Au început pregătirile pentru tehnologia VAR! Alexandru Deaconu „Brichetă”, lecții de arbitraj cu „fluierașii” din Liga 1 în simulatoarele aduse la FRF
Tehnologia VAR e tot mai aproape în Liga 1. Cavalerii fluierului din primul eșalon au fost chemați la sediul la FRF pentru a demara pregătirile pentru implementarea video-arbitrajului.
Deocamdată s-au adus două simulatoare, iar lecțiile au fost prezentate de Alexandru Deaconu, fosta mâna dreaptă a lui Kyros Vassaras. Relația dintre acesta și grec s-a deteriorat în ultima perioadă, motiv pentru care „Brichetă” nu se mai ocupă de delegările la Liga 1. Rolul său este a de se ocupa acum de tehnologia VAR.
Kyros Vassaras este observator în această seară la Chelsea – Zenit Sankt Petersburg, nefiind prezentla întrunirea de azi.
Au început pregătirile pentru tehnologia VAR! Alexandru Deaconu „Brichetă”, lecții de arbitraj cu „fluierașii” din Liga 1 în simulatoarele aduse la FRF
Toți arbitrii au fost chemați pe grupe, nefiind posibil să vină toți deodată la cursurile CCA. Se pare că vor fi prezenți și cțiva fluierași de la ligile secunde.
În urma semnării contractului dintre FRF, LPF și deținătorii drepturilor TV pentru competițiile de fotbal din România, echipamentul tehnic pentru VAR a fost deja puse la dispoziție. Până acum, președintele CCA, Kyros Vassaras, continuă pregătirea teoretică a arbitrilor pentru implementarea sistemului de asistență video.
Răzvan Burleanu a dezvăluit că Federația Română de Fotbal va suporta costurile legate de pregătirea teoretică pentru implementarea sistemului VAR în Liga 1.
UEFA a anunțat la începutul lunii august că sistemul de arbitru asistent video (VAR) va fi utilizat, cu acordul FIFA, la toate partidele rămase de disputat în preliminariile pentru Cupa Mondială din 2022.
Ce înseamnă VAR?
VAR (Video Assistent Referee) este o tehnologie care permite ca asistentul video (echipă este, de fapt, formată dintr-un arbitru asistent video şi trei adjuncţi) să-l alerteze pe arbitrul de centru să elucideze și să remedieze posibile faze controversate sau faze judecate greșit.
VAR se aplică în patru situații: decizie cu privire la un eventual penalty, decizie cu privire la o fază de gol, decizie cu privire la eventuale cartonașe roșii sau decizie cu privire la identificarea greșita a unui jucător sancționat.