Românul Ștefan Radu a fost deferit Comisiei de Disciplină pentru salutul nazist!** Până la verdict, Di Canio i-a „arătat” ce riscă

Fundașul echipei Lazio Roma, Ștefan Radu, a fost deferit, marți, Comisiei de Disciplină pentru că a salutat galeria echipei romane cu un gest asemănător salutului nazist, la meciul cu formația SSC Napoli, din 7 aprilie, informează site-ul lalaziosiamonoi.it.

„Procurorul Federal l-a deferit Comisiei de Disciplină pe fotbalistul echipei Lazio, Ștefan Radu, pentru că și-a salutat fanii cu mâna dreaptă ridicată și întinsă, la fel ca salutul nazist. De asemenea, și împotriva clubului a fost declanșată o procedură disciplinară pentru responsabilitatea avută în acest caz”, se arată în comunicatul Federației Italiene de Fotbal.

În 7 aprilie, Ștefan Radu a salutat galeria echipei romane cu un gest asemănător salutului nazist, după meciul cu Napoli, scor 3-1, din etapa a XXXI-a a campionatului Italiei, conform imaginilor prezentate de presa italiană. „Printre atâtea gesturi de bucurie, a fost fotografiat și salutul fundașului Ștefan Radu către Curva Nord. Românul i-a salutat pe tifosi cu brațul drept ridicat, într-un fel de salut roman”, a scris atunci agenția Ansa.

La 8 aprilie, Lazio Roma a dat publicității un comunicat, pe site-ul oficial, în care susține că gestul lui Ștefan Radu de la finalul meciului cu Napoli nu face apologia fascismului, fundașul doar sărbătorind victoria alături de fani. Radu a fost audiat, în 18 aprilie, timp de o oră și jumătate, de procurorul federal Stefano Palazzi în legătură cu acest caz.

În 2006, căpitanul de atunci al formației Lazio Roma, Paolo Di Canio, a fost suspendat pentru un meci și amendat cu 10.000 euro, în urma salutului nazist de la meciul cu Livorno. Pentru un salut asemănător, Di Canio, în vârstă de 37 ani, fusese suspendat o etapă și în urma partidei Lazio – Juventus Torino, scor 1-1. De asemenea, atacantul italian a fost amendat cu 10.000 euro în martie 2005, pentru un gest asemănător la jocul cu AS Roma. Di Canio afirmase atunci că modalitatea de a-și manifesta bucuria în teren nu are nici o legătură cu politica, dar Comisia de Disciplină a considerat că un salut în acest fel nu poate fi interpretat ca un element de bucurie.

Sursa: mediafax

Publicat: 20 06. 2012, 10:46
Actualizat: 20 06. 2012, 11:21