ANAD (Agenția Națională Anti Doping) și AFAN (Asociația Fotbaliștilor Amatori și Nonamatori) au luat măsuri după cazurile de dopaj de la Astra Giurgiu.
ANAD și AFAN au început un demers pentru a-i ține informați pe jucătorii din România în legătură cu posibilele cazuri de dopaj.
Astfel, fotbaliștii care evoluează în România vor afla care sunt substanțele interzise, dar și care ar putea fi reprecursiunile, dacă se dovedește că au încălcat legea. Această decizie s-a luat după ce Alexandru Ioniță, Takayuki Seto, Kehinde Fatai și Magaye Gueye au fost prinși dopați, ultimul cu cocaină.
Cristi Balaj, președintele Agenției Naționale Anti-Doping, a vorbit despre proiectul la care colaborează cu AFAN și speră ca să nu mai apară cazuri de dopaj ca la Astra Giurgiu.
„Este un demers făcut cu cei de la AFAN şi nu numai. Am decis să e nevoie de o educaţie mai mare în acest sens. E nevoie ca jucătorii să ştie bine ce fac, pentru că s-a ajuns la un nivel la care ce era persmis acum 10 ani, acum nu mai e. E important să ne îndreptăm către sportivi. AFAN e alături de noi, iar săptămâna trecută ne-am văzut cu Emilian Hulubei. O să meargă la echipe să informeze jucătorii. Să fie prezentate toate informaţiile.
Noi ne-am dus către FRF, către LPF, doar că trebuie să conştientizăm de pe acum cât de importante sunt aceste probleme care pot apărea, nu după ce ele s-ar petrece”, a declarat Cristi Balaj pentru Look Sport.
Alex Ioniță și Kehinde Fatai au fost suspendați un an, în timp ce Takayuki Seto doar opt luni. Decizia luată în ceea ce îi privește pe cei trei nu este definitivă și poate fi contestată cu recurs de către aceștia.
Introdu cuvântul căutat și apasă ENTER