Povestea „fratelui” lui Laurențiu Reghecampf, patron de școală de fotbal în Spania. „Împărțeam cu el și portocala” + Ce fotbaliști a lansat în La Liga | EXCLUSIV

Sorin Thule a făcut parte din echipa Chindiei, care a făcut senzație la mijlocul anilor 90. O echipă din care făceau parte Laurențiu Reghecampf, Sică Bârdeș, Cezar Dinu, Bogoi și Cătălin Hîldan.

Thule, devenit antrenor cu licența Pro în 2010, a plecat din țară în Spania în 1999, lucrând 7 ani la Villarreal, recenta câștigătoare a Europa League. Acum s-a stabilit la Burriana, o localitate de 30.000 de locuitori de lângă Castellon, provincia Valencia.

Are o școală de fotbal, unde există peste 150 de copii. Unii fac individualizare, alții joacă în mod organizat în echipe de 2008-2012, în timp ce alții fac footnnet, un fel de tenis cu piciorul. Totul sub conducerea lui Sorin Thule, finul lui Laurențiu Reghecampf.

Povestea „fratelui” lui Laurențiu Reghecampf, patron de școală de fotbal în Spania + Ce fotbaliști a lansat în La Liga 

De unde relația cu fostul antrenor al Stelei? Au jucat împreună la Chindia timp de mai multe sezoane după 1993, an după care formația condusă de Silviu Dumitrescu a promovat din Divizia C pînă pe prima scenă a fotbalului românesc. Acelei echipe i se spunea „Micul Ajax”.

„Am stat 7 ani la academia lui Villarreal și am învățat multe. Foarte multe. I-am antrenat la grupele meci pe Moi Gomes, Mario Gaspar, Manu Triguero și Gerard Moreno, dar și pe Borja Iglesias care este acum la Betis Sevilla. Mă bucut că au ajuns la un asemenea nivel. Toți au trecut prin mâna mea”, ni s-a destănuit Sorin Thule, acum antrenor fotbal și cu puține contacte în România.

„Reghe este fratele meu! Am jucat împreună la Chindia. Am împărțit, în momentele mai puțin bune, chiar și o portocală sau o bucățică de ciocolată. E un om deosebit și ținem legătura”, recunoaște fostul jucător târgoviștean.

Cei peste 150 de copii și juniori pe care-i pregătește îl stimulează azi pe Sorin Thule.

„Îmi place ce fac și asta mă motivează. Mai ales că peste 60 la sută dintre ei sunt români. În această zonă este o mare comunitate de români.

Mă înțeleg bine cu ei, nu-mi place ănsă bârfa și mâncatul semințelor. Chiar mă enervează. Apreciez munca și profesionalismul. Am 4 antrenori sub coordonarea mea, iar doi dintre ei sunt români, părinții unor copii de la mine”, recunoaște fostul fotbalist.

Experiența numită Tibet – 9 luni departe de Spania

Sorin Thule a trăit o experiență înedită în 2008 când a ales să plece în Tibet.

„Am fost 9 luni acolo, plecând cu 250 de euro în buzunar, doar o periuță și pasta de dinți. Atât. Sunt un tip dornic de a învața, de a înțelege anumite lucruri pe care nu le percepi nici dacă ai nu știu câte diplome sau mastere.

A fost o experiență din care am învățat enorm. Multă lume văd că spune că un fotbalist precum Ronaldo sau altul dispare dib joc nu știu cât timp, apoi înscrie. Nu știu ce înseamnă concentrare, meditație ori încrederea în sine. Ei chiar asta fac, lucruri pe care alții le bagatelizează”, explică Thule.

Ce echipa avea Chindia Târgoviște acum 25 de ani?

„Micul Ajax” reuşea ultima promovare pe prima scenă a fotbalului românesc, cu peste 15 000 de spectatori în tribune în mai 1996. Beneficiind de o generaţie de fotbalişti extraordinari, echipa dâmboviţeană urca în Liga I, la capătul unui succes de vis, obţinut împotriva Daciei Unirea Brăila, lângă Turnul Chindiei. În acel meci de neuitat, Chindia (pe atunci Oţelul Târgovişte), învingea cu scorul de 3-0, în urma golurilor marcate de Bogoi, Toboşaru şi Bârdeş. scria Gazeta Dâmboviței în 2015..

Performanţa târgoviştenilor a fost una răsunătoare deoarece obţinuse două promovări consecutive, din C în B (1994-1995) şi din B în A (1995-1996), se arată pe site-ul clubului.

La ultima urcare în Liga I, Târgoviştea era antrenată de Silviu Dumitrescu (antrenor principal), Vasile Silaghi (antrenor secund) şi Gheorghe Păsărică (antrenor cu portarii), iar lotul format din Igescu, Lunescu, Răceanu, Ioana – portari, Reghecampf, Ţermure, Gâlmencea, Mieluşică, C. Becheanu, Ir. Voicu, I. Voicu, M. Pietraru, Iovu, Bălaşa, Liţă, Hâldan, C. Dinu, Procorodie, Ristea, C. Duţă, M. Iosif, Bogoi, Toboşaru, Ioniţă, S. Rădoi-Tule, R. Zamfir, R. Chiriţă, Andreşel şi I. Dumitrescu – jucători de câmp.

Imagini foto: Marius ZMĂRĂNDESCU (Burriana, Spania)

Publicat: 30 06. 2021, 11:56