„Lyon a învins, logic, cea mai slabă formație din grupa F”
Potrivit L’Equipe, care analizează jocul de aseară (Lyon – Steaua 2-0), dar nu uită să spună și câteva lucruri despre celălalt meci al grupei F (Fiorentina – Bayern 1-1), septuplii campioni ai Franței au obținut o victorie clară împotriva celei mai slabe echipe a grupei. Fie și din acest punct de vedere, ziaristul de la cotidianul francez este departe de a fi entuziasmat de prestația băieților lui Claude Puel.
Victorie clară, joc slab
După ce, cu o zi înainte, am văzut pe Marseille și pe Bordeaux făcându-și foarte bine temele pentru acasă, situație care a devenit rară pentru cluburile franceze care evoluează în Ligă, era de bun simț ca Lyon să meargă pe aceeași linie. Deși jocul a scârțâit chiar bine, lyonezii marcând câte un gol în fiecare final de repriză, misiunea a fost îndeplinită. Un 2-0 logic contra Stelei, care a confirmat pronosticurile care spuneau că este cel mai lejer adversar din grupă. Apropo de acest lucru, OL conduce grupa, alături de Bayern , având același golaveraj, dar un număr mai mare de goluri marcate. Dacă Fiorentina i-ar fi învins pe Bayern, și ar fi fost în drept să o facă, Lyon ar fi fost unicul lider al grupei în acest moment. Dar, asta nu schimbă mare lucru din punctul nostru de vedere, un singur punct în deplasarea de la Florența ar fi suficient pentru calificarea în optimi.
Apărarea continuă să dea bătăi de cap
Dacă oamenii lui Puel ar fi mai atenți în defensivă, nu ar fi mari emoții pentru meciul de la Firenze. Deja sunt câteva semne bune în acest sens, după cele trei goluri încasate la București, Lyon a reușit performanța de a nu mai încasa niciun gol în patru dispute consecutive. Sigur, jocul prudent al românilor nici nu le-a pus mari probleme fundașilor lui Lyon, dar dacă e să analizăm felul în care a circulat balonul la golul reușit de Mutu contra lui Bayern, am fi tentați să spunem că e nevoie de multă concentrare și chiar de șansă pentru a evita primirea unui gol pe Artemio Franchi. De altfel, până la lovitura liberă executată de Ogăraru, portarul Lloris a șomat între buturi. Ca idee generală, exista impresia că lyonezii au recâștigat la capitolele agresivitate în joc, coerență în exprimare și suficientă încredere de sine pentru a presa un adversar ambițios și hotărât să prelungească agonia cât mai mult timp posibil.
Lyon, patroni credibili
Pentru a-și recâștiga statutul de jupâni ai grupei, Lyon a avut marele merit de a fi știut să intre în meci cu dorința clară de a-și lovi adversarul în punctele sale sensibile. Două lovituri libere executate de Juninho îi făcuseră deja pe români să tremure, ca să nu mai vorbim de excelenta demonstrație de tehnică a lui Benzema, care a întors doi fundași steliști ca-n curtea școlii, înainte de a-l întinde serios pe Zapata (min. 22). Deși arbitrul Gonzalez a lăsat multe obstrucții nesancționate, a acordat lui Lyon o lovitură liberă discutabilă și din care Juninho a reușit să deschidă scorul. Mascat de Cris, care a fugit din zid la momentul oportun, Zapata a fost păcălit de brazilian, dar trebuie spus că execuția sa a părut a fi fost parabilă.
Pasivi dupa pauză
Lenți și neinspirați după reluare, francezii au părut să-și regăsească suflul după intrările simultane ale lui Delgado si Kallstrom, dar cel care a majorat scorul a fost Reveillere, reluare cu stângul, după ce totul pornise de la recuperarea lui Toulalan și continuarea lui Delgado. Totul, în penultimul minut de joc. Golul care a însemnat obținerea primului loc în grupa de către Olympique Lyonnais.
Â
traducere si adaptare de Octavian METONI