Acționarul de la Dinamo a rămas în arest la domiciliu! În cât timp poate să conteste decizia instanței

Răzvan Bogdan Patriche Nichita, Vhakka Eddy Stelh Gnahore, Valerica Marius Gaman, Edgar Miguel Ie si Gabriel Cristian Iancu in meciul de fotbal dintre Dinamo Bucuresti si FC Hermannstadt, din cadrul Superligii Superbet, desfasurat pe Stadionul National Arcul de Triumf din Bucuresti, marti 27 februarie 2024. © FOTO:Razvan Pasarica/SPORT PICTURES
Vezi galeria foto - 4 poze

Veste proastă pentru un fost acţionar majoritar de la Dinamo, judecat pentru fraudă fiscacă în valoade de 13 milioane de euro.

Dorin Şerdean, ex-acționar majoritar la Dinamo, nu a avut parte de un verdict favorabil și va rămâne în arest la domiciliu în dosarul în care e judecat pentru fraudă.

Acționarul majoritar de la Dinamo a rămas în arest la domiciliu! În cât timp poate să conteste decizia instanței

Fostul acționar majoritar din Ștefan cel Mare a contestat decizia arestului la domiciliu, însă din păcate pentru el nu a avut câștig de cauză.

”Complet dosar asociat corupţie 6, Soluţionare. În baza art. 348 alin. (2) din Codul de procedură penală rap. la art. 207 alin. (4) şi (6) din Codul de procedură penală constată legalitatea si temeinicia măsurii preventive a arestului la domiciliu.

Măsura a fost dispusă prin încheierea pronunţată la data de 08 septembrie 2023 de Tribunalul Bucureşti-Secţia I Penală, rămasă definitivă prin încheierea nr. 488/CP din data de 12.09.2023 a Curţii de Apel Bucureşti-Secţia a II-a Penală, faţă de inculpatul Șerdean Pavel Dorin (), măsură pe care o menţine.

În baza art. 275 alin. (3) din Codul de procedură penală cheltuielile judiciare avansate de stat rămân în sarcina acestuia. Cu drept de contestaţie în termen de 48 ore de la comunicare pentru procuror şi inculpat. Pronunţată în camera de consiliu, astăzi, 6 martie 2024”, este hotărârea instanței.

Dorin Șerdean se afla în arest preventiv în cazul de fraudare fiscală în valoare de 30 de milioane de euro. El ar fi emis 18 scrisori de garanție false pentru cei care au obținut proiecte finanțate din fonduri UE, în numele unei societăți înregistrate în Spania. În urma acestor fapte, ar fi încasat 13 milioane de euro, bani obținuți nejustificat din utilizarea de documente false și inexacte.

Publicat: 07 03. 2024, 15:07