ANALIZA ARBITRILOR | Etapa 29: Alexandru Tudor își revine și se pregătește să prindă finala Cupei României. Adiționalul Rădulescu și „centralul” Unimatan, „repetenții” etapei
A trecut și etapa a 29-a, Liga 1 se apropie încet-încet de final. ProSport vă prezintă, așa cum v-a obișnuit deja, analiza arbitrilor:
CFR Cluj – Concordia Chiajna 2-1
Iulian Dima – în minutul 64, asistentul Velicu a anulat un gol valabil marcat de Concordia. În minutul 69, Dima nu l-a eliminat pe apărătorul gazdelor care l-a faultat în propria suprafață de pedeapsă pe Serediuc, oprindu-l dintr-o situație iminentă de a înscrie.
Rapid – FC Botoșani 2-2
Sebastian Colțescu – cel mai bun arbitraj al acestei etape. A acordat corect două lovituri de pedeapsă, în minutele 74 și 77. Deasemenea, a fost foarte precis în sancționarea atacurilor, atât tehnic cât și disciplinar, precum și în acordarea cursivității și avantajului, într-un joc cu implicații în ambii poli ai clasamentului.
Sebastian Colțescu, un arbitru talentat
Pandurii Tg. Jiu – Dinamo 3-2
Alexandru Tudor – pe final de campionat pare că revine la o formă bună, ceea ce nu poate fi decât îmbucurător. Eliminarea lui Grigore, de la Dinamo, pentru cumul de avertismente, a fost una corectă.
CSU Craiova – FC Brașov 0-1
Cătălin Popa – un nou arbitraj foarte bun al piteșteanului care, cu mult curaj, a eliminat un jucător al oaspeților, Gabi Matei, pentru un fault grosolan, în minutul 34. Deasemena, în mod corect, nu a acordat penalty în favoarea CSU Craiova, la o intervenție involuntară, cu mâna, a lui Goian.
FC Viitorul – Universitatea Cluj 1-1
Adrian Cojocaru – al doilea joc consecutiv pentru acest arbitru la nivelul primei ligi a adus o prestație mai bună decât în etapa anterioară, incluzând o mai bună colaborare cu asistenții și un control mai bun de joc.
Steaua FCSB – ASA Tg. Mureș 0-1
George Găman – un arbitraj foarte bun, cu mici „sincope”, un avertisment neacordat lui Zicu și un penalty neacordat gazdelor, la intervenția inoportună a adiționalului Rădulescu, același adițional care nu a dat penalty în favoarea celor de la CSMS Iași, în etapa a 24-a, tot într-un joc cu ASA Tg. Mureș. Faza din minutul 80, care poate marca istoria acestui campionat, ar fi trebuit soluționată cu lovitură de la 11 metri în favoarea steliștilor pentru un atac neglijent al lui Sepsi care, în urma intervenției sale prin alunecare, l-a lovit pe Varela. Un material interesant despre Rădulescu și vicepreședintele CCA, Alexandru Deaconu, puteți citi aici.
Faza în care Sepsi îl faultează în careu pe Varela și își trage și mingea cu mâna
Gaz Metan Mediaș – Oțelul Galați 0-0
Paul Unimatan – cel mai slab arbitraj al acestei etape, cu două lovituri de pedeapsă neacordate gazdelor, prima în minutul 35, când Solomou a șutat în piciorul lui C. Petre și a doua în minutul 90, când Cucu l-a tras de tricou pe Crețu. De menționat că, la faza din minutul 90, arbitrul a considerat simulare și, ca urmare a avertismentului primit, jucătorul Crețu a fost eliminate, pentru că fusese avertizat și în minutul 77, pentru proteste.
CSMS Iași – Ceahlăul Piatra Neamț 2-0
Cristi Balaj – aflat la jocul 300 în cadrul primei ligi, arbitrul a avut o prestație bună, deși din punct de vedere fizic nu stă prea bine. Un interviu cu Balaj, acordat cu prilejul aniversării a 300 de meciuri în prima ligă puteți citi aici.
Petrolul Ploiești – Astra Giurgiu 1-2
Horațiu Fesnic – aflat la primul meci important al carierei la nivelul primei ligi, arbitrul a fost dezinvolt, a arătat o bună stăpânire de sine, o pregătire fizică excelentă și o înțelegere bună a contactelor fizice între jucători. Dacă va continua pe aceeași linie, din 2017, va fi pe lista internațională de arbitri, alături de Găman. A acordat, în mod corect, penalty pentru Petrolul, în minutul 52, ajutat și de adiționalul Haidiner.