ANALIZĂ‚ | Post pe post. Cum au jucat Hamroun și Tade în meciul câștigat de Steaua cu Trencin. Mulți dintre titulari au dezamăgit
ProSport vă prezintă analiza om cu om a jucătorilor steliști, care au câștigat marți seară, cu scorul de 2-0 (0-0) prima manșă din turul II al Ligii Campionilor cu formația Trencin, partidă disputată în Slovacia, la Zilina.
Cojocaru, Nota 6 – Alături de Adi Popa, portarul a fost cel mai bun fotbalist al lui Rădoi în prima repriză. A blocat bine în minutul 40 șutul unui jucător de la Trencin, care a tras periculos din careu după ce Ibrahim destabilizase apărarea pe partea lui Papp.
Papp, 4 – Evoluție slabă a fundașului dreapta stelist. A fost depășit de multe ori, mai ales în prima repriză, iar faza din minutul 40, când Ibrahim l-a fentat de două ori din corp, în propriul careu, trebuie uitată cât mai repede de internaționalul român.
Tamaș, 6 – Experimentatul fundaș central a muncit serios pentru a menține poarta Stelei în siguranță. De multe ori a fost nevoit să acopere plecările pe flancuri în ofensivă ale colegilor săi, nu s-a complicat și a respins de fiecare dată mingea, fără a-l interesa dacă aceasta ajunge la vreun coechipier cât timp ea se afla în jumătatea adversă.
Varela, 5 – Destul de lent, sub nota cu care a obișnuit fanii în ultimul sezon. Nu a mai urcat nici cu mingea la picior, așa cum o făcea altădată.
Guilherme, 6 – A riscat uneori urcând destul de mult pentru a-l susține pe Chipciu și a alergat foarte mult să facă față ritmului de joc. Are marele merit de a fi scos mingea de pe linia porții în prima repriză, când tabela afișa 0-0.
Sulley, 6 – A faultat până la limita regulamentului, culmea, fără să primească vreun cartonaș galben. A făcut ce știe cel mai bine, să-și doboare adversarii. E fost singurul care îl mai putea opri pe tehnicul Ibrahim. Aport nesemnificativ la faza de construcție.
Breeveld, 4 – Foarte slabă evoluția mijlocașului stelist, care a încercat uneori să arate ceva ce nu știe, cum ar fi să dribleze. Aport slab la faza de construcție.
Popa, 6 – Mijlocașul dreapta a jucat foarte bine, a furnizat o serie de centrări perfecte pentru colegii din atac încă din prima repriză și a reușit și pasa decisivă la golul lui Hamroun.
Hamroun trebuie să-l țină pe bară pe Chipciu
Stanciu, 7 – A încercat să controleze fiecare balon primit, nu prea i-au reușit driblingurile și a fost poate cel mai faultat jucător stelist. A executat magistral lovitura liberă din care a deschis scorul. A șutat direct pe poartă, din unghi, când naivii adversari se așteptau la o centrare.
Chipciu, 4 – Unul dintre cei mai slabi jucători de pe teren. A avut un singur șut și acela blocat. A fost prima înlocuire a lui Rădoi, iar mutearea spune multe despre evoluția numărului 7 de la Steaua.
Tade, 6 – A fost titularizat probabil la porunca patronului Gigi Becali, pentru că numai acesta obișnuiește să surprindă într-o asemenea manieră. Tade s-a antrenat o singură dată cu colegii săi, după ce a fost transferat luni de la CFR. Nu are tehnică, nu intră în combinații, dar a contribuit la golul al doilea, când el a fost cel care a deviat mingea cu capul pentru centrarea lui Popa. Rușinoasă execuția lui din debutul jocului, șut aiurea dintr-o poziție din care ar fi trebuit să-l pună la grea încercare pe portarul advers.
Hamroun, 8 – Algerianul a intrat în locul lui Chipciu și a schimbat repede fața jocului pentru steliști. Tehnic, acesta a știut să obțină totul în ceea ce și-a propus. Așa cum a fost și lovitura liberă din care Stanciu a deschis scorul. Golul marcat de el a încununat efortul depus. E o soluție viabilă pentru postul de mijlocaș stânga la Steaua, în locul lui Chipciu.
Tahar și Tudorie au jucat prea puțin pentru a putea fi caracterizați.