A fost montată tabela de marcaj pe Ghencea! „Sper că aceste imagini vă încântă!”. Ministrul Ionuț Stroe, vizită pe arenele Bucureștiului | VIDEO
Ionuț Stroe, ministrul Tineretului și Sportului, a făcut, marți, mai multe vizite pe stadioanele din capitală, care trebuie să fie gata până la startul Campionatului European, amânat pentru anul viitor. Este vorba despre stadioanele Steaua, Rapid, respectiv „Arcul de Triumf”, cel mai avansat dintre ele, din punctul de vedere al lucrărilor, fiind stadionul din Ghencea.
Pe stadionul Steaua s-a montat deja tabela de marcaj, iar gazonul urmează să fie însămânțat în luna septembrie.
„Sunt lucruri foarte interesante și bune care se petrec aici. Sper că aceste imagini încântă pe toată lumea și ce pot să vă asigur e că aici se lucrează.
Dacă s-ar fi derulat Campionatul European, gazonul ar fi fost montat, dar înțeleg de la constructor că perioada mult mai bună pentru însămânțare va fi în luna septembrie. Lucrurile și detaliile vi le vom oferi după”, a spus Stroe.
Capacitatea stadionul din Ghencea este de 31.254 de locuri, iar costul acestuia se ridică la 64.500.000 de euro.
https://www.facebook.com/IonutStroe.ro/videos/695343597889581/
Lucrările de la Stadionul Rapid sunt în întârziere
A doua arenă vizitată de Ionuț Stroe a fost stadionul din Giulești, despre care recunoaște că lucrările sunt în întârziere. Însă, ministrul este încrezător că în trei-patru luni, stadionul din Giulești va fi în același stadiu ca cel din Ghencea.
„Într-adevăr, stadionul din Giulești e puțin întârziat față de celelalte, dar aș risca un pariu că în maximum 3-4 luni vom fi cu construcțiile în același stadiu precum cele din Ghencea. Oamenii lucrează, sunt foarte activi și nu există nicio sincopă. Avem și tribune la stadionul Giulești, după cum vedeți”, a spus Stroe.
https://www.facebook.com/IonutStroe.ro/videos/243508280340720/
Capacitatea stadionul din Giulești este de 14.000 de locuri.
Structura Stadionului Arcul de Trumf, modificată pentru a nu obtura biserica
Ultima vizită a lui Ionuț Stroe a fost la stadionul „Arcul de Triumf”, despre care consideră că va fi cea mai utilizată arenă dintre cele trei, având în vedere costurile de închiriere mai mici. În mod normal, pe stadionul respectiv evolua echipa națională de rugby a României.
Un artificiu tehnic interesant a fost utilizat în construcția cochetei arene, astfel o parte a stadionului a fost lăsat liber, echiparea fiind realizată cu panouri de plexiglas, pentru a nu obstrucționa vederea Mănăstirii Cașin, care se află vizavi de stadion.
„Ca opinie personală, aș risca să spun că acest mic și cochet stadion de 8.000 de locuri va fi, probabil, cel mai solicitat dintre cele care se constuiesc.
Costurile de închiriere vor fi mai mici, pentru competițiile interne va fi cel mai adecvat și pentru că are un amplasament foarte bun, accesibil, în centrul orașului într-o zonă superbă. Se vor desfășura foarte multe competiții, dar și alte evenimente culturare, spectacole.
În zona asta (nr. vorbește despre spațiul liber dintre tribune), special s-a lăsat liber pentru a nu obstrucționa peisajul din această zona, dar și biserica. Oamenii spun că 31 iulie este data la care vor termina, chiar dacă mi se pare ușor optimist. Lucrări se desfășoara acum la zona VIP, iar în rest probabil pământul va fi eliberat pentru a termina și gazonul”, a mai spus Ionuț Stroe.
https://www.facebook.com/IonutStroe.ro/videos/3455084937853406/
Capacitatea stadionului este de 8.207 de locuri.