Budincă de orez, cu o zi înainte de meci, legume și avocado pentru recuperare. Meniul lui Robert Lewandowski, dezvăluit de unul dintre prietenii acestuia
Robert Lewandowski se află într-o formă de zile mari. Atacantul lui Bayern Munchen a marcat un gol în duelul cu Eintracht Frankfurt și l-a egalat în clasamentul pentru „Gheata de Aur” a Europei pe italianul Ciro Immobile. Unul dintre prietenii fotbalistului l-a dat de gol. Și a spus într-un interviu care este meniul care l-a transformat într-o „mașină de goluri” pe atacantul polonez.
Robert Lewandowski a marcat în fiecare din cele două meciuri de când s-a reluat Bundesliga. Are 27 de goluri în 27 de etape. Nemții îl împing să țintească recordul legendarului Gerd Muller care a reușit 40 de goluri în campionat. Este totuși greu de crezut că acest lucru se poate întâmpla. Până la finalul sezonului mai sunt 7 etape și are nevoie de 13 goluri ca să egaleze performanța.
Lewandowski luptă însă cu șanse mari pentru „Gheata de Aur”. Cu golul de sâmbătă l-a egalat pe Ciro Immobile, atacantul lui Lazio. Cei doi sunt la egalitate cu 27 de goluri, asta înseamnă 54 de puncte. Ultimul italian care a câștigat „Gheata de Aur” a fost Francesco Totti în anul 2007.
Meniul lui Robert Lewandowski
Robert Lewandowski este bun prieten cu Thiago Cionek, un fotbalist cu dublă cetățenie: poloneză și braziliană. Jucătorul lui Spal a acordat un interviu în „Corriere dello Sport” în care a dezvăluit câteva dintre secretele starului din trupa bavareză.
„Este un băiat care vrea să se perfecționeze ca jucător și, prin urmare, urmează o dietă specială, dată soţia sa care este o nutriționistă foarte cunoscută în Polonia. Robert chiar mi-a spus că momentul de cotitură din cariera sa a fost când a schimbat radical ceea ce a mâncat”, a povestit Thiago Cionek.
Jucătorul lui Spal a mai spus că Lewandowski își alege meniul în funcție de programul partidelor de fotbal.
„În ziua meciului, mănâncă o mulțime de proteine. Și întotdeauna are ton la micul dejun și alte lucruri pe care mulţi le-ar considera «nebune». Evită tot ceea ce conține gluten și lactoză.
Cu o zi înainte de joc, după cină, serveşte o farfurie cu budincă de orez, pentru a adăuga carbohidrați și glucoză. Spune că asta îi va da energie suplimentară pentru a doua zi. Apoi, pentru a se recupera, se hrănește cu legume și avocado, după meciuri”, a mai spus fundaşul lui Spal.