Pact de neagresiune al cluburilor din Premier League și Championship. Conducătorii se tem, că în urma reducerilor salariale, fotbaliștii vor migra de la o echipă la alta
Pandemia de coronavirus provoacă un impact atât de mare încât a generat o criză economică care va afecta, desigur, și fotbalul. Se preconizează că doar în Premier League, pierderile pentru restul de nouă etape rămase de disputat ating 1,4 miliarde de euro.
Asta în cazul în care competiția este anulată, deși reluarea nu ar îmbunătăți prea mult situația, știindu-se că ticketingul este o parte importantă din bugetul unei echipe din Premier League.
Cei mai mulți dintre jucători nu acceptă diminuarea
De câteva zile, cluburile din Anglia negociază reduceri salariale, deși încă nu s-a ajuns la un acord (nu era de așteptat până la sfârșitul lunii aprilie sau chiar începutul lunii mai), iar, potrivit Daily Mail, mulți jucători sunt nemulțumiți de o reducere de salariu. Conducătorii echipelor se tem că jucătorii vor amenința că vor pleca la alt club care le va plăti banii actuali după un transfer.
Dar, conform ziarului britanic, cluburile au anticipat deja aceste cazuri potențiale și negociază un armistițiu care ar împiedica jucătorii să penduleze de la un club la altul, adică un pact de non-agresiune pentru fotbaliștii aflați acum sub contract.
Problema Brexit, o temă dificilă pentru fotbalul britanic
Sunt discutate o serie de măsuri și, în acest fel, ar fi evitată situația în care echipele cel mai puțin afectate de criză să beneficieze de ce mai buni jucători un preț care nu este corect. Acest pact de neagresiune ar fi valabil astfel încât jucătorul să nu meargă într-un alt club din Premier League sau Championship.
Englezii au anunțat când ar putea să revină Premier League! „O să prelungim sezonul la nesfârșit”
Se pare că toate cluburile vor colabora pentru a dezvolta un armistițiu de care să beneficieze toată lumea, în special cu sosirea Brexit-ului. Printre altele și cu excepția unui acord de ultimă oră, nu le va mai permite cluburilor engleze să semneze cu jucători sub 18 ani, ceea ce îi va pune în dezavantaj cu majoritatea țărilor, care pot opra tranzacții și cu fotbaliști de la vârsta de 16 ani.