De ani buni, nimeni nu se poate lupta în campionat cu Dinamo Zagreb, care și-a impus supremația, cu toate că și-a vândut regulat cei mai buni jucători. Echipa a fost însă întărită sistematic, iar acum, după ce a trecut de Neftci Baku, HJK Helsinki și Malmö, Dinamo a devenit prima echipă croată care intră în grupele Ligii Campionilor în ultimul deceniu.
Conducerea executivă a echipei este as în negocierile transferurilor. Fotbaliști precum Luka Modric, Eduardo sau Vedran Corluka au adus o mulțime de bani clubului croat prin transferurile lor, iar cei de la Dinamo au avut astfel posibilitatea financiară să întărească lotul an de an. Pe lângă tinerii promițători din lot, croații au reușit să tenteze o serie de fotbaliști cu nume în Europa, precum Jerko Leko (fost la AS Monaco), Tonel (fost la Sporting), Rukavina (fost la Panathinaikos) sau Cufre (fost la AS Roma). Căpitanul echipei este fostul mijlocaș defensiv al lui Liverpool, Igor Biscan (33 de ani). Astfel, combinația dintre experiența „vedetelor” și entuziasmul noului val de jucători a reprezentat cartea câștigătoare pentru „albaștri”.
Beneficiind de una dintre cele mai fierbinți galerii din Balcani, Dinamo Zagreb își dispută meciurile de pe teren propriu pe stadionul național „Maksimir” (39.000 de locuri), care este pe punctul de a fi mărit la o capacitate de 60.000 de locuri. Fanii lui Dinamo sunt recunoscuți pe tot continentul pentru actele de huliganism și pentru violențele cu care își întâmpină oaspeții la meci, dar și pentru bătăliile date pe stadioane cu forțele de ordine. În 2009, la un meci de Europa League disputat la Timișoara cu Poli, suporterii croați deplasați în România au făcut haos pe străzi și pe arena „Dan Păltinișanu”, atrăgând penalizarea (anulată apoi de UEFA) cu trei puncte a echipei lor, precum și suspendarea stadionului „Maksimir” pentru două etape.
25 de milioane de euro este bugetul lui Dinamo Zagreb pentru sezonul 2011-2012
Introdu cuvântul căutat și apasă ENTER