Birlică și Fabbrini nu renunță. Acuzații incredibile. Italianul, prin avocatul său, un fost membru DDB, lansează noi atacuri împotriva RTZ și APCH în fața judecătorului sindic. Fostul director de marketing merge în apel | FOTO EXCLUSIV
Radu Birlică și Diego Fabbrini nu renunță, iar după ce judecătoul sindic a respins contestațiile formulate, fostul director de marketing este hotărât să meargă la Curtea de Apel, în timp ce fotbalistul a depus o nouă tiradă cu acuzații, în instanță, la adresa administratorului judiciar și a Asociației Peluza Cătălin Hîldan. Interesant este că avocatul italianul este fost membru cotizant în programul DDB.
Dinamoviștii, de la conducătorii clubului și până la suporteri așteaptă, cu emoții, ziua de 25 Mai. Judecătorul sindic a amânat pentru această dată pronunțarea în cazul solicitării administratorului judiciar al SC Dinamo 1948 SA pentru aprobărea „Planului de reorganizare modificat cu prelungirea perioadei de implementare”. ProSport continuă seria dezvăluirilor din procesul de insolvență în care se află societatea care adminsitrează al doilea cel mai galonat club din istoria fotbalului românesc.
Birlică și Fabbrini nu renunță. Italianul, prin avocatul său, un fost membru DDB, lansează noi atacuri împotriva RTZ și APCH în fața judecătorului sindic. Acuzații incredibile
Este al treilea plan înaintat justiției de la declanșarea insolvenței (vara lui 2021), a doua din istoria societății. Primul a fost aprobat și este funcțional din noiembrie 2021 și a ajuns la trimestrul 6 de implementare. Al doilea a fost respins în luna Decembrie de Tribunalul București, iar decizia a fost menținută, în luna Aprilie, de Curtea de Apel, în timp ce, în paralel cu apelul, RTZ&Parners SPRL a construit și a depus un nou plan, al treilea, cel despre care vorbim și scriem în acest articol prin care ar fi redusă masa credală cu aproximativ cinci milioane euro, atât cât reprezintă creanțele creditorilor chirografari.
- 24.956.076 lei (aproximativ 5 milioane euro) reprezintă creanța totală înscrisă la categoria chirografari, categoria defavorizată conform noului plan depus de RTZ în luna Martie
În plus, așa cum ProSport a anunțat în exclusivitate, noul acționar majoritar al SC Dinamo 1948 SA, Red&White 2022 Management a încheiat o înțelegere cu creditorul Asociația Peluza Cătălin Hîldan, care este și acționar minoritar în cadrul societății, astfel că APCH a acceptat ca creanța în valoare de 5,8 milioane lei, trecută la categoria creditorilor beneficiari ai unei cauze de preferință, să fie achitată după încheierea reorganizării (insolvenței).
În legătură cu această înțelegere pe care APCH o are cu noul acționar majoritar, la ultimul termen, avocata Asociației Clubul Sportiv Dinamo s-a poziționat în momentul în care judecătorul sindic i-a solicitat poziția față de aprobarea noului plan de reorganizare.
Noi vă solicităm să analizați în conformitatea articolului 39, în raport cu modificările conținute în plan, eventual cu ulterioarele consecințe ale debitoarei care ar urma să iasă din rerorganizare, modalitate în care APCH înțelege să recupereze creanța pe care o deține în tabelul de creanțe”- avocat CS FC DINAMO, „Dinamo – Badea”
Un creditor de la salariați și doi de la chirografari au formulat contestații împotriva aprobării planului modificat 2.0.
Dar să revenim la chirografari, acolo de unde, așa cum era de așteptat, au răsărit și contestatorii care s-au adresat instanței împotriva aprobării noului plan. Astfel, Radu Birlică, fostul director de marketing al clubului (creditor salarial) și creditor chirografar prin firma RCI Solutions, dar și Diego Fabbrini, creditor chirografar, au inaintat instanței, la ultimul termen, contestații. Judecătorul sindic a respins solicitările, „neîntemeiate sau inadmisibile”, însă contestatorii au drept de apel în termen de 7 zile de la comunicarea hotărârii prin Buletinul Procedurilor de Insolvență. Așa cum am punctat în primele rânduri ale acestui articol, judecătorul sindic a rămas în pronunțare în cee ace privește aprobarea planului modificat pentru data de 25 Mai.
