofee.

Publicat: 06 04. 2021, 10:05