Echipa lui Constantin Gâlcă, Steaua, nu a reușit nici în această etapă să obțină prima victorie din Liga 1 în 2015. Doar un punct a fost obținut în deplasarea de la Craiova (0-0), contra unei echipe care s-a apărat tot meciul și care a profitat de starea execrabilă a terenului pe care s-a disputat capul de afiș al rundei a 19-a a Ligii 1. Mai jos, puteți citi analiza om cu om a jucătorilor care au evoluat în meciul de duminică după-amiază.
CS Universitatea Craiova
BĂ‚LGRĂ‚DEAN, nota 7 – O prestație bună a fostului dinamovist, o concentrare pe care și-a menținut-o până în ultimele secunde, când a și parat un șut la colțul scurt. În repriza a doua, Bălgrădean a fost pus la încercare și de o reluare stângace spre propria poartă a fundașului Frăsinescu.
ACHIM, 6 – Prestație decentă a fundașului dreapta pentru îndeplinirea misiunii de obținerea unui singur punct. L-a blocat bine pe Chipciu, a urcat rar în terenul advers, dar și-a îndeplinit sarcinile defensive și asta a fost foarte important pentru echipa lui.
FRĂ‚SINESCU, 7 – Unul dintre cei mai buni fotbaliști ai echipei oltene în meciul cu Steaua, chiar dacă devierea lui cu capul din minutul 70 putea să-l învingă pe Bălgrădean.
Săndoi și-a sărbătorit după meci ziua de naștere. El a împlinit 50 de ani în ziua meciului cu Steaua FOTO: CSUC.ro
ACKA, 6 – Prestație în nota echipei, cu mici ezitări atunci când s-a aflat în posesia balonului.
VĂ‚TĂ‚JELU, 6 – Împreună cu colegul său de pe bandă, Briceag, Vătăjelu a reușit în multe momente să țină piept vitezei lui Popa, care de multe ori a fost nevoit să intre în centru pentru a-și pune în valoare calitățile. A blocat bine mai multe centrări ale lui Popa și Râpă.
TÎRNĂ‚COP, 5 – S-a completat bine cu Achim și nu s-a sfiit să intre tare la orice duel. Nu l-a lăsat pe Guilherme să urce prea mult.
MADSON, 5 – Și-a făcut treaba la mijlocul terenului, discret și fără să riște să fie prins descoperit.
BRANDAN, 4 – După ce a fost luat cu fulgi cu tot de Prepeliță, chiar în debutul meciului, argentinianul și-a mărit nivelul de agresivitate lucru care a dus la sancționarea lui, pe bună dreptate, cu două cartonașe galbene și eliminarea din minutul 50. A provocat și controversa partidei, penalty-ul neacordat Stelei, după ce Varela a căzut în careul Universității din cauza lui.
Brandan a jucat două sezoane și pentru Steaua, din 2010 până în 2012
BRICEAG, 6 – A jucat bine atâta vreme cât l-a ținut benzina și a fost schimbat cu Herghelegiu în minutul 72. Trecerea lui în viteză pe lângă Papp, din minutul 20, a adus și primul șut spre poartă a formației gazdă.
BAWAB, 4 – Iordanianul a avut o prestație foarte slabă, a căutat duelul fizic direct cu adversarul și nu putea să aibă vreo șansă în fața lui Varela sau a lui Papp. Antrenorii s-au încăpățânat să-l schimbe, sperând într-o execuție de excepție a lui Bawab, dar aceasta n-a venit. A fost înlocuit abia în minutul 84.
N. ROCHA, 4 – N-a contat nici el în atac. Mai mereu cu spatele la poartă și mai mereu tăvălindu-se pe teren după duelurile directe cu Varela. A fost înlocuit cu Mateiu, în minutul 67.
MATEIU, 6 – A avut o prestație bună și parcă se simțea mai din timp nevoia de un astfel de jucător în linia mediană a formației oltene. Și-a creat și o ocazie periculoasă în careul advers, la numai două minute după ce a intrat, când i-a depășit ușor pe Guilherme și Prepeliță, dar norocul Stelei a fost că Papp l-a blocat la timp.
HERGHELEGIU, 5 – A fost mai periculos pentru apărarea stelistă, dacă putem numi astfel pe cineva de la CSU, decât ceilalți atacanți ai echipei sale. În minutul 79, el a scăpat singur spre poarta adversă, a fost întâmpinat de Papp și obstrucționat clar de acesta să nu scape singur cu Cojocaru. Normal ar fi fost ca Avram să acorde fault, dar a lăsat jocul să continuie.
KAY, fără notă – A intrat în minutul 84, în locul lui Bawab, astfel că nu poate fi caracterizat.
