Burleanu își poate lărgi zâmbetul. FRF a primit o scrisoare de la FIFA în care este înștiințată despre bonusurile pe care le va primi în 2015
FIFA a decis să acorde un bonus total de 1,3 milioane de dolari pentru fiecare dintre cele 209 de federații afiliate. Este rezultatul rețetei financiare de succes de care s-a bucurat Cupa Mondială din Brazilia.
Într-o scrisoare ce poartă semnătura secretarului general FIFA, Jerome Valcke, membrii afiliați au fost înștiințați că vor primi în 2015 un bonus total de 1,05 milioane de dolari. La această sumă se adaugă și cei 250.000 de dolari pe care federațiile i-au primit în luna iunie a acestui an, lucru care duce la un bonus total de 1,3 milioane de dolari pe care fiecare membru afiliat îl va primi pe parcursul a 18 luni.
„În 2015, fiecare membru va mai primi 1,05 milioane de dolari: 250.000 de dolari prin Programul de Asistență Financiară, 500.000 de dolari – bonus financiar și 300.000 de euro ca suport pentru pregătirea și participarea la preliminariile CM 2018. Această sumă se adaugă la prima tranșă de 250.000 de euro care a fost eliberată după Congresul FIFA 2014 […] Se va ajunge astfel la un bonus total de 1,3 milioane de dolari”, se arată în scrisoare trimisă de Jerome Valcke.
Cadoul de Crăciun oferit de FIFA, vagon de oxigen pentru conducerea FRF
Vestea acordării acestor bonusuri a venit cum nu se putea mai bine pentru Burleanu&Co. Așa cum ProSport a scris în urmă cu o săptămâna, Federația Română de Fotbal se confruntă cu probleme financiare și a cerut finanțare de la Ministerul Tineretului și Sportului, pentru prima dată după 1989. Suma solicitată de conducerea FRF a fost de aproximativ 900.000 de euro, iar motivul invocat a fost pregătirea tinerilor jucători și participarea echipelor la competițiile internaționale.
Infomarția a fost confirmată de Carmen Tocală – secretar de stat pe probleme de sport în MTS – dar infirmată de Răzvan Burleanu – președintele Federației: „Cel puțin până acum, am decis să nu solicităm finanțare de la Ministerul Tineretului și Sportului. Totodată, în dezvoltarea centrelor regionale de excelență am decis să ne bazăm exclusiv pe sprijinul autorităților locale și investiții din mediul privat, fără o implicare financiară din partea statului”, a fost răspunsul dat de șeful FRF la întrebarea trimisă de ProSport despre această problemă.