A ieșit la iveală una dintre „clauzele imposibile” pentru care Steaua București nu se poate privatiza! Helmut Duckadam a dat cărțile pe față: „V-o spun eu! Atât trebuie să plătească anual viitorul patron”

Helmut Duckadam la antrenamentul oficial al echipei FCSB inaintea meciului impotriva celor de la Viktoria Plzen din cadrul preliminariilor Ligii Campionilor,desfasurat la Arena Doosan din Plzen, marti 1 august 2017. Razvan Pasarica/SPORT PICTURES
Vezi galeria foto - 7 poze

S-a aflat unul dintre motivele principale pentru care Steaua București nu poate fi privatizată. Helmut Duckadam a dezvăluit „clauza imposibilă” în baza căreia viitorul patron al clubului ar avea de plătit o sumă colosală.

Victor Pițurcă (68 de ani), fost selecționer al primei reprezentative a României, a vorbit despre situația în care se află clubul Steaua București, cel care nu a reușit să obțină dreptul de promovare în primul eșalon al României.

S-a aflat clauza ce o împiedică pe CSA Steaua să se privatizeze și să poată promova în Superliga României. Victor Pițurcă și Helmut Duckadam au dat cărțile pe față

Echipa „militarilor” nu are, în opinia lui Victor Pițurcă, nicio șansă să ajungă să se privatizeze și să acceadă apoi în Superliga.

Auzind cele spuse de tehnician, Helmut Duckadam (65 de ani) a intervenit în discuție și a explicat de ce nu poate formația Armatei să beneficieze de licență pentru prima ligă.

„Steaua nu poate promova ca fiind echipa Armatei. Am vorbit eu, nu se poate. Trebuie să se privatizeze.

Oamenii, cei cu care am vorbit eu, așteaptă să o privatizeze. Acum rămâne de văzut care vor fi condițiile de privatizare.

Au venit niște firme, oameni, dar am înțeles că sunt în contract niște clauze care fac imposibilă preluarea”, a declarat Victor Pițurcă, conform Digi Sport.

Procesul dintre CSA Steaua și clubul lui Gigi Becali face dificilă privatizarea „militarilor”: „Nimeni nu poate lua echipa”

De altfel, fostul portar a explicat că ceea ce o împiedică pe CSA Steaua să se privatizeze este procesul pe care clubul îl are cu Gigi Becali, patronul de la FCSB.

„Vă spun eu una dintre clauze. E procesul acela (n.r – CSA Steaua vs. Gigi Becali) cu cele 35 de milioane de euro despăgubiri.

Nimeni nu poate lua echipa pentru că atunci când o iei trebuie să dai 3 milioane de euro pe an”, a spus Helmut Duckadam.

În anul 2016, înainte ca procesul pentru palmaresul vechii echipe Steaua să înceapă, „militarii” au evaluat marca Steaua și s-a stabilit că taxa de licență pentru fotbal este de 3.694.220 euro/an fără TVA, sumă pe care va trebui să o achite anual patronul care ar dori să cumpere clubul Armatei.

Procesul dintre CSA Steaua și Gigi Becali este încă pe rol. Echipa Armatei a acuzat că FCSB a utilizat fără drept marca Steaua între anii 2004-2015 și a cerut daune ce se ridică la suma de aproximativ 37 de milioane de euro.

Publicat: 14 09. 2024, 10:27
Actualizat: 14 09. 2024, 11:27