Răzvan Burleanu, președintele Federației Române de Fotbal, a reacționat după ce a fost întrebat în legătură cu banii din transferul lui Radu Drăgușin pe care ar putea să îi încaseze FRF.
Întrebat în legătură cu banii aferenți taxei de formare a lui Radu Drăgușin, președintele Federației Române de Fotbal nu a putut să ofere un răspuns în ceea ce privește posibilitatea ca suma respectivă să intre în conturile FRF.
„Există un sistem automat de plăți din partea FIFA în cazul taxelor de solidaritate. Am asistat la o digitalizare a fenomenului, astfel încât să nu se mai piardă plăți pe drum. E o chestiune care ține de un departament al FRF. O să îi rugăm pe colegii noștri după conferință.
Când un club dispare, într-adevăr banii vin către Federația națională. Ăsta e regulamentul, dar nu am toate detaliile legate de cazul concret”, a spus Răzvan Burleanu, președintele FRF, într-o conferință de presă.
Regulamentul în vigoare obligă Tottenham să distribuie 5% din suma de transfer a lui Radu Drăgușin, în acest caz 1,25 milioane de euro, cluburilor care l-au format pe internaționalul român, adică echipelor la care fundașul central a fost legitimat între 12 și 23 de ani.
Radu Drăgușin a fost legitimat la Regal Sport în perioada 2013 – 2018, iar apoi a fost cedat la Juventus, echipă de care fundașul român a aparținut până în vara lui 2023. Conform regulamentului FIFA, clubul din București ar trebui să primească 438.000 de euro și Juve 812.000 de euro.
Problema apare când vine vorba de destinația banilor deoarece Regal Sport a devenit ACS „Centrul de performanță Rapid București”, academie asociată clubului Rapid București, în august 2018, însă această societate a fost dizolvată în mai 2023 de Victor Angelescu.
Rapid a emis un comunicat de presă prin care a susținut că banii de pe urma transferului lui Radu Drăgușin la Tottenham i se cuvin.
„Preluarea activității (n.r. – Regal Sport), din toamna anului 2018, a avut în vedere toate activele și pasivele acelui club, prezente și viitoare.
Din anul 2020 și până în prezent, cea mai mare parte a activității fotbalistice a acestei entități a migrat către clubul profesionist și către Școala de Fotbal Rapid, reflectând schimbările din organizarea internă și structura regulamentelor sportive în materie.
Însă Centrul de Performanță a rămas o entitate parte a grupului juridic din jurul clubului profesionist, fiind auditat anual în procesul de licențiere și fair-play financiar și nu există niciun impediment pentru care acesta să nu își primească drepturile financiare aferente activității fotbalistice din trecut”, apare comunicatul emis de Rapid.
Introdu cuvântul căutat și apasă ENTER