LIVE BLOG | Germania – Ucraina 2-0. Mustafi și Schweinsteiger au decis cel mai frumos meci de la EURO. Polonia – Irlanda de Nord 1-0, Turcia – Croația 0-1
MECIURILE ZILEI LA EURO 2016: – Turcia – Croația, de la 16:00 (Dolce Sport 1), GRUPA C – Polonia – Irlanda de Nord, de la 19:00 (Dolce Sport 1) și Germania – Ucraina, de la 22:00 (ProTV și Dolce Sport 1) – AICI AI PROGRAMUL COMPLET AL EURO 2016 și CLASAMENTELE GRUPELOR
Turcia – Croația 0-1 (Modric 41)
- Turcia: Babacan – Gonul, Mehmet Topal, Hakan Balta, Caner Erkin – Ozan Tufan, Selcuk Inan, OĂŸuzhan Özyakup – Hakan ÇalhanoĂŸlu, Arda Turan (Yilmaz 65) – Cenk Tosun (Emre Mor 69)
- Croația: Subasic – Srna, Corluka, Vida, Strinic – Modric, Badelj, Rakitic (Schildenfeld 89) – Brozovic, Mandzukic (Pjaca 90+3), Perisic (Kramaric 86)
Polonia – Irlanda de Nord 1-0 (Milik 51)
- Polonia: Szczesny – Pisczek, Glik, Pazdan, Jendrzejczyk – Blaszczykowski (Grosicki 80), Krychowiak, Maczynski (Jodlowiec 78), Kapustka (Peszko 88) – Milik, Lewandowski
- Irlanda de Nord: McGovern – McLaughin, Cathcart, Evans, McAuley – McNair (Dallas 46), Norwood, Davis, Baird (J. Ward 76), Ferguson (Washington 66) – Lafferty
Germania – Ucraina 2-0 (Mustafi 19, Schweinsteiger 90+3)
- Germania: Neuer – Howedes, Boateng, Mustafi, Hector – Kroos, Khedira – Gotze (Schweinsteiger 90), Ozil, Draxler (Schurrle 78) – T. Muller
- Ucraina: Pyatov – Fedetskiy, Khacheridi, Rakitskiy, Shevchuk – Stepanenko, Syrodchuk – Yarmolenko, Kovalenko (Zinchenko 74), Konoplyanka – Zozulya (Seleznyov 66)
23:49 GOOOOL GERMANIA! Ucraina caută cu disperare egalarea, se aruncă în atac, dar intervenția lui Hector îi pune pe contraatac pe nemți. Ozil pleacă din propria jumătate, centrează perfect pentru Schweinsteiger și mijlocașul lui United înscrie din apropiere. 2-0 și Atkinson fluieră pentru ultima oară!
23:45 Cel mai nebun minut al meciului! Ozil ratează singur cu portarul după pasa lui Ozil, Pyatov degajează, Mustafi trimite rău spre propria poartă, iar Atkinson e pus în postura de a lua o decizie dificilă. Seleznyov aleargă după minge, Neuer intervine pe traiectoria sa și îl doboară, dar arbitrul englez nu dă penalty. Au mai rămas două mintue și Low l-a scos pe Gotze, pe care l-a înlocuit cu Schweinsteiger.
23:35 Face și Low prima schimbare, cu Schurrle în locul lui Draxler. Din păcate, o veste proastă. Tatăl lui Darijo Srna a încetat în viață exact în minutele în care fiul său juca în Turcia – Croația 0-1.
23:30 A mai rămas un sfert de oră, iar apetitul ofensiv al ucrainenilor a mai scăzut. Germania și-a impus, în sfârșit, jocul de posesie, dar Pyatov stă în continuare fără emoții. A intrat Zinchenko, tânărul atacant care a înscris și în poarta noastră, și a ieșit Kovalenko.
23:21 Khedira șutează foarte bine de la distanță, dar Pyatov, gafeurul de serviciu în meciul cu România, își ține echipa în viață. E minutul 65, iar repriza a doua ne e puțin datoare. Ucrainenii mută primii, cu Seleznyov în locul lui Zozulia.
23:14 Germania a câștigat 18 dintre ultimele 19 meciuri în care a condus la pauză, dar Ucraina is not impressed. Rakitskiy șutează din lovitură liberă și îl obligă pe Neuer la încă o intervenție foarte bună.
23:08 Germanii ies mai convingători de la cabine, iar Ucraina pare că și-a lăsat elanul la vestiare. Șutează Gotze, respinge Pyatov, apoi încearcă și Kroos, dar trimite mult peste poartă. Începutul de repriză aparține nemților.
23:02 A început repriza a doua. Să fie la fel de spectaculoasă precum prima și ne declarăm mulțumiți 🙂
22:47 S-a terminat cea mai frumoasă repriză de la EURO, după 45 de minute alerte, jucate într-un ritm foarte bun, pline de ocazii de gol.
22:44 Thomas Muller oferă un moment comic în faza în care vrea să șuteze din vole, dar mingea îi cade în cap. Apoi, Sydorchuk arată că are ceva din Maradona și trece mingea printre picioarele a trei adversari în decurs de 10 secunde. Reluările arată și că Boateng a respins mingea înainte ca aceasta să intre în poartă.
22:38 Boateng pierde o minge în propria jumătate, Yarmolenko centrează foarte bine, Konoplyanka îl depășește pe Neuer, dar Boateng respinge de pe linia porții. Imediat, Yarmolenko înscrie, dar golul e anulat pentru ofsaid. E cel mai bun meci de la EURO!
22:30 Spectacolul e la el acasă la Lille și urmărim cam cel mai bun meci al competiției. Partea bună e că ne aflăm abia în minutul 30, iar Germania pare că și-a făcut un obicei, răspunde după fiecare ocazie a adversarilor. Kroos pasează magistral peste toată apărarea, Khedira preia în spatele lui Khacheridi, dar șutează direct în Pyatov din poziție excelentă.
În altă ordine de idei, Mustafi este al 34-lea jucător german care marchează la EURO. Lista de marcatori a niciunei alte echipe naționale nu cuprinde mai mult de 32 de nume.
22:27 Ucrainenii nu dau înapoi și fac tot posibilul pentru a ieși cu ceva din acest meci. Konoplyanka centrează din corner, Neuer vrea să iasă dar se răzgândește, Khacheridi reia cu capul, dar portarul germanilor are un nou reflex uluitor și respinge în corner.
22:19 GOOOOL GERMANIA! Campioana mondială are nevoie de 19 minute pentru a debloca tabela. Toni Kroos execută superb o lovitură liberă, Mustafi scapă din marcajul lui Sydorchuk și reia foarte puternic, din apropiere, fără șanse pentru Pyatov. 1-0, dar meciul e deschis.
22:13 Germania răspunde după ocazie lui Konoplyanka. Muller recentrează bine o minge în careu, Hector ajunge în poziție foarte bună, dar șutul din vole al fundașului stânga de la Koln e complet ratat.
22:10 Vitali Klitschko, primarul Kievului, e și el la meci. Dacă ucrainenii ar avea determinarea lui din ring, am vedea o adevărat război în această seară.
22:04 Germania începe în atac, dar prima ocazie apare la poarta lui Manuel Neuer. Konoplyanka prinde un șut foarte bun de la marginea careului, mingea se duce spre vinclu, dar goalkeeper-ul lui Bayern împinge bine în picioare și reușește să respingă. Start bun, Ucraina a venit la Lille să joace fotbal.
22:00 A început meciul. Nemții au avut lovitura de start.
21:50 Statistica îngrijorătoare pentru ucraineni. Din 5 meciuri directe, Germania a câștigat 3. 10 minute până la startul partidei.
21:15 Avem și echipele de start din Germnia – Ucraina. Nemții vin cu o linie ofensivă foarte puternică, dar defensiva pare șubredă, după retragerea lui Lahm și absența lui Hummels. Pe ucraineni îi știm, ne-au bătut în amical. Yarmolenko și Konoplyanka sunt marile lor speranțe.
20:50 FINAL DE MECI! Polonia obține prima victorie la un Campionat European după trei participări consecutive fără succes, iar Irlanda de Nord…Ei bine, Irlanda de Nord ar face un bine fotbalului dacă ar trimite fanii pe teren, pentru că doar ei țin steagul sus. Urmează Germania – Ucraina, de la 22:00.
20:42 Polonia mai are o șansă de a face 2-0, dar șutul lui Krychiowiak trece puțin pe lângă poarta lui McGovern. Iese și Kaputska, puștiul polonez care a făcut un meci bun. Încă două minute.
20:33 Polonia – Irlanda de Nord se apropie de final și nu mai avem prea multe așteptări. Pe străzile din Lille, unde se va juca Germania – Ucraina, se întâmplă chestii. Și nu chiar drăguțe.
20:27 Prima ocazie a Irlandei de Nord! Washington scapă singur cu portarul, își prelungește mingea prea mult, iar Szczesny iese la timp și blochează. Cifrele nord-irlandezilor sunt înfiorătoare: au atins mingea de cinci ori în careul advers, n-au reușit nicio centrare și niciun șut pe poarta adversă.
20:22 Premieră! Irlanda de Nord obține primul corner, în minutul 66, iar performanța e primită cu urale. Nu iese, însă, nimic nici din faza fixă. Jocul foștilor noștri adversari e jenant pe alocuri.
20:12 Irlanda de Nord obține o lovitură liberă în apropierea careului și acum consemnăm, practic, prima situație periculoasă de gol. O imagine superbă, cu doi fani, un polonez și un nord-irlandez, merg împreună la spital după ce au căzut victimele unui atac al ultrașilor francezi.
20:06 GOOOOL POLONIA! A căzut reduta Irlandei de Nord. Kuba a pătruns pe dreapta, a pasat în careu, iar Milik a tras bine, la colțul scurt, și l-a învins pe McGovern. Acum devine interesant, pentru că Lafferty și compania vor fi nevoiți să și atace.
20:01 A început repriza a doua. Dallas i-a luat locul lui McNair în echipa Irlandei de Nord.
19:45 Se termină prima repriză, una în care Hațegan nu a avut mult de lucru. Polonia a dominat, știți asta, dar mingea pur și simplu nu a vrut să intre în poartă.
19:39 Prima fază controversată pe Hațegan. Mingea sare în mâna lui Lafferty, dar arbitrul român nu acordă penalty și pare că a luat decizia bună. Imediat, Kaputska trage violent, dar McGovern respinge.
19:35 Polonia mai ratează o ocazie mare. Milik driblează doi fundași, ajunge în poziție bună, dar trimite peste poartă din 10 metri. 35 de minute absolut modeste pentru echipa care a câștigat grupa de calificare din care a făcut parte și România. 18 centrări a dat Polonia în 28 de minute!
19:24 Nord-irlandezii trec. ușor-ușor, peste șocul din startul partidei, dar nu reușesc, în niciun fel, să ajungă la poarta lui Szczesny. E minutul 25, iar dominația Poloniei e clară.
19:15 Polonia se liniștește puțin și Irlanda de Nord are câteva minute de respiro în care careul nu mai e asaltat. Statistica e, însă, îngrijorătoare pentru fost noastră adversară: doar 18 pase bune în primele 15 minute.
19:05 Meciul începe într-un ritm incredibil impus de Polonia și Irlanda de Nord are probleme în a ieși din careul mic. Polonezii ratează trei ocazii mari, două prin Milik și una prin Kuba (facem un pact și-l numim așa pe Blaszczykovski, da?), dar McGovern scapă, cumva cu fața curată.
19:00 A început meciul. Baftă, Ovidiu!
18:50 Arkadiusz Milik (nu Milk), e unul dintre jucătorii buni ai Poloniei și cred că nu știați asta. Are șase pase de gol în preliminarii și nimeni nu a reușit mai multe decât el. Dintre cele șase, patru au fost pentru Lewandowski, așa că trebuie să stăm cu ochii pe cei doi.
18:30 Irlanda de Nord e la debutul la EURO și revine la un turneu final după 30 de ani, ultima competiție majoră la care a luat parte fiind Cupa Mondială din 1986, din Mexic. Mai mult, nord-irlandezii au cea mai lungă serie fără înfrângere din istorie – 12 meciuri – și se bazează pe golgheterul Kyle Lafferty. Meciul ne va interesa și pe noi, pentru că va fi condus de brigada lui Ovidiu Hațegan.
18:25 Suntem aproape gata și de Polonia – Irlanda de Nord, iar una dintre misiuni este să scriem corect numele polonezilor. Mai sus aveți echipele de start.
17:51 Turcii sunt aproape să dea lovitura în prelungirile partidei, dar Corluka are o intervenție incredibilă în fața lui Hakan Balta și înlătură pericolul. Se termină meciul, iar Croația obține o victorie importantă, după o prestație convingătoare și un meci care se putea termina cu un scor mult mai mare.
17:40 Perisic iese, accidentat, iar locul lui e luat de Kramaric, cel mai scumpd jucător din istoria lui Leicester. Iese și Rakitic, după o evoluție bună, și intră Schidenfeld.
17:28 Un fan al Croației a trăit unul dintre cele mai frumoase momente ale vieții. A intrat pe teren pentru a sărbători golul și a reușit să-și îmbrățiseze idolii înainte ca stewarzii să-l scoată de pe teren. Iar fanul mai putea avea un moment de bucurie, in minutul 70, când Mandzukic și Perisic au schimbat rolurile și au creat o ocazie mare. Vârful lui Juve a centrat, Perisic a reluat cu capul, dar balonul a lovit bara. A doua în acest meci!
17:20 Terim se vede nevoit să mute, pentru că linia ofensivă a Turciei nu produce. Iese Arda Turan și intră Burak Yilmaz. Și dacă numărul 4 nu era suficient pentru Perisic, podoapa lui capilară cuprinde și o hartă a Croației.
17:00 A început repriza a doua și tot croații au startul mai bun. Rakitic slalomează printre fundașii adverși, e faultat și obține o lovitură liberă de la 20 de metri. Execută Srna, impecabil, dar mingea lovește bara porții lui Babacan.
16:48 Pauză, după 45 de minute în care Croația a controlat partida și a intrat în avantaj la pauză, 1-0.
16:42 GOOOL Croația! Modric reușește să spargă monotonia cu un șut superb de la 25 de metri, șut care îl păcălește pe Babacan!
16:31 Cenk Tosun primește cartonaș galben pentru că l-a lovit dur cu cotul în cap pe Corluka. Croatul iese în afara terenului plin de sânge.
16:23 Vă spuneam ceva mai devreme că meciul a început cu niște probleme între suporteri. Iată detalii:
16:15 Meciul a ajuns în minutul 15, însă fotbalul lipsește. Dacă fotbal n-avem, măcar să ne distrăm. Gluma își pierde farmecul dacă e tradusă, așa că o lăsăm în engleză.
16:05 Croația vrea să arate cine este șeful și se aruncă de-a dreptul spre poarta lui Babacan. Iată ce a fost mai devreme, pe străzi.
16:00 Start în meci! Atmosfera este încărcată pe Parc des Princes, iar cele două echipe încep meciul pe o ploaie deasă. În minutul 2, Rakitic trece pe lângă deschiderea scorului.
15:50 L’Equipe scrie că înainte de partida Turcia – Croația un grup însemnat de ultrași francezi au intrat în conflict cu suporterii turci, dar și cu cei croați. Incidentele nu s-au lăsat cu urmări grave pentru că, de data asta, poliția franceză a reușit să despartă grupurile.
Ziua 3 la Euro 2016
- Turcia – Croația, Grupa D, de la 16:00
- Polonia – Irlanda de Nord, Grupa C, de la 19:00
- Germania – Ucraina, Grupa C, de la 22:00
Turcia – Croația, de la 16:00
Ziua este deschisă de disputa Turcia – Croația, din Grupa D, una dintre cele mai echilibrate de la turneul final din Franța, din care mai fac parte Spania și Cehia. Ambele selecționate sunt privite drept outsidere la Euro 2016, însă ambele vin cu gândul de a produce marea surpriză și se bazează pe vedete de talie mondială precum Hakan Calhanoglu (Bayer Leverkusen), Arda Turan (Barcelona), respectiv Ivan Rakitic (Barcelona) sau Luka Modric (Real Madrid).
Turcia și Croația s-au calificat direct la Euro 2016, fără însă să câștige grupele din care au făcut parte. Turcii au terminat pe locul 3 Grupa A de calificare, după Cehia și Islanda, dar peste Olanda și au primit biletele pentru turneul final în calitate de cea mai bună echipă clasată pe locul 3 în cele nouă grupe. De cealaltă parte, Croația a terminat pe locul doi în Grupa H de calificare, în urma Italiei.
Echipele probabile:
- Turcia: Volkan Babacan – Gökhan Gönül, Mehmet Topal, Hakan Balta, Caner Erkin – Selçuk Ă°nan, Volkan Șen, Hakan ÇalhanoĂŸlu, OĂŸuzhan Özyakup, Arda Turan – Burak Yñlmaz
- Croația: SubaÅ¡iÇ – Srna, Æorluka, Schildenfeld, Vida – BrozoviÇ, ModriÇ, RakitiÇ, KovaĂiÇ, PeriÅ¡iÇ – MandžukiÇ
Polonia – Irlanda de Nord, de la 19:00
A doua partidă a zilei este Polonia – Irlanda de Nord, una ce va marca revenirea selecționatei britanice la un turneu final după 30 de ani de așteptare (CM 1986) și debutul la un Campionat European. Nord-irlandezii s-au calificat la Euro după ce au câștigat grupa de calificare F, din care a făcut parte și România. Tricolorii au câștigat patru puncte în disputele directe, însă nu a fost suficient pentru a ocupa primul loc. Irlanda de Nord a strâns 21 de puncte în cele 10 partide, în timp ce România a ocupat locul doi, cu un punct mai puțin.
De cealaltă parte, Polonia a ocupat locul 2 în Grupa de calificare D, după Germania, echipă pe care o va întâlni și la turneul final. Robert Lewandowski este omul de la care polonezii așteaptă totul la acest turneu final, iar starul lui Bayern pare pregătit să strălucească. Lewa a fost golgheterul preliminariilor, cu 13 reușite, și vine după un sezon în care a marcat 41 de goluri în 51 de meciuri pentru Bayern, în toate competițiile.
Echipele probabile
- Polonia: FabiaÅ„ski; Piszczek, Glik, Pazdan, JĂ™drzejczyk; BÅ‚aszczykowski, Krychowiak, ZieliÅ„ski, Grosicki; Milik, Lewandowski
- Irlanda de Nord: Carroll; Cathcart, McAuley, J Evans; McLaughlin, Norwood, McNair, Davis, Dallas; Ward, Lafferty
Germania – Ucraina, de la 22:00
Ziua e închisă de disputa dintre Germania și Ucraina, în care vom vedea la lucru una din marile favorite la cucerirea trofeului. Campioana Mondială en-titre vine în Franța cu obiectivul declarat de a câștiga și acest trofeu, iar oamenii lui Low nu concep un pas greșit la debut. Nemții s-au calificat după ce au câștigat Grupa B de calificare, în timp ce Ucraina, una dintre gazdele ultimului Campionat European, a avut nevoie de un baraj pentru a primi „biletele”, după ce a încheiat Grupa A de calificare pe locul 3, după Spania și Slovacia. Ucraina a trecut de Slovenia la baraj, cu 3-1 la „general”.
Echipele probabile:
- Germania: Neuer – Höwedes, Rudiger, Boateng, Hector – Kroos, Khedira – Müller, Özil, Draxler – Gomez
- Ucraina: Pyatov – Fedetskiy, Khacheridi, Rakitskiy, Shevchuk – Stepanenko, Garmash, Rotan – Yarmolenko, Konoplyanka – Zozulya