Federația Română de Fotbal a dezvăluit ce s-ar întâmpla în cazul în care s-ar modifica Legea educației fizice și sportului. După spusele FRF, s-a aflat condiția pe care trebuie să o îndeplinească CSA Steaua București pentru a avea drept de promovare în prima ligă.
Vasile Dîncu, fost ministru al Apărării, a venit cu propunerea de a implementa posibile modificări la actuala Lege a educației fizice și sportului. Actuala Lege a Sportului nu le permite celor de la CSA Steaua să promoveze în primul eșalon, iar asta din cauza formei de organizare a clubului. Gruparea roș-albastră speră ca legea să se schimbe, iar cluburile de drept public să aibă beneficiile unuia profesionist.
Cu o săptămână înainte de începerea sezonului 2023-2024, formația bucureșteană trebuie să dovedească faptul că îndeplinește toate condițiile pentru a avea drept de promovare în prima ligă. Federația Română de Fotbal a spus ce s-ar întâmpla în cazul în care s-ar schimba Legea Sportului.
„Modificarea normei legale care împiedică în prezent cluburile de drept public să fie membre ale unei ligi profesioniste înseamnă în mod automat că această restricție nu mai este aplicabilă și oferă clubului în speță posibilitatea de a participa în Liga 1 începând cu sezonul următor, dacă sunt îndeplinite și toate celelalte condiții regulamentare!
Pentru evitarea oricărui dubiu dorim să subliniem în mod expres că răspunsul de mai sus este valabil în funcție de forma finală a normei respective și de data la care aceasta intră în vigoare, Federația Română de Fotbal neputând influența în niciun fel vreunul dintre cele două aspecte menționate”, au scris oficialii FRF.
S-au aflat posibilele modificări în ceea ce privește Legea educației fizice și sportului. Schimbări care le-ar putea permite celor de la CSA Steaua București să promoveze în Superliga.
(1) Cluburile sportive, organizate ca societăţi comerciale sportive pe acţiuni, sunt cluburi sportive profesioniste. Acestea au drept obiect de activitate participarea la competiţii sportive profesioniste, promovarea şi dezvoltarea activităţilor sportive, precum şi alte activităţi legate sau derivate din obiectul lor social. – Actualul alineat din art. 31 al Legii educației fizice și sportului
Propunerea de modificare: „(1) Cluburile sportive profesioniste sunt structuri sportive organizate ca asociații fără scop patrimonial, societăți comerciale sportive pe acțiuni sau persoane juridice de drept public, înființate ca instituții publice reprezentative în domeniul activității sportive de performanță, care au obținut licența din partea federației sportive naționale, emisă în conformitate cu statutele și regulamentele federațiilor internaționale pe ramura de sport”.
(3) Cluburilor sportive profesioniste li se aplică regimul juridic al societăţilor comerciale, cu particularităţile cuprinse în prezenta lege. – Actualul alineat din art. 31 al Legii educației fizice și sportului
Propunerea de modificare: „Cluburilor sportive profesioniste, organizate ca asociații fără scop patrimonial, li se aplică regimul juridic al acestui tip de asociații, cluburilor sportive profesioniste, organizate ca societăți sportive comerciale pe acțiuni, li se aplică regimul juridic al societăților comerciale, cu particularitățile din prezenta lege, iar cluburilor sportive profesioniste, organizate ca persoane juridice de drept public, înființate ca instituții publice reprezentative în domeniul activității sportive de performanță li se aplică regimul juridic al instituțiilor publice în subordinea cărora funcționează”.
Introdu cuvântul căutat și apasă ENTER