Normal că o să facem apel. Așteptă publicarea în BPI, motivarea și, după, indiferent de conținutul acesteia, facem apel” – Radu Birlică.
Dacă poziția lui Radu Birlică este clară, avocatul lui Diego Fabbrini nu intenționează să se adreseze Curții de Apel.
Respectăm decizia instanșei de judecată din data de 17.05.2023, nu vom formula apel și avem convingerea că soluția judecătorului sindic, cu privire la planul de reorganizare modificat, ce urmează a se pronunța în data de 25.05.2023 va fi în acord cu normele imperative ale legii române, ale legislației europene și, nu în ultimul rând, în acord, în interesul jucătorilor și suporterilor echipei Dinamo” – Carmen Radu – avocat Diego Fabbrini
Rămâne de văzut dacă acest detaliu produce o prelungire a pronunțării judecătorului sindic în cererea administratorului judiciar de aprobare a noului plan modificat. Sursele ProSport spun că această decizi este la interpretarea judecătorului.
- 68685 lei este valoarea creanței salariale pe care o deține Radu Birlică la masa credală, sumă pe care urmează să o primescă în 30 de zile de la aprobarea planului de reorganizare modificat. Red&White și-a asumat achitarea creanțelor salariale și bugetare în fața instanței
- 890857,57 lei este creanța chirografară înscrisă la masa credală, creditori chirografari, a firmei lui Radu Birlică, RCI Solutions SRL. Conform noului plan modificat, creditorii chirografari nu vor mai recupera vreun leu
„Vorbim de contabilitate dublă” și „indicii care demonstrează evaziunea fiscală”
Pe acest front al contestațiilor, în fața instanței, la ultimul termen, cel din 15 Mai, când Claudiu Balog, practicianul în insolvență cu drept de semnătură din partea administratorului judiciar, s-a adresat instanței cu cererea de aprobare a planului modificat, avocatul lui Diego Fabbrini a lansat acuzații extrem de dure. „Vorbim de contabilitate dublă” și „indicii care demonstrează evaziunea fiscală.”
Claudiu Balog a sancționat pledoaria colegei sale și a solicitat judecătorului sindic aplicarea unei amenzi judiciare pentru exercitarea cu rea-acredință a drepturilor procesuale. Instanța a respins propunerea practicianului.
Diego Fabbrini a continuat șirul acuzațiilor în direcția adminustratorului judiciar și, mai ales, în direcția Asociației Peluza Cătălin Hîldan (creditor și acționar al SC Dinamo 1948 SA). De data aceasta în scris. Astfel, chiar în ziua în care instanța s-a pronunțat față de contesatațiile formulate (17 Mai), avocatul, în numele clientului său, a depus la Tribunalul București un set de „note și concluzii scrise” pentru susținerea solicitării formulate în ședința din 15 Mai, în vederea respingerii planului de reorganizare modificat propus de RTZ. „Tonul” a rămas la fel de dur.
- „Creditorul Diego Fabbrini aduce la cunoștință instanței de judecată informații și dovezi concludente cu privire la existența de acte și operațiuni frauduloase ale debitoarei, în accepțiunea legii insolvenței, cu încălcarea de către administratorul judicar a obligațiilor prevăzute în Legea 85/2014 (n.r. Legea insolvenței), a încălcării normelor de ordine publică prevăzute de lege”.
Debitoarea (n.r. SC Dinamo 1948 SA) nu a înregistrat în contabilitate drepturile salariale ale jucătorilor și, în acest mod, a evitat plata contribuțiilor aferente către bugetul statului, cu eludarea normelor juridice imperative privind evaziunea fiscală”.
- „APCH este un fals creditor, nu are o creanță reală, cu consecințe juridice asupra ansamblului de acte de procedură efectuate de administratorul judiciar, în dosarul de insolvență”
- „Debitoarea încalcă legile fiscale privind modul de întocmire a contabilității, cu consecințe directe asupra realității și legaității stării de insolvență a debitoarei. Astfel, drepturile salariale ale creditorului Diego Fabbrini sunt plătite din drepturile de televiziune provenite de la Federația Română de Fotbal, în baza unor contracte de cesiune de drepturi încheiate între debitoare și prin contracte de mecenat pentru prestații care, în realitate, nu au avut niciodată loc. Toate plățile, justificate de existența contractelor de sponsorizare, de drepturi salariale, de transferuri de jucători sau de drepturi de televiziune, trebuiau să se facă din patrimoniul debitoarei, doar în acest mod putându-se vorbi de existența unei contabilități reale. Atât timp cât nu se dovedește existența unei contabilități fictive și paralele a debitoarei, nu poate fi vorba de o situație economico- financiară reală, în raport de care să se poată aprecia, în mod obiectiv, temeinicirea și legalitatea procedurii de reorganizare a debitoarei și, cu atât mai puțin, care să justifice măsura confirmării modificării planului de reorganizare propus de adminsitratorul judiciar”.
