Au trecut două luni de la Campionatul European din Polonia și Ucraina, dar imaginile cu locurile goale de pe „bijuteriile” costruite pentru turnerul final nu pot fi uitate de către fani. Linia dictată dinspre UEFA este însă clară: Platini renunță la soluțiile „conservatoare” și încearcă să ducă turneul final în cât mai multe țări. Dovadă în acest sens stau și declarațiile șefului UEFA, cel care încercă și o variantă inedită: Campionatul European desfășurat în orașe din țări diferite.
E clar că UEFA a realizat că soluția organizării turneelor finale de către țări cu forța economică nu foarte mare nu este dintre cele mai fericite, iar problemele de organizare din Polonia și Ucraina sunt un argument.
Succesul obținut cu finala Europa League l-a determinat pe Mircea Sandu să se lanseze într-o declarație care acum poate fi privită cu rezervă. „Poate reușim să aducem pe National Arena și o Supercupă a Europei”. Nici visul organizării unui turneu final nu este departe de șefii fotbalului românesc. Varianta unui European ținut împreună cu Ungaria este deocamdată nerelistă, dar…
National Arena, Cluj Arena sau Ilie Oană stau dovadă că „se poate” și în România. În plus, proiecte de anvergură se anunță și la Galați, dar și în alte orașe din România. Rămâne de rezolvat problema infrastructurii, a drumurilor, aeroporturilor sau locurilor de cazare, dar încă o dată, National Arena poate fi un punct de început.
Și Ungaria începe să se miște, iar exemplu stă proiectul noului stadion Ferenc Puskás. Ungurii anunță că vor construi noua arenă pe locul actualului stadion, iar acesta va fi gata în 2015. Arena din Budapesta va avea undeva la 60 de mii de locuri și va fi catalogat în categoria Elite.
Campionatul European din 2016 va fi organizat de Franța, iar pentru cel din 2020 de bat Cehia-Slovacia și Scoția-Irlanda-Țara Galilor. Românilor le rămâne să viseze cel mai devreme la un turneu final organizat în 2024!
Introdu cuvântul căutat și apasă ENTER