Papp a evoluat pe postul de fundaș central, după ce Luchin s-a accidentat la meciul cu Rapid FOTO: CSUC.ro
STEAUA FCSB
COJOCARU, fără notă – Nu a avut ce apăra, pentru că oltenii n-au expediat niciun șut pe spațiul porții.
RÂPĂ‚, 5 – Nu a reușit decât o centrare bună pe toată durata partidei. Prestație modestă când i s-a oferit, în sfârșit, șansa să joace.
PAPP, 6 – Cel mai în formă fotbalist din acest an, din echipa lui Gâlcă, Papp a evoluat pe postul de fundaș central. Prestație fără probleme, l-a blocat excelent pe Mateiu în a doua repriză, la singura fază mai periculoasă a echipei adverse.
VARELA, 7 – Nu le-a dat nicio șansă adversarilor săi și e poate cel mai bun fundaș din Liga 1 în duelurile unu la unu. Și-a permis și câteva acțiuni individuale, dar din păcate pentru el, coechipierii n-au profitat de superioritatea pe care africanul a creat-o. Trebuia să beneficieze de un penalty, după ce a fost ținut în careu de Brandan, în minutul 42. Dar arbitrul a lăsat jocul să continuie.
GUILHERME, 5 – Evoluție ștearsă, fără potență fizică, a părut nepregătit pentru a juca titular. Și el a reușit doar o singură centrare în acest meci.
PREPELIȚĂ‚, 7 – A revenit în echipă la insistența lui Gâlcă, după ce patronul l-a scos din lot la meciul cu Rapid. Căpitan, în absența lui Tănase (suspendat), Prepeliță a evoluat foarte bine, a controlat cu lejeritate balonul și a fost cam singurul care a căutat să-și pună în valoare colegii din ofensivă cu pase utile. A avut și un șut spre poartă, în minutul 34.
Prepeliță a fost unul dintre cei mai buni jucători ai lui Gâlcă
BOURCEANU, 5 – A filtrat toate baloanele plecate de la fundașii săi, dar distribuirea lor nu a fost mereu una foarte inspirată. În schimb, a recuperat destul de bine. A fost schimbat poate pe nedrept, în minutul 64 cu Țucudean, când în echipă exista deja o mână moartă precum Stanciu.
POPA, 7 – A avut o ocazie uriașă în minutul 88, când s-a trezit singur în careu cu Bălgrădean, dar a preluat și a șutat pe lângă, jenat fiind și de Achim. Tot el avusese și singura ocazie mai periculoasă din prima repriză, când în minutul 30 a „înțepat” mingea ce s-a scurs puțin pe lângă poartă. Tot Popa a fost semnalizat eronat ca fiind în ofsaid la faza din minutul 40.
STANCIU, 4 – A surprins titularizarea lui, dar poate Gâlcă a crezut în el datorită minutelor bune din finalul jocului cu Rapid. Două devieri și un șut fără preluare (min. 33) sunt singurele realizări ale mijlocașului ofensiv. A fost schimbat abia cu un sfert de oră înainte de finalul partidei.
CHIPCIU, 5 – Trece printr-o formă sportivă slabă și în meciul de la Craiova a arătat de ce nu poate suplini nici măcar absența lui Tănase. Șutul său din minutul 76, mult peste poartă, a trimis mingea pe „Oblemenco”.
Chipciu (în galben) a făcut, din nou, un meci modest
RUSESCU, 6 – Inexplicabil e că a fost scos de pe teren în minutul 80, iar antrenorul l-a preferat în locul lui pe Tamaș! Rusescu n-a fost cel mai slab din echipă, ba chiar s-a zbătut pe postul de atacant împins. A deviat bine pentru Chipciu, în minutul 23, dar acesta a șutat slab din careu. A avut și o acțiune personală în minutul 65, pe care a încheiat-o cu un șut pe jos, mingea fiind prinsă de Bălgrădean.
ȚUCUDEAN, 4 – A fost aruncat în luptă în minutul 64 și a avut timp să arate de ce e în stare. Dar nu și-a creat nicio ocazie.
IANCU, 5 – Revenit pe teren după 5 luni de absență, cauzată de o accidentare, Iancu a fost implicat în joc, dar fără realizări notabile. A intrat în minutul 75, în locul lui Stanciu. O pasă în careu a lui Chipciu l-a găsit pe atacant cu spatele la poartă și a pierdut mingea după o preluare prea largă, minutul 77. Iancu a șutat și spre poartă, de la mare distanță, în minutul 83.
TAMAȘ, 5 – A debutat oficial pentru Steaua după ce Gâlcă l-a introdus pe teren în minutul 80. A jucat pe postul de mijlocaș central. Tamaș a trimis mai multe baloane în careu, un „cross” expediat de el în ultimele minute de joc ar fi putut aduce golul, dar Popa a ratat incredibil.
Introdu cuvântul căutat și apasă ENTER