A devenit o practică la Craiova?! Un fost jucător acuză: „Marcel Popescu m-a amenințat că îmi încheie cariera și că sunt Che Guevara!” I EXCLUSIV
Brazilianul Madson privește îngrijorat, din Grecia, la certurile de azi de la fosta sa echipă, Universitatea Craiova. Mijlocașul, care a evoluat între 2014 și 2017 pentru olteni, nu are numai amintiri plăcute din „Bănie” și nu s-ar mai întoarce în România. Aflat acum la Atromitos, Madson a retrăit prin cazul Pigliacelli momentele în care a fost și el amenințat de conducere și trimis la echipa a doua.
PROSPORT: Madson, ce părere ai despre ce se întâmplă acum la Craiova? Te-a surprins plecarea lui Victor Pițurcă și pe tine?
MADSON:Sunt la curent cu tot ce se întâmplă în fotbalul românesc, când am timp citesc și urmăresc mereu știrile, nu cu interesul de a mă întoarce, ci pentru că România este țara unde am jucat atâția ani. Plecarea domnului Pițurcă de la Craiova nu m-a surprins foarte tare, pentru că mai țin legătura cu câțiva fani fideli ai echipei, care îmi mai povesteau ce se întâmplă acolo de fapt. Când lucrurile nu merg bine, întotdeauna se încearcă o schimbare, fie la nivelul staff-ului tehnic, fie la jucători. Știam de CV-ul lui Victor Pițurcă și speram să se schimbe ceva în bine de dragul prietenilor pe care îi mai am acolo și pentru Sorin Cârțu, care mi-a fost antrenor. Și lui îi doream mult succes, dar, din nefericire, nu a mers.
PSP: Scandalul cu Mirko Pigliacelli ți-a amintit de clipele prin care ați trecut la un moment dat străinii de la Craiova? Atunci când tu, Acka, Kay și Nuno Rocha ați fost trimiși la echipa a doua?
M: Da, puțin, pentru că noi suntem fără apărare jucătorii, dar fotbalul asta este, dragoste și ură. L-am urmărit anul trecut când a avut evoluții foarte bune, iar acum el este în situația în care am fost și eu. Deși la el cred că a fost ceva mai grav, pentru că numele meu nu a fost scris pe ziduri. Problema este că unele persoane din club nu știu să apere jucătorii de unele situații. Patronul poate nici nu știe de fapt tot ce se întâmplă. Ei spun că “aici e Craiova” și e normal să se întâmple asta. Eu când am semnat contractul cu Craiova știam deja ce mă așteaptă, nu eram prost. Eram conștient apoi că în ultimele 6 luni de contract nu voi juca. Atunci mi-au propus o prelungire și nu am acceptat și știam că voi trece prin asta. A fost greu din cauza condițiilor.
PSP: Ați avut o problemă atunci cu Marcel Popescu. Ne poți spune azi ce s-a întâmplat?
M: Am fost amenințat de Marcel Popescu. Impresarului meu i s-a spus că-mi vor încheia cariera și că sunt Che Guevara. Știam că se mai întâmplă din astea în România, dar totul a trecut.
PSP: Înseamnă că l-ai înțeles și pe Pigliacelli acum? Până la urmă a fost luat în cantonament.
M: Singurul lucru pe care îl pot spune este că mi-a fost milă de el, pentru că și de mine au vorbit mulți fără mă cunoască. Le-aș cere tuturor să înțeleagă cazul mai bine pentru a putea judeca. E ușor să iei câteva informații din presă și să îl acuzi, ca și pe mine și pe Acka atunci. Am jucat uneori și accidentați și nimeni nu știa. Au dat în presă multe informații false, dar eu azi pot vorbi pentru că nu mai sunt în România. Pigliacelli nu poate, el depinde de club, dar sunt sigur că nu știe nimeni cu adevărat ce se întâmplă.
PSP: Are șanse Craiova anul acesta la titlu?
M: Cred că da, sper ca noul antrenor care va veni să rezolve problemele. Le țin pumnii și pentru prietenii mei de acolo.
PSP: Ești mai liniștit la Atromitos decât în România?
M: Sunt bine, anul acesta am avut o scădere de formă echipa, după ce sezonul trecut am participat în cupele europene. În Grecia este dificil și mai diferit. Sunt de 2 ani și jumătate la Atromitos, am avut și noi schimbări de antrenori și sperăm să ne meargă mai bine. Acum mă aflu în ultimele 6 luni de contract și până la vară voi decide dacă plec de aici sau continui.
PSP: Am văzut că arbitrii din Grecia au fost bătuți sau li s-au incendiat casele de suporteri. Ți se par mai buni arbitrii din România?
M: Păi săptămâna trecută au făcut arbitrii o grevă de nici nu știam dacă se va relua campionatul. Aici galeriile de fotbal sunt violente, am ajuns să le compar cu cele din Brazilia. Sunt situații care ne sperie și pe noi, pentru că în Europa nu suntem obișnuiți cu asta. În Grecia au bătut un arbitru pe stradă, altuia i-au pus un fel de bombă în casă și a luat ceva foc. E prea mult. Dar, oricât de incredibil ar părea, arbitrii din România sunt mai buni decât cei din Grecia, unde complică prea mult meciurile.