PSG, remiză in-extremis contra lui Napoli. Luptă teribilă pentru calificarea în optimi. Cronica meciului
Deși avea un parcurs recent de excepție, cu 16 goluri marcate și unul singur primit în ultimele trei jocuri oficiale, PSG-ul a rămas datoare în testul cu adevărat important din grupele Champions League, remizând pe teren propriu, scor 2-2, contra lui Napoli, iar campioana Franței va avea emoții pentru calificarea în „optimi”.
Clasată doar pe locul 3 în grupa C a Ligii Campionilor după două runde disputate, PSG a început duelul de pe Parc des Princes cu un obiectiv clar, anunțat și de Thomas Tuchel la conferința de presă, acela de a câștiga jocul și de a redeveni favorită la calificarea în „optimi”. Însă adversarul nu a fost unul oarecare, ci chiar liderul grupei, Napoli, pregătită de fostul antrenor al parizienilor, celebrul Carlo Ancelotti.
Campioana Franței a părut să intre foarte hotârâtă pe teren, năpustindu-se asupra porții lui Ospina încă din primele minute. După 20 de minute în care napoletanii au îndurat dominația ofensivă a gazdelor condusă de tripleta Mbappe, Neymar, Cavani, trupa lui Don Carlo a ieșit de la cutie, a început să controleze mijlocul terenului și să practice un stil mult mai dezinvolt, demn de un lider într-o grupă în care se mai află campioana Franței și finalista UCL din sezonul anterior.
Napoli, pe modul Diesel
După un semnal de alarmă tras de Mertens, în minutul 24, când belgianul a lovit transversala gazdelor, Napoli a reușit să deschidă scorul, doar patru minute mai târziu. Callejon l-a găsit formidabil pe micuțul Insigne, aflat la limita offside-ului, iar unicul italian din echipa vicecampioanei din Serie A l-a lobat excelent pe Areola, ieșit neinspirat la marginea careului. Până la pauză, PSG a mai dat târcoale buturilor lui Ospina, însă cei din tripleta ofensivă a echipei lui Tuchel s-au arătat foarte individualiști și au fost contracarați cu ușurință de Allan, Rui sau Koulibaly.
Schimbare de sistem la pauză
După revenirea de la vestiare, ambii tehnicieni și-au arătat intențiile pentru actul secund. Tuchel a surprins prin introducerea tânărului fundaș central Kehrer în locul lui Bernat și trecerea la un sistem cu trei fundași centrali, în timp ce Ancelotti și-a întărit mijlocul terenului prin înlocuirea lui Insigne cu polonezul Zielinski.
Schimbarea sistemului la gazde a fost una de bun augur, cel puțin temporar, francezii permițând tot mai puțin lui Napoli să iasă din jumătatea proprie. În cele din urmă, după un pressing sufocant și câteva șanse irosite de Neymar și Meunier, gazdele au izbutit egalarea, după autogolul lui Mario Rui, care a trimis în proprie poartă o centrare venită chiar de la belgianul Meunier.
După egalare, Parisul a redus semnificativ turația motoarelor, părând că se mulțumește și cu o remiză. Relaxarea inexplicabilă, combinată cu lipsa de strălucire a lui Cavani, schimbat între timp cu Draxler, și chiar a lui Neymr și Mbappe, au dus-o pe campioana Franței din nou în poziția echipei conduse. Deși faza ofensivă a napoletanilor nu anunța mare lucru, Mertens a rămas singur cu Areola după un șut blocat al lui Fabian Ruiz, și l-a învins cu ușurință pe goalkeeper-ul francez, în minutul 77.
Di Maria salvează Parisul încă o dată
Deși părea resemnată și sleită de puteri, parizienii au reușit să egaleze încă o dată grației unei noi execuții splendide a lui Angel Di Maria. În al treilea minut suplimentar, argentinianul a reluat excelent din marginea careului, cu interiorul, iar PSG-Napoli s-a încheiat cu scorul de 2-2. În urma acestui rezultat, lupta pentru calificarea din grupa C a Ligii Campionilor se complică și mai mult. Liverpool, care a învins-o pe Steaua Roșie cu 4-0, se află pe primul loc, cu șase puncte, și este urmată de Napoli și PSG, cu cinci, respectiv patru puncte.
- PSG (4-2-3-1): Areola – Meunier, Kimpembe, Marquinhos, Bernat (46” Kehrer)- Verratti (83” Diaby), Rabiot – Mbappe, Neymar, Di Maria – Cavani (76” Draxler)
-
Napoli (4-3-3): Ospina – Maksimovic, Albiol, Koulibaly, Rui – Allan, Hamsik, Ruiz – Callejon (87” Rog), Mertens (84” Milik), Insigne (53” Zielinski)
articol scris de Alex Stănilă