Terminarea sezonului actual este o prioritate, crede FIFPro. Ce studiu realizat de Kicker a fost luat în calcul
Sindicatul internaţional al jucătorilor profesionişti de fotbal (FIFPro) a susţinut că finalizarea sezonului competiţional actual trebuie să fie o prioritate pentru toţi factorii implicaţi atunci când fotbalul se va putea relua după ce va trece pandemia de coronavirus, scrie Reuters.
Secretarul general al FIFPro, Jonas Baer-Hoffmann, a declarat că nu este o opţiune anularea restului sezonului.
Neliniște în ceea ce privește șomajul tehnic
„Toată lumea din fotbal va pierde dacă se va întâmpla aşa ceva. Nu cred că este responsabil să ne gândim la acest lucru. Dacă avem vreo şansă să terminăm sezonul, trebuie făcut asta pentru că altfel impactul asupra jucătorilor şi a celorlalţi implicaţi va fi teribil”, a punctat Jonas Baer-Hoffmann.
Săptămâna trecută, FIFPro şi-a manifestat „neliniştea” faţă de deciziile mai multor cluburi europene de a trimite în şomaj tehnic jucătorii lor sau de a le scădea salariile pentru a atenua criza financiară provocată de pandemia de coronavirus.
„Noi suntem extrem de neliniştiţi că un număr important de cluburi, din peste şase ţări, au început să-şi trimită jucătorii în şomaj tehnic sau să-şi reducă unilateral salariile”, a spus FIFPro într-un comunicat, înainte de a îndemna cluburile aflate în „dificultate financiară” să discute cu ligile naţionale pentru a negocia „aranjamente proporţionate şi echitabile”.
Granzii din Bundelsiga, reducere de 50 la sută
Mai multe cluburi din Europa, urmând legislaţiile naţionale în vigoare, au luat măsuri pentru a face faţă lipsei câştigurilor generate de suspendarea campionatelor, între care FC Barcelona, care a anunţat diminuarea salariului personalului, sau clubul scoţian Hearts, unde jucătorii au acceptat o diminuare a salariului cu 50 la sută, scrie Agerpres.
În Germania, jucătorii echipelor Bayern Munchen şi Borussia Dortmund au acceptat să renunţe la o parte din salarii.
16 milioane de euro, fondul FIFA-FIFPro, pentru ajutorarea fotbaliștilor neplătiți
„În ţările în care un profesionist nu câştigă mai mult decât un angajat obişnuit, pur şi simplu nu poţi spune da reducerii salariului”, a declarat Baer-Hoffmann pentru revista Kicker. El a menţionat un studiu realizat în urmă cu câţiva ani, potrivit căruia peste 75% dintre jucătorii profesionişti câştigă cel mult 3.650 de euro pe lună.