Dacă împotriva lui Vardar, Steaua a avut de îndeplinit o simplă formalitate, toți specialiștii sunt de acord că dubla cu Dinamo Tbilisi va fi una de o cu totul altă factură.
Dușan Uhrin Jr și numele importante pe care gruzinii le au în lot sunt argumentele pentru o ciocnire pe muchie de cuțit, însă media din Capitala Georgiei prefațează disputa ca pe o ciocnire dintre David și Goliat.
Eliminarea lui Streymur (Feroe) – 9-2 la general – nu a impresionat presa locală, care scrie la superlativ despre campioana României. „Dinamo a mai avut două contacte cu echipele din România – în sezonul 1987-88, în Cupa UEFA, a întâlnit Victoria București, pentru ca 7 ani mai târziu să dea de Universitatea Craiova -. Acum întâlește cel mai galonat club din România, care a trecut de Ajax în Europa League și a pierdut la limită, pe final, contra lui Chelsea”, își încep gruzinii de la georgiatoday.ge articolul de prezentare al Stelei, unul plin de laude și foarte bine documentat.
„Încleștarea cu Steaua, de pe 30 iulie, este cel mai important meci din august 2011 până acum pentru Dinamo. Atunci, formației din Tbilisi i s-a interzis visul de a evolua în grupele Europa League, după o dublă manșă terminată după prelungiri, în fața lui AEK Atena. Peste 20000 de spectatori sunt așteptați acum în tribune, aceștia dorind să își ducă formația spre victorie într-o dispută cu unul dintre cele mai importante cluburi din Europa de Et.„,notează georgiatoday.ge.
În continuare, sursa citată a făcut o amplă istorie a echipei din Ghencea, din care vă relatăm doar punctele esențiale.
„Giganții din București sunt o forță de temut în Europa. Au o reputație de mare echipă, deși nu au mai ajuns la cel mai înalt nivel de ceva timp. În perioada în care formația era susținută de dictatorul Nicolae Ceaușescu, Steaua a câștigat Cupa Campionilor în fața Barcelonei (1986). Trei ani mai târziu, românii au ajuns în finala aceleiași competiții, doar Milanul lui Gullit și Van Basten barându-le drumul spre un nou trofeu. După Revoluția din 1989, Steaua a rămas puterea dominantă în România, câștigând 6 titluri la rând în perioada 1992-1998, grație, în principal, legendei Marius Lăcătuș. Totuși, anii ’90 nu au fost prea buni pentru Steaua din punct de vedere al performanțelor europene. Totuși, aceștia au reușit un rezultat cu adevărat notabil în ultimii ani: în 2006 au fost la un pas de finala Cupei UEFA, fiind eliminați în penultimul act Middlesbrough, după un scenariu care le-a frânt inima suporterilor.„, mai scriu gruzinii.
În ceea ce privește fotbaliștii emblematici din actualul lot, sursa citată este de părere că Tănase, Bourceanu și Piovaccari sunt cei mai valoroși jucători. De asemenea, media de la Tbilisi atrage atenția asupra faptului că Național Arena este un vulcan, media de suporteri prezenți la meciurile Stelei fiind una dintre cele mai ridicate în Europa de Est.
Introdu cuvântul căutat și apasă ENTER