Adrian Mihalcea a dezvăluit cum l-a forțat conducerea lui Dinamo București să se transfere în Coreea de Sud: „O discuție foarte dură! Acolo am găsit un rând de porumb și unul de floarea soarelui”
Fostul fotbalist Adrian Mihalcea (48 de ani) a dezvăluit cum au decurs negocierile cu conducerea lui Dinamo București, care în vara anului 2005 l-a obligat, practic, să semneze cu o echipă din Coreea de Sud.
Actualul antrenor de la Unirea Slobozia era, la acel moment, la a doua aventură în Șos. Ștefan cel Mare, unde a cunoscut cele mai mari satisfacții din carieră. Tocmai câștigase un nou trofeu alături de „roș-albi”, Cupa României, însă lui Cristi Borcea și Nicolae Badea le-au sclipit ochii când au primit o ofertă de 600.000 de euro, pe care nu au dorit să o rateze. Astfel, l-au presat pe Adi Mihalcea până când atacantul a acceptat această provocare exotică, nu înainte, însă, de a se întoarce întâi din Coreea de Sud, speriat de ce a găsit acolo.
Adrian Mihalcea, forțat de conducerea lui Dinamo București să plece în Coreea de Sud
Adrian Mihalcea s-a afirmat în fotbalul mare între 1996 și 2002, perioadă petrecută în tricoul lui Dinamo, de unde a plecat, apoi, în Italia, unde a îmbrăcat tricoul echipelor Genoa și Hellas Verona.
În vara lui 2004 revenea în Șos. Ștefan cel Mare, însă după numai 12 luni conducătorii clubului au decis să se despartă, din nou, de el. Motivul: o ofertă foarte bună, de aproximativ 600.000 de euro, venită tocmai din Coreea de Sud. Având doi copii mici la acel moment, atacantul nici nu a vrut să audă, însă insistențele oficialilor roș-albi l-au făcut să facă drumul. Nu i-a plăcut ce a găsit acolo și a revenit în România, însă nu a scăpat de presiuni, inclusiv din partea impresarului său, astfel că în cele din urmă a semnat cu Jeonnam Dragons.
„Decid și nu decid (n.r. să plece în Coreea de Sud). Mai mult împins de la spate de conducerea lui Dinamo. Mă întorc (n.r. la Dinamo) liber de contract, negociez un salariu bun, stau un an în România, câștigăm Cupa României, după care pe adresa clubului vine o ofertă destul de bună pentru vârsta mea, din Coreea de Sud. Eu nu îmi doresc să plec. Se născuseră și copiii… De asta am și decis să mă întorc (n.r. în România), să stau aproape.
Era un salariu la fel de bun ca și cel din Italia. Dar, nu era scopul meu principal acela de a mă gândi să mă duc să câștig bani.
Cumva, «dacă vrei să rămâi, o sa vezi tu…» (n.r. ce i-au spus conducătorii lui Dinamo). Discuția a fost corectă din partea lor, dar ei, lovindu-se de refuzul ăsta al meu și neavând ani buni în spate, pentru că am luat Cupa, dar evoluțiile mele nu au fost cele mai bune…
Cred că 600.000 (n.r. ce sumă a încasat Dinamo în schimbul lui). Aveam 29 sau 30 de ani, venit liber de contract, prima dată vândut în Italia…”, a spus actualul antrenor Adrian Mihalcea, la Un Podcast.
Adrian Mihalcea, șocat de ce a găsit în Coreea de Sud: „Un rând de porumb și unul de floarea soarelui”
Atacantul a acceptat în cele din urmă să se urce în avion, însă a rămas cu gura căscată când a văzut că a ajuns în ceea ce părea a fi un sat. S-a întors, dar, înghesuit de conducerea lui Dinamo și de impresarul său, acceptă provocarea și semnează în Coreea de Sud, unde nu stă, însă, decât o jumătate de sezon: în martie 2006 revine în România și joacă pentru FC Vaslui.
„Plec în Coreea, stau o săptămână, nu vreau să semnez, mă întorc. Găsesc un oraș… mai mult sat. Adică, după ce că nu îmi doream să plec, după atât drum să vezi două blocuri în construcție, un rând de porumb și altul de floarea soarelui… Te pune la pământ. Baza era superbă, se investea foarte mult și toate echipele aveau în spate combinate, uzine… Bani foarte mulți.
N-am vrut să rămân. M-am reîntors, iar o discuție foarte dură… Convins până la urmă și de impresari, am plecat.
Greu, antrenamente extrem de dure, fără niciun pic de logică. Se simțea regimul ăsta comunist în care trăiau. Cel mai în vârstă decidea tot. Totul era fizic. Antrenamentele erau de două ore și ceva, pe nisip… Pedepse… ”, a mai spus Adrian Mihalcea, la Un Podcast.
Format de Dunărea Călărași, atacantul a mai jucat, după FC Vaslui, pentru Aris Limassol, AEL Limassol (ambele din Cipru), Astra Ploiești, Unirea Urziceni, Concordia Chiajna și Unirea Slobozia.