Steaua a jucat cu Bayern ca în ediția trecută de Ligă

Din păcate, meciul de miercuri a fost pentru noi o reeditare sumbră și deloc dorită a partidelor din sezoanele precedente ale Ligii Campionilor jucate de Steaua pe teren propriu. Presingul a fost inexistent, apărarea începea de undeva de la 40 de metri de poarta lui Zapata, iar construcția a fost megagreoaie.

Mirel, unde ești?

Evident, e clar acum pentru toată lumea că ideea cu Toja în centru a fost una cel puțin neinspirată. Dar nu vă grăbiți să i-o reproșați pe asta lui Lăcătuș, pentru că nu e cazul. Soluțiile erau aproape inexistente, având în vedere că Ovidiu Petre n-avea cum să ducă mai mult de 20 de minute din meci, iar Tiago n-a arătat până acum că ar putea să fie un om de bază pentru Ligă. Lipsa lui Rădoi a tras greu, mai ales că Mirel ar fi adus plusul de personalitate, încrederea, dăruirea și, de ce nu, chiar valoarea care i-au lipsit Stelei. Fără el, mijlocul a fost lent și s-a complăcut să „gâdile” balonul, iar Lovin și Toja au „excelat“.

Viva Zapata!

Sigur, nu dă bine să vorbești într-o analiză tactică de prestația portarului. Dar cum în meciul de miercuri a contat imens, trebuia pomenită pe undeva. Așa că să nu ne ascundem după deget și să spunem că Zapata a fost principalul motiv pentru care la pauză scorul a fost doar 1-0 pentru Bayern și pentru care am sperat pe final la un egal. Și dacă e să vorbim și de părți pozitive, atunci să îi mai trecem și pe Goian și Ghionea, care nu s-au descurcat chiar rău (țineți cont că Toni e superatacant!).

Cine ne-a bătut

Și Bayern a avut niște carențe în joc care trebuie enumerate. În primul rând, trebuie spus că Steaua a arătat ca în meciurile cu Arsenal, Sevilla, Real sau Lyon, dar bavarezii au arătat doar o repriză ca echipele enumerate mai sus. În cea de-a doua, Klinsmann a sunat retragerea, dându-i Stelei posibilitatea să iasă la joc și să-l echilibreze (mai degrabă decât să-l domine). De-abia atunci Steaua și-a redobândit tupeul și chiar un pic din stilul direct de la meciul cu Galata și, normal, s-au născut și ocaziile. Așa că se putea scoate un egal, dar rezultatul ar fi fost pe undeva norocos dacă ne gândim la numărul imens de ocazii ale lui Bayern. Mai rămâne și frustrarea unei înfrângeri din fază fixă, dar ăsta e un lucru normal având în vedere că nemții s-au organizat impecabil în aceste momente.

13 pase filtrante a reușit Schweinsteiger pentru mijlocașul dreapta, Lell. A fost arma câștigătoare a bavarezilor

8 mingi au ajuns la Arthuro de la jucătorii ofensivi ai Stelei pe toată durata meciului. E foarte, foarte puțin

1 centrare au reușit împreună Szekely și Semedo miercuri. La capitolele driblinguri și pase filtrante, cifra e 0


Publicat: 19 09. 2008, 11:24
Actualizat: 19 09. 2008, 12:01