Pe ecran se derulează imagini cu diferiți bărbați care fac flotări. Tot felul de flotări: clasice, în mâini, cu corpul în aer, într-o mână. Mai sunt și tracțiunile inumane pentru un ochi neexperimentat, care curg pe un ritm drăcesc. 10. 20. 30. Pe sub muzică, din când în când se aude o voce motivațională. Apoi, urmează Reghecampf care le vorbește bărbaților din vestiar. Urmează meciul cu Dinamo și cele mai pronunțate cuvinte în fața jucătorilor sunt „putere” și „forța”. Scena nu s-a petrecut în imaginația jurnalistului, ci a fost povestită de un fotbalist care a jucat pentru Reghecampf la Steaua, într-un derby cu Dinamo.
Un observator neutru aflat în vestiar ar putea crede că antrenorul pregătește un eveniment de culturism, nu un meci de fotbal. Doi ani mai târziu, același observator are și explicația. Steaua începe să domine din nou fizic meciurile și orice formă de dominație a adversarilor printr-o superioritate fizică înseamnă automat și o dominație psihică. Minte puternică într-un corp puternic, ar spune latinii.
Prima repriză a derbyului jucat în prima etapă a play-off-ului a arătat că Steaua 2016 se întoarce treptat la forma fizică a Stelei din 2013 și 2014. La doar 3 zile după un derby ca o înmormântare fără sare, piper și putere, echipa lui Reghecampf a dat primele semne de putere, dar Thomas Neubert mai are de lucru până să obțină un produs finit.
Cu o așezare 4-2-3-1, în care Stanciu a avut doar un teoretic rol defensiv, Steaua s-a instalat cu 5 și, uneori, chiar cu 7 jucători în jumătatea gazdelor. Rămas izolat între apărare și linia de patru mijlocași din spatele lui Essombe, Paul Anton s-a sufocat în prima jumătate de oră sub presingul lupesc și n-a avut deloc timpul și spațiul pentru creație.
Așa s-a întâmplat la faza din minutul 10. Presați din toate părțile, dinamoviștii au degajat mingea, însă Stanciu a recuperat și s-a lansat pe spațiile goale spre careul lui Cerniauskas. O pasă în spatele lui Marc a tăiat apărarea lui Rednic, trădată de pasul greșit la ofsaid al lui Steliano Filip, iar Hamroun a deschis scorul cu un șut în forță la colțul lung: 0-1.
Fioroasă în atac, Steaua a părut fragilă într-o apărare formată din 4 fundași centrali. Mușcată de jugulară, Dinamo a răspuns și, în minutul 12, Bicfalvi, Romario și Rotariu au tras succesiv spre poartă, dar Niță și Varela au evitat golul. Într-un vârtej de faze, Chipciu a trimis mingea în transversală (17), apoi Bicfalvi l-a lăsat pe Essombe singur cu Niță, cu o pasă delicată, însă omul lunii februarie în Liga 1 a tras copilărește în portar (19).
Meciul s-a liniștit puțin datorită faptului că Steaua s-a mulțumit să calmeze jocul, după ce l-a pierdut pe Marica în minutul 36. Atacantul adus pe propria semnătură a tras la poartă, dar la aterizarea pe piciorul drept a suferit o accidentare care pare serioasă. Avocații Stelei caută, probabil, clauzele din contract legate de cartilagii, ligamente și alte articulații din genunchiul său drept.
După pauză, Steaua a mai făcut un pas în spate, dar a rămas la pândă. Bicfalvi a tras și el în transversală (63), apoi Chipciu a scăpat singur după o nouă poziționare sinucigașă la ofsaid a lui Filip, însă stelistul s-a dus cu mingea în afara terenului.
În minutul 70, jucătorii lui Reghecampf – rămași cu noroc în 11 după ce Ovidiu Hațegan l-a iertat pe Pintilii de un roșu evident – făceau încă un presing incredibil pe fundașii dinamoviști, iar Hamroun, cap pe lângă poartă, și Chipciu, șut afară, au ratat șanse bune. Ce nu a luat antrenorul lor în calcul a fost reintrarea rapidă în formă a lui Bicfalvi, probabil singurul jucător de la Dinamo care a arătat, duminică seară, că e făcut din material de campion. În minutul 79, mijlocașul revenit nepregătit în țară din Asia, via Ucraina, a tras din lovitură liberă, Niță a scos, dar peste 120 de secunde excelentul portar al Stelei căuta mingea în ațe: Rotariu a centrat, nederanjat de Muniru, iar Bicfalvi a atacat mingea cu capul, cu o detentă care ar trebui să-l rușineze pe Papp.
1-1 și finalul a fost roșu ca fierul ținut în foc. Filip și Hamroun au fost eliminați pentru o altercație (85), însă Dinamo nu și-a mai găsit picioarele pentru a da lovitura. Echipa lui Rednic era chiar să primească un upercut prostesc în barbă în minutul 90+5. Salvarea a venit de la Tade, atacantul încălzit prin licee, care a pus piciorul neconvingător la o centrare perfectă a lui Stanciu, iar Cerniauskas a putut să prindă.
S-a terminat 1-1 în protestele lui Rednic la adresa arbitrului și a destinului. Dinamo are 13 meciuri fără înfrângere, dar Steaua e echipa care pare a prinde o consistență nebănuită acum câteva zile.
Puterea naște putere, iar Astra și Dinamo nu pot dormi liniștite când în laboratorul Stelei se pregătește un nou Dominator.
Introdu cuvântul căutat și apasă ENTER