Bogdan Andone a împrumutat de la Laurențiu Reghecampf „tactica grătarului”. „Jucătorii sunt neplătiți de multă vreme”
Bogdan Andone este antrenorul momentului în liga 1. Are 9 victorii în ultimele 10 partide din campionat, iar Astra Giurgiu va lupta pentru titlu în 2020. Andone a explicat care este rețeta succesului: atmosfera bună de la echipă.
Bogdan Andone a preluat Astra Giurgiu în octombrie 2019 după ce giurgiuvenii s-au despărțit de Dan Alexa. De atunci a reușit 10 victorii în 11 partide de campionat și cupă.
Singura înfrângere a suferit-o la Cluj, cu liderul CFR, în condiții speciale. Denis Alibec nu a jucat pentru că era suspendat, iar Constantin Budescu a fost eliminat după ce a încasat două cartonașe galbene în doar trei minute, unul pentru că s-a certat cu arbitrul Istvan Kovacs. Andone susține că unul dintre secrete este că jucătorii vin cu zâmbetul pe buze la antrenamente.
„Atmosfera este foarte bună. Am făcut un grătar după meciul cu câștigat cu FCSB. A fost singurul grătar! Din păcate, lumea a continuat să vorbească depre grătarele de la Astra”, a declarat Bogdan Andone la Știrile TVR.
„A fost doar unul și acela pe jumătate, că a venit ploaia și am plecat acasă”, s-a plâns Constantin Budescu.
„La noi este un trend de a aduna jucătorii la un grătar și la un pahar de vin. La multe echipe jucătorii sunt neplătiți de mult și atunci încerci să-i faci să uite de alte probleme. Se pare că încă funcționează metoda”, a spus și directorul de imagine al FCSB, Helmuth Duckadam.
Bogdan Andone și metoda împrumutată de la Laurențiu Reghecampf
Duckadam poate că a uitat, dar unul dintre antrenorii care apela des la această idee era și Laurențiu Reghecampf, un tehnician care a avut rezultate la FCSB. Jucătorii erau invitați cu familiile, iar uneori de fripturi se ocupa chiar antrenorul.
„Nu este nimic rău. În Germania, echipele se duc la Oktoberfest… la o bere sau la un cârncior Vin toți jucătorii și conducătorii și nu este nicio problemă.Să ne aducem aminte și de perioada în care Reghecampf antrena Steaua. Ei făceau grătare, când aveau timp. Se strângeau toți jucătorii împreună cu familiile și au avut o astmosferă foarte bună. Acest lucru s-a văzut și în rezultatele echipei”, a mai declarat Andone.
Între timp, Laurențiu Reghecampf a renunțat la grătarele de la Snagov și le preferă pe cele ale lui Nusret Gokce, cel căruia i se spune și Salt Bae. Bucătarul a devenit celebru pentru stilul și pentru mișcările pe care le face în timp ce pregătește bucatele.
Salt Bae a povestit că părinții săi au fost analfabeți și nu au putut să-l susțină la școală, iar până acum a gătit pentru Leo Messi, Diego Maradona, Adi Mutu și lista este lungă. Reghecampf i-a călcat și el pragul. A plătit mai bine de 1.000 de euro pentru o specialitate cu foiță de aur.