Fabbrini a semnat contract de activitate sportivă cu SC Dinamo 1948 SA, contract de cesiune de creanță și contract de mecenat cu Computerland
De precizat că Diego Fabbrini a semnat cu Dinamo, în 2019, un contract de activitate sportivă. La data de 15 Ianuarie 2021, Fabbrini a fost de acord cu o cesiune de creanță pentru suma de 60.000 euro, bani pe care urma să-i primească din partea Ligii Profesioniste de Fotbal din drepturile tv care reveneau SC Dinamo 1948 SA conform sezonului 2020-2021, rata a II-a.
Tot în Ianuarie 2021, fotbalistul italian are o înțelegere cu Computerland România, firma lui Nicolae Badea, pentru un contract de mecenat în valoare de 15.000 euro, scopul contractului fiind „susținerea cheltuielilor ocazionate de obținerea stării fizice adecvate desfășurării activității sportive în cadrul SC Dinamo 1948 SA”.
Și revenim la „pledoaria” lui Diego Fabbrini (mai multe capturi FOTO – VEZI în gelerie):
Administratorul judiciar își exercită cu rea credință drepturile procesuale, cu încălcarea normelor juridice de ordine publică prevăzute de Articolul 12 procedură civilă, acționând în solidar cu debitoarea APCH, în atingerea scopului ilicit și moral, în procedura de insolvență, cu prejudicierea drepturilor creditorilor. În acest sens, administratorul judiciar avea obligația legală de a lua la cunoștință de actele și operațiunile juridice considerate de lege drept frauduloase și de ale denunța, lucru pe care nu l-a făcut”.
Diego Fabbrini care, în mod surprinzător, nu și-a exprimat părerea față de planul modificat în cadrul Adunării Generale a Acționarilor în care creditorii au votat noul plan modificat, a făcut aceleași acuzații și în fața Curții de Apel în legătură cu primul plan modificat propus de RTZ. Atunci, judecătorii au invocat lipsa de interes a fotbalistului italian în speță.
Fotbalistul susține că APCH și-a însușit banii proveniți din program Doar Dinamo București, care ar fi trebuit să fie, cităm: „banii clubului Dinamo”, așa cum au transmis liderii DDB prin înștiințările membrilor. Conform depoziției în fața judecătorului sindic semnată de mijlocașul italian, acesta spune că „APCH își însușește banii clubului Dinamo prin care trebuiau plătite salariile jucătorilor, anterior de declanșarea procedurii de insolvență”. Practic, avocatul tranmite că program DDB a strâns banii de la suporterii dinamoviști cotizanți, însă APCH (fondatoarea program DDB) i-a virat în conturile debitoarei cu titlu de împrumut. Împrumuturi care, ulterior, s-au tranformat în creanțe, chirografare sau beneficiare ale unor cause de preferință.
Fotbalistul continuă:
Prin programul de strângere de fonduri pentru clubul Dinamo, suma de 2,5 milioane de euro a fost prevăzută la capitolul venituri în planul de reorganizare propus de RTZ (n.r. planul funcțional), când în realitate a fost înregistrată ca și creanță în favoarea PCH”.
Fabbrini mai are o contestație pe rol, împotriva măsurilor administratorului/lichidatorului judiciar imp.raportului de activitate nr.XI din 5.5.2023, cu termen la jumătatea lunii Iunie.
Avocatul lui Fabbrini, fost membru cotizant DDB, atacă Asociația Peluza Cătălin Hîldan, inițiatoarea și gestionara programului
În final asortăm un element de coloratură acestui nou război dus în instanță. Avocatul lui Diego Fabbrini, care a fost prezent și în procesul de la Curtea de Apel și la ultimul termen de la Tribunalul București, a fost membru cotizant al programului DDB. „Sunt în continuare suporter Dinamo, nu și membru DDB, atât timp cât donațiile suporterilor au ajuns să capate alte destinații decât scopul pentru care au fost facute”, a transmis Carmen Radu, avocatul lui Diego Fabbrini.