Gardoș a descris chinurile prin care trece zilnic pentru a reveni cât mai repede pe teren: „Asta urăsc cel mai mult. E suficient să te uiți la fața mea”

Florin Gardos, poate cel mai inteligent fotbalist român, trece prin momente extrem de grele după accidentarea suferită în iulie. Fundașul român a fost lovit rău la genunchi și a fost nevoit să se opereze, iar revenirea pe teren este preconizată pentru începutul anului 2015.

Pentru a ajunge din nou la forma fizică optimă și a reintra în circuitul primei echipe a lui Southampton, fundașul trage din greu zilnic, programul de recuperare fiind unul draconic. Într-o postare pe site-ul în care își promovează campania „eusunt12„, fostul stelist a descris o zi obișnuită din viața lui și a oferit detalii inedite despre metodele pe care le folosește pentru a reveni pe teren cât mai curând, dar și despre viața din spatele terenului de fotbal.

Ma trezesc in fiecare zi la 8 zero-zero. Imi fac tabietul de dimineata si in jur de 8:30 plec spre Southampton. Nu am nevoie de mai mult de 25 de min pana la baza de antrenament.

La 9 avem micul dejun. Ma vad cu toti baietii si cu tot staful tehnic, micul dejun si masa de pranz fiind singurele momentele ale zilei cand suntem toti impreuna. Mi-e dor sa petrec mai mult timp cu ei, dar vreau sa cred ca nu mai e foarte mult si am sa ma antrenez cu echipa.

In jur de 10:00 cobor in Physio Room, un fel de camera a accidentatilor. Incep sa ma plictisesc de ea, de 9 saptamani sunt cate 4-5 ore pe zi aici. Mi se prezinta programul de recuperare in ziua respectiva, care in afara de miercuri si sambata e foarte incarcat. Jucatorii care sunt apti au prioritate, indiferent ca au o usoara problema medicala, ca au nevoie de un tape-ing (benzi pentru relxarea muschilor) sau de un masaj. Asa ca, pana la 11 (cand iese echipa la antrenament) sunt conectat la niste aparate 🙂 Unul e pe baza de compresie – are doua accesorii ca niste jambiere si exercita o presiune consecventa pe picioare. Altul e pe baza de gheata si raceste piciorul.

De la 11 incep exercitiile de recuperare: mingi medicinale, bicileta, piscina, proprioceptie, electrostimulare si, ce urasc cel mai mult … pilates. De ce? Pentru ca sunt exercitii plictisitoare si din exterior ai impresia ca nu fac nimic. Trebuie doar sa te uiti la fata mea si-ti dai seama cat demult „imi plac”.

La 1 jumate e ora mesei, masa pe care o astept cu nerabdare. Nu pentru ca as fi un mare fan al bucatariei englezesti, ci pentru ca am ocazia sa iau o pauza de-o ora.

La ora 14.30 cladirea e aproape goala, mai ramanem doar 3-4 jucatori accidentati si staful medical. Atunci incep si programul de Upper Body, un program de o ora in sala de forta unde lucrez numai partea superioara a corpului. Dupa ce termin si programul in sala, de obicei mai stau 20-30 de min la aparatul cu gheata. In general e plictisitor pentru ca stau singur pe patul de masaj dar uneori imi tine companie Ronald Koeman, care se reface si el dupa ce si-a rupt tendonul lui Achile cu ceva timp in urma.

In jur de 16-16:30 ajung la Wichester. Ma schimb si ma trantesc pe canapea cu prietenul meu cel mai bun in aceasta perioada: PlayStation-ul. Ma joc 2-3 ore dupa care iau o pauza si imi comand ceva de mancare.

Dupa cina ma bag iar la vreo 2 ore de „impuscaturi”, „Fifa” si Facebook. In tot timpul asta am langa mine un mic aparat pe baza de electrostimulare numit Compex, si binenteles gheata.

Pe la 11 ma bag in pat, ma gandesc ca in cateva ore o iau de la capat si sper ca programul meu sa revina la normal in cateva luni. Citesc cateva pagini din Autobiografia lui Agassi si ma pun la somn„, scrie Gardoș pe blogul unde își susține campania eusunt12.ro.

Fundașul român, care fusese adus de Southampton vara trecută de la Steaua, spera să prindă un post în primul 11 al „Sfinților” în acest sezon, mai ales după plecarea lui Toby Alderweireld la Tottenham. Misiunea va fi una destul de complicată, în condițiile în care Fonte e punct fix în defensiva lui Koeman, iar britanicii l-au transferat în această vară și pe Virgil van Dijk, de la Celtic. Yoshida și Caulker sunt alți doi jucători care au avut evoluții destul de bune pe linia de fund și pe care ex-stelistul va trebui să îi „înfunte” pentru un loc în primul „11” când va reveni.
 
11 apariții a avut Gardoș pentru Southampton în sezonul trecut
 

Publicat: 27 09. 2015, 10:29
Actualizat: 27 09. 2015, 10:30