ProSport vă prezintă analiza arbitrajelor după etapa a 26-a din Liga 1:
Universitatea Cluj – CFR Cluj, 1-0
Lucian Rusandu – în mod eronat l-a avertizat pe Chanturia (CFR Cluj) pentru o presupusă simulare; decizia corecta era de a lăsa jocul să continue, min. 19; în mod corect l-a eliminat pe Petrucci (CFR Cluj) pentru o lovire cu piciorul a unui adversar.
Concordia Chiajna – CSMS Iasi, 2-1
Adrian Comănescu – în general, arbitraj bun; în faza celui de-al doilea gol al Concordiei, Dina și-a împins, cu brațul, adversarul direct. Arbitrul nu putea să vadă această greșeală, deoarece urmărea jocul care era în apropierea mijlocului terenului, însă asistentul Ghinguleac ar fi trebuit să semnalizeze acest fault, fiind comis în apropiere de linia penultimului apărător și aflat în câmpul său vizual.
ASA Târgu Mureș – CSU Craiova, 2-0
Ovidiu Hațegan – foarte bun arbitraj; în mod corect nu a acordat penalty pentru ASA Tg. Mureș ca urmare a unei pătrunderi în suprafața de pedeasă a oaspeților a lui Manolov, care a căzut ușor în urma unui „duel” cu un apărător de la CSU Craiova. Deasemenea, nu acordat penalty la o încercare de șut a lui Madson, „talonat” din spate de către un jucător al gazdelor. În min. 90+6, a apreciat, în mod corect, atacul lui Feussy (ASA Tg. Mures) ca fiind regulamentar, deoarece fundașul gazdelor a atins mingea înainte de a-l lovi pe Ivan, neacordând penalty pentru CSU Craiova. În min. 41, în mod eronat, asistentul Gheorghe a semnalizat ofsaid la Rocha (CSU Craiova), și l-a oprit pe acesta dintr-o ocazie evidentă de a marca, la scorul de 0-0.
Dinamo – Rapid, 2-0
Iulian Dima – aflat la primul derby interbucureștean din carieră, el a avut vreun trac, s-a descurcat foarte bine și a oferit o prestație foarte bună, reușind să gestioneze foarte bine relația cu jucătorii importanți ai celor două echipe, inclusiv la meleul creat în ultimul minut al jocului.
FC Brașov – ACS Botoșani, 0-1
Radu Petrescu – foarte bun arbitraj, după o prestație excelentă și în derbyul etapei anterioare, FCSB – Petrolul. Nu întâmplător, Petrescu este arbitrul cu cele mai multe delegări (17), deși fără derbyuri importante, în sezonul 2014-2015.
Astra Giurgiu – FCSB, 0-0
Sebastian Colțescu – foarte bun arbitraj, a demonstrat că este în formă. În minutul 11 a avut loc cea mai mare eroare de arbitraj al acestui joc. Asistentul Marinescu l-a oprit, printr-o eronată semnalizare de ofsaid, pe Adi Popa, dintr-o ocazie evidentă de a marca.
Adi Popa nu se afla în ofsaid, în minutul 11, când scăpase singur spre gol
Oțelul Galați – Pandurii Tg. Jiu, 0-2
Iulian Călin – arbitraj bun, echilibrat, la fel ca și la precedentul joc la care fusese delegat în Liga I; în minutul 40, a sancționat cu penalty, în mod corect, un atac al lui Sissoko, (Oțelul) asupra lui Nicoară.
Ceahlăul Piatra Neamț – Gaz Metan Mediaș, 0-0
Istvan Kovacs – arbitraj bun, deși, după greșeala din etapa trecută (eliminarea gratuită a lui Spătaru de la Astra) nu ar fi trebuit delegat la proxima etapă. În mod corect nu a acordat penalty pentru Gaz Metan Mediaș, ca urmare a unei centrări venite din partea stânga a atacului oaspeților, oprită cu pieptul de către un apărător al gazdelor.
Henrique nu a mai putut continua jocul de la Ploiești
Petrolul Ploiesti – FC Viitorul, 1-2
Alexandru Tudor – arbitraj rigid cu tentă de iritare a jucătorilor. În minutul 20, Henrique a fost lovit cu cotul de către Ipsa (Petrolul), dar nu a fost eliminat. Henrique a fost înlocuit imediat cu Bonilla.
Notă: Observatorul pentru arbitraj, Constantin Ștefan, secretarul executiv al CCA și singurul personaj care dăinuie de mai mult de 10 ani la cel mai înalt nivel al arbitrajului românesc, a fost delegat pentru a doua deplasare consecutivă la un joc al FC Viitorul. Asta după scandalul iscat de prestația lui Dragoș Istrate la meciul Ceahlăul – Viitorul, scor 1-2, cu un penalty inventat pentru oaspeți în minutul 90+1, care le-a adus cele trei puncte. Surse din cadrul CCA ne-au mărturisit că Istrate ar fi primit nota de trecere din partea lui Ștefan, dovadă fiind delegarea arbitrului la derbyul următoarei etape, FCSB – Petrolul.
Notă: Am putea să asistăm la un lucru interesant, o nouă premieră marca Deaconu, unchiul, respectiv Constantin Ștefan, care își va nota nepotul, pe Alexandru Tudor. Se pare că am putea asista la o „spălare” a lui Tudor în vederea delegării la prima finală de Cupă a României din cariera lui care se apropie de sfârșit. În septembrie, Tudor va împlini 44 de ani.
Introdu cuvântul căutat și apasă ENTER