Feyenoord a fost prima echipă la care Ioan Ovidiu Sabău a jucat în străinătate, între 1990 și 1992.
Românul a fost un adevărat idol la Rotterdam, iar jurnaliștii olandezi de la staantribune.nl i-au dedicat un amplu material în săptămâna în care fostul mijlocaș drepta a împlinit 53 de ani.
„Avea să devină primul star al lui Feyenoord, la începutul anilor 90. Românul a impresionat cu tehnica sa fabuloasă”, este caracterizat Sabău în debutul articolului. Sabău s-a născut la data de 12 februarie 1968.
Foștii colegi de la Feyenoord și-au amintit de calitățile fizice ale românului. „Era pur și simplu prea bun pentru noi. Avea siguranță, era mereu confortabil cu mingea. Acolo unde majoritatea dintre noi se temeau să nu piardă, Sabău juca detașat. A fost un jucător grozav, dar ar fi putut profita și mai mult de calitățile sale. Era modest. Era foarte bun la alergarea pe distanțe lungi. În timpul unui cantonament în Insulele Canare ne-a întrecut pe toți”, a spus Ruud Heus, unul dintre jucătorii emblematici din istoria lui Feyenoord pentru care a jucat între 1986 și 1996.
„Am fost mereu un alergător bun. Datorită copilăriei mele în România. M-am născut într-o zonă rurală, chiar la marginea Clujului. A fost greu să-mi fac o carieră în România. Nimeni nu trebuia să îmi spună să muncesc mai mult. Am locuit în Steenbergen.
O sală de forță a fost amenajată în garaj. După antrenament mă pregăteam suplimentar pentru forță acolo. Am avut asta trecută în contract. Datorită originilor mele știam de la început că va trebui mereu să fiu pregătit bine pregătit fizic ca să reușesc”, a fost răspunsul dat de Sabău în presa olandeză.
Dar o metodă de refacere folosită de Sabău i-a șocat pe foștii colegi de la Feyenoord. „Îl vedeam cu capul în jos lângă gard. Ni s-a părut foarte ciudat, dar nu am întrebat niciodată de ce a făcut asta”, și-a amintit Ruud Heus. După 30 de ani, Sabău a risipit „misterul”. „Aveam obiceiul acesta de când am început să joc fotbal. După exerciții severe, antrenamente sau meciuri stăteam în cap pentru o recuperare mai bună. Ajută la circulația sângelui și este benefic pentru inimă și creier. Corpul se recuperează mai rapid în acest fel. Mereu m-am simțit mai puțin obosit după asta”, a povestit Sabău.
Introdu cuvântul căutat și apasă ENTER