Un tribunal din Spania a ordonat UEFA și Premier League să anuleze toate sancțiunile dictate împotriva fondatorilor Superligii Europei!

Judecătorul iberic Manuel Ruiz de Lara a emis un al doilea ordin prin care urmărește să oblige UEFA să renunțe la acțiunile disciplinare împotriva Barcelonei, a celor de la Juventus și a celor de la Real Madrid.

Acest lucru le-ar permite să ia parte fără probleme la ediția viitoare a Champions League.

Judecătorul spaniol Manuel Ruiz de Lara este furios pe UEFA pentru ignorarea hotărârii sale inițiale, care cerea ca organismul european să nu facă nimic pentru a amenința cluburile fondatoare ale Superligii Europei

Magistratul Manuel Ruiz de Lara a dispus ca toate sancțiunile financiare și legale aduse celor 12 fondatori ai Superligii Europei, inclusiv cluburilor englezești din grupul Big Six, să fie anulate cu efect imediat.

Într-o sentință judecătorească, susțin englezii de la Sportsmail, magistratul spaniol Manuel Ruiz de Lara, care prezidează un tribunal comercial din Madrid, s-a îndreptat împotriva UEFA, Premier League și Serie A, susținând că acestea au încercat să „anihileze” încercările sale din luna aprilie de a apăra cluburile membre ale Superligii Europei.

În acea primă hotărâre, din 20 aprilie, judecătorul a declarat că UEFA nu trebuie să amenințe cluburile care doresc să participe la Superliga Europei sau să facă orice ar putea să le împiedice să se alăture acestei noi competiții.

Cu toate acestea, acest lucru nu a împiedicat UEFA și Premier League să ajungă la „acorduri” cu nouă dintre cluburile separatiste, ceea ce va duce la acceptarea sancțiunilor financiare și a penalităților viitoare.

Și, de asemenea, nu a făcut nimic pentru a împiedica UEFA să deschidă o investigație disciplinară asupra celor trei cluburi rebele rămase în proiectul Superligii, Barcelona, ​​Real Madrid și Juventus, care au refuzat să se retragă.

Acest lucru l-a înfuriat în mod clar pe judecătorul Ruiz de Lara, care insistă că toate aceste acțiuni încalcă hotărârea sa inițială și sunt contrare dreptului european al concurenței.

„Aceste acțiuni… constituie o încălcare flagrantă a ordinului… din 20 aprilie 2021”, a spus el în ultima sa hotărâre de joi.

„Acestea nu sunt acte izolate (…) ci o succesiune de acte și declarații care fac parte dintr-o strategie concepută de inculpați cu scopul de a provoca ineficiența unei hotărâri judecătorești. Deschiderea procedurilor disciplinare împotriva lui Real Madrid, Juventus și Barcelona constituie o încălcare clară a măsurilor provizorii acordate prin Ordinul din 20 aprilie 2021”.

În hotărârea sa, judecătorul Ruiz de Lara a instruit UEFA ca toate cele trei cluburi rebele să fie lăsate să concureze în sezonul viitor din Liga Campionilor .

El a mai spus că UEFA trebuie să abandoneze toate acțiunile disciplinare împotriva celor trei rebeli sau să riște „sancțiuni financiare și penale grave”. Conform legislației spaniole, oricine ignoră un ordin judecătoresc ar putea primi până la un an de închisoare.

Vor să scape de penalități și celelalte fondatoare

În plus, cele nouă cluburi care au abandonat proiectul separatist în termen de două zile de la lansarea sa oficială (cele mai importante șase cluburi engleze și pe Inter Milano, AC Milan și Atletico Madrid) ar trebui eliberate de „acordul” încheiat cu UEFA în urma ieșirii din Superliga Europei.

Această înțelegere cu forul european include obligația de a plăti 15 milioane de euro unui fond de solidaritate, de a renunța la cinci la sută din veniturile obținute de pe urma participării în competițiile europene din sezonul viitor și de a plăti o penalitate de 100 de milioane de euro dacă vor mai încerca vreodată să adere la o altă competiție separatistă de tipul Superligii.

Premier League și Serie A, vizate și ele

Judecătorul iberic și-a îndreptat apoi furia către Premier League, insistând că UEFA trebuie să transmită forului de elită englez c toate acțiunile împotriva Big Six, Manchester United, Liverpool, Manchester United, Tottenham, Arsenal și Chelsea, să fie „anulate”.

Premier League urmează să primească ca „gest de bunăvoință” de la cluburile separatiste în jur de 25 de milioane de euro, cu orice alte încercări ulterioare de a pleca sub rezerva unei deduceri de 30 de puncte.

În mod similar, Federația Italiană de Fotbal este, de asemenea, avertizată să evite orice sancțiuni dictate împotriva cluburilor care au fondat Superliga.

Președintele lui Juventus, Andrea Agnelli, a declarat: „Nu ne este frică de amenințări și suntem încrezători că acțiunile noastre în justiție vor duce la rezultate satisfăcătoare, dar adevăratul succes ar fi dacă ne întoarcem la un dialog. Suntem absolut siguri că vom juca Liga Campionilor în sezonul 2021-2022”.

Real Madrid, Barcelona și Juventus sunt apărate de Jean-Louis Dupont, de la firma de avocatură Roca Junyent, de Martin Hissel, de la Elegis, și de Clifford Chance, din Madrid.

Publicat: 02 07. 2021, 01:02
Actualizat: 05 07. 2021, 